FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Fotbalistul din Liga 1 în plină ascensiune nu regretă că a refuzat-o pe Dinamo: "Craiova m-a impresionat, CFR, deloc! Hagi e de admirat"

Butean a jucat în victoria puștilor U21 cu Liechtenstein, 4-0, la Ploiești, în octombrie. sursa foto: frf.ro
Butean a jucat în victoria puștilor U21 cu Liechtenstein, 4-0, la Ploiești, în octombrie. sursa foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 decembrie 2018 14:41

Clujean la origine, Mihai Butean (22 de ani) a devenit treptat un fotbalist important pentru Astra Giurgiu. Reprofilat de Costel Enache ca stoper din mijlocaș la închidere, a contribuit decisiv în urmă cu două etape în victoria cu Dunărea Călărași, pasând pentru Begue la golul de 2-1.

Produs al Universității Cluj, tânărul fotbalist a ajuns la Astra în 2016, deși a avut pe masă și o ofertă de la Dinamo. A intrat și în grațiile selecționerului Mirel Rădoi, care l-a convocat la naționala U21, și visează să fie inclus în lotul pentru Euro 2019.

Astra Giurgiu se luptă pentru locul 6 din clasament, iar Butean a mărturisit pentru GSP.ro că în vestiarul echipei sale se vorbește doar de play-off.

- Mihai, ce șanse are Astra la play-off?
- În fiecare an Astra a fost acolo. Obiectivul nostru este clar, calificarea în play-off, se vorbește în vestiar doar despre asta. Ne concentrăm să luăm cât mai multe puncte, va fi greu dar nu imposibil.

- Cum este atmosfera în vestiar, după venirea lui Enache?
 - Avem un grup unit, ne înțelegem foarte bine și îmi place că nu sunt bisericuțe la noi în vestiar. Cred că este chiar atuul nostru. Avem jucători buni care pot sa facă diferența.

- Cum este Costel Enache ca antrenor?
- Domnul Enache este un antrenor foarte bun, pasionat de tactică și își dorește mereu să iasă totul perfect. Este foarte atent la detalii și eu cred că detaliile fac diferența în domeniul sportiv.

- Te-ai gândit la un viitor transfer?
- Nu, sincer, nu m-am gândit la un pas așa de mare. Îmi doresc anul viitor să fiu decisiv, să pun umărul la anumite reușite atât la Astra cât și la naționala României. Sunt mulțumit pentru că am reușit sa debutez la naționala U21. Vreau sa joc mai mult, asta îmi doresc pentru anul 2019, să devin titular incontestabil la Astra Giurgiu.

- Te-am văzut în ultima perioadă și fundaș, și mijlocaș, ce post crezi că te avantajează mai mult?
 - Ca fundaș îmi place mult mai mult, pentru că văd tot jocul și vin din spate cu mai multă forța de pătrundere și atac. Ca mijlocaș joc mai mult cu spatele la poartă și nu sunt foarte obișnuit. Dar le fac pe ambele dacă mi se cere... cu cea mai mare implicare și devotament.

- În 2016, ai fost și în atenția lui Dinamo. Având în vedere situația actuală a "câinilor", te bucuri că ai ales Astra?
- Nu regret nimic. Dinamo trece printr o perioada foarte grea, nimeni nu se aștepta la asta și sezonul ăsta. Anul trecut eu credeam că a fost o întâmplare...

 - Care ți s-a părut cel mai greu adversar în acest sezon?
 - Craiova! Echipa ne-a pus probleme, are jucători foarte talentați și am observat că are un grup foarte unit. FCSB are fotbaliști care individual sunt poate cei mai buni din țară, dar acolo poate omogenitatea nu este la fel de bună și de asta nu au rezultatele la care se așteptau. Campioana CFR Cluj pe mine nu mă impresionează, nici anul trecut nu a făcut-o. Îmi place și de Viitorul pentru că acolo se face cea mai bună treabă de câțiva ani încoace. Hagi este unic, a muncit foarte mult, nu am cuvinte să-l descriu pe ”Rege”, îl admir foarte mult!

- Cum a fost să îmbraci tricoul României?
- A fost un sentiment unic, mi-e dor deja să-l retrăiesc. Este un sentiment care nu se uită, îi duci dorul dacă nu îl încerci prea des. Când am aflat că sunt convocat am sărit prin casă, m-am bucurat ca un copil. Este un vis îndeplinit. Noi o să fim surpriza la care nimeni nu se așteaptă în Italia! Vom da totul pentru că ne dorim foarte mult.

- Cum a fost atmosfera la lot?
 - Am regăsit la U21 o atmosferă frumoasă, fiecare știa ce are de făcut, știam cu toții că nu am venit să ne distrăm, ci ca să muncim foarte mult ca să ajungem acolo sus unde visăm.

300.000 €este cota lui Mihai conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

(Interviu de Raluca Sas)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
minell73
minell73  •  12 Decembrie 2018, 16:28

Gsp-uleeeeee. Lăsați dracu stirile despre alte echipe. Dati-ne infractori, asa cum ne-ati obisnuit. Vai de capul vostru de umiliți ai soartei. O data pe saptamana, mai aruncati cate o stire si despre alte echipe. In rest vedem stiri doar cu *** de becali.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

110146613198286
Gabi Simon  •  12 Decembrie 2018, 16:18

Craiova este cea mai puternica,frumoasa si cea mai iubita ecgipa din tara ,cinste lor si in curind sa redevina Campiona unei mari iubiri. Forta Stiinta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează