FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Fotbalul, magnet pentru casele de pariuri » Ce echipă din Liga 1 are cel mai bănos contract de publicitate cu o agenție de pariuri + Detalii despre sponsori

Fanii vicecampioanei care vor să poarte un tricou original identic cu cel al lui Gnohere trebuie să plătească 599 de lei FOTO Cristi Preda +10   FOTO
Fanii vicecampioanei care vor să poarte un tricou original identic cu cel al lui Gnohere trebuie să plătească 599 de lei FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 10 august 2018 09:00

Poli Iași și Dunărea Călărași sunt ultimele două echipe din prima ligă care au semnat contracte de publicitate cu agenții de pariuri, primind 100.000 de euro, respectiv 60.000 de la acestea.

Noul sezon competițional de L1 a venit cu două contracte noi pentru echipele de la noi. Investitorii? Două cunoscute case de pariuri! Formația din Copou a început campionatul sub un nou patron, dar și cu un nou sponsor pe echipament.

SuperBet a semnat un contract cu cei de la Poli Iași, devenind cel mai important partener al echipei, oferind 100.000 de euro pe sezon. "SuperBet a fost mereu alături de fotbalul și de sportul românesc. Suntem mândri că putem contribui la ascensiunea unei echipe tinere, dar care a surprins plăcut anul trecut prin prestația excelentă și talentul dovedit", a declarat Vlad Ardeleanu, director general al agenției.


Superbet este sponsor principal la Iași, dar mai finanţează și alte formaţii din prima ligă FOTO sportpictures.eu

Aflați la primul sezon din istorie în prima ligă din România, cei de la Dunărea Călărași au reușit să semneze un contract important odată cu promovarea din L2. 60.000 de euro intră în conturile echipei de la Dunăre, iar în cel mai scurt timp jucătorii lui Alexa vor juca pe tricouri cu numele agenției Fortuna, cea care este și sponsorul principal al echipei naționale de fotbal. "Am semnat deja contractul și suntem foarte mulțumiți. Nu este un sponsor principal, doar secundar, încă suntem în căutarea unui partener principal", a spus președintele echipei, Florin Brișan.

În acest moment, 8 dintre cele 14 echipe din Liga 1, adică mai mult de jumătate, au ca sponsor o casă de pariuri, cei de la SuperBet având supremația la Gaz Metan, Poli Iași și FC Botoșani. Dar cel mai bănos contract de publicitate cu o agenție de pariuri îl are FCSB, care primește anual de la NetBet 500.000 de euro. Vicecampioana e urmată în topul veniturilor de la bookmakeri de Universitatea Craiova, care primește de la Betano 300.000 de anual.

1.500.000 €este cel mai scump contract de sponsorizare din fotbalul românesc. Compania de asigurări City Insurance virează anual această sumă în conturile celor de la FCSB

"Cel mai mare potențial de a atrage sponsori în acest moment îl au Steaua și Viitorul. Steaua pentru numărul mare de fani și pentru expunere, iar Viitorul prin prisma lui Gică Hagi. Să nu uităm însă de Craiova și de Dinamo, chiar dacă ultima mai are de lucrat la rezolvarea problemelor"
Bobby Durbac, fost director marketing Steaua

ANALIZĂ / Casele de pariuri acaparează România!

Fenomenul pariurilor sportive s-a dezvoltat fantastic. În momentul de faţă, în întreaga ţară există de 3 ori mai multe case de pariuri decât sucursale bancare şi de aproape 30 de ori mai multe decât numărul teatrelor şi sălilor de cinema. În aprilie 2014, Gazeta publica un articol în care dezvăluia numărul caselor de pariuri: 3.700. Acum două luni, GSP a solicitat un răspuns oficial din partea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, care a fost unul năucitor: "operatorii economici organizatori de jocuri de noroc tip pariuri îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a 13.335 de puncte de lucru". Adică s-au multiplicat de peste 3,5 ori, în numai 4 ani!

PREMIERĂ / Steaua a avut primul sponsor din zona pariurilor

În urmă cu 8 ani, s-a produs primul parteneriat dintre o echipă de fotbal din Liga 1 și o casă de pariuri. FCSB a acceptat, în vara lui 2009, ca sponsor principal firma SportingBet (foto). Suma pe care roș-albaștrii o primeau pentru fiecare an de contract era de 750.000 de euro, iar casa se angaja să mai achite încă 600.000 de euro dacă echipa câștiga campionatul, ceea ce nu s-a întâmplat pe parcursul colaborării. La un an distanţă, a apărut în Liga 1 și UniBet, pe tricourile Rapidului, iar în 2012, Ceahlăul a avut sponsor principal firma SuperBet.

DECIZIE / Hagi a refuzat 2 milioane de euro!

O celebră agenție de pariuri din România i-a propus în iunie anul trecut lui Gică Hagi 2 milioane de euro pe an pentru a deveni sponsorul principal al echipei, dar și ca stadionul din Ovidiu să poarte numele respectivei agenții. Chiar dacă suma era uriașă, Hagi a refuzat oferta. "N-a vrut să existe niciun fel de semn de întrebare și nici să le dea posibilitatea unora, care l-au denigrat în spaţiul public cu tot felul de acuzaţii, să speculeze pe acest subiect. Decizia lui a fost suverană, am refuzat propunerea respectivă", a explicat un om din club.

FINANCIAR / LPF ia 1 milion de euro, FRF doar 500.000

În urmă cu un an, LPF anunța renunțarea la sponsorul principal al Ligii 1, operatorul de telefonie mobilă Orange. Firma care aducea 500.000 de euro la bugetul Ligii 1 a fost detronată de Betano, care a plusat la dublu! Contractul dintre Betano și LPF (foto) a fost semnat pe 2 sezoane, deci până la finele acestui sezon, dar cu posibilitate de prelungire pe încă patru. Și federația s-a mișcat bine pe zona pariurilor, agenția Fortuna virând 500.000 de euro în conturile FRF pentru sponsorizarea echipei naționale. În plus, Casa Pariurilor este sponsor principal pentru Liga 2 și Cupa României, acest contract fiind semnat în octombrie 2017, valabil pentru 4 ani.

CE CASE DE PARIURI SPONSORIZEAZĂ LIGA 1

Echipa / Sponsor

FCSB NetBet
CFR Cluj SportingBet
U Craiova Betano
Gaz Metan SuperBet
Poli Iași SuperBet
FC Botoșani SuperBet
Dunărea Călărași Fortuna
Hermannstadt Get's Bet

57%
din echipele din prima ligă din România sunt sponsorizate de case de pariuri

CE CASE DE PARIURI SPONSORIZEAZĂ PREMIER LEAGUE

Echipa / Sponsor
Bournemouth M88
Burnley Laba360
Crystal Palace ManBetX
Everton SportPesa
Fulham Dafabet
Huddersfield Town OPE Sports
Leicester King Power

Newcastle United Fun88
Tottenham William Hill
West Ham United Betway
Wolverhampton W88

55%
din echipele din prima ligă din Anglia sunt sponsorizate de case de pariuri

CE CASE DE PARIURI SPONSORIZEAZĂ LA LIGA

Echipa / Sponsor
Atlético Madrid Bwin

Deportivo Alaves BetWay
Eibar Bet365
Espanyol Bet365
Getafe Bet365
Girona MarathonBet
Huesca Bet365
Leganes BetWay
Levante BetWay
Rayo Vallecano Bet365
Real Valladolid Bet365
Sevilla Betfair
Valencia Bet365

65%din echipele din prima ligă din Spania sunt sponsorizate de case de pariuri

CE CASE DE PARIURI SPONSORIZEAZĂ SERIE A

Echipa / Sponsor
AS Roma Betway
Chievo Eurobet
Inter Bwin
Genoa Eurobet
Juventus Betfair

25%
din echipele din prima ligă din Italia sunt sponsorizate de case de pariuri

CE CASE DE PARIURI SPONSORIZEAZĂ BUNDESLIGA

Echipa / Sponsor
Borussia Dortmund Bwin
Leverkusen TipWin
Monchengladbach MyBet
Schalke Bet at home
Stuttgart Betano

Werder Bremen BetWay

33%
din echipele din prima ligă din Germania sunt sponsorizate de case de pariuri

PARTENERIAT / Ilie Dumitrescu și Ionel Dănciulescu, imaginea UniBet

Diverse case de pariuri au reușit să obţină semnătura unor foști mari fotbaliști români, care să le promoveze imaginea. În trecut, Dan Petrescu, Gabi Balint, Helmuth Duckadam sau Gică Craioveanu au avut contracte semnate cu diverse agenții. Acum, doar Ilie Dumitrescu și Ionel Dănciulescu (foto) mai promovează pariurile. Cei doi apar în reclame TV, fac analize detaliate pe pagina de Facebook a UniBet, dar oferă și ponturi pentru împătimiți.
unibet

Topul sumelor investite de sponsori în fotbalul European*

Echipă / Sumă / Partener
1. Man. United 70 milioane Chevrolet

2-3. Barcelona 55 milioane Rakuten
Chelsea 55 milioane Yokohama Tyres
4. Arsenal 37 milioane Fly Emirates
5. Bayern Munchen 33 milioane Telekom
6. Real Madrid 32 milioane Fly Emirates
7. PSG 28 milioane Fly Emirates
8-9. Manchester City 27 milioane Etihad Airways
Liverpool 27 milioane Standard Chartered
10. Tottenham 22 milioane AIA
*Sume publicate în decembrie 2017

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  10 August 2018, 12:55

Nea Gigi, ce faci? Iei bani de la Necuratu'? Jocurile de noroc sunt o patimă și aduc bani nemunciți. Păi?!:))))

valeri_gazaev100
valeri_gazaev100  •  10 August 2018, 12:39

Bobby Durmac, prostule, fc fcsb NU e Steaua !

juliusmad
juliusmad  •  10 August 2018, 12:21

Tot Steaua e pe primul loc si aici :))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează