FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CLINCENI

Ionuț Chirilă acceptă eșecul cu zâmbetul pe buze: „Titlul de astăzi este următorul: «Clinceniul a murit frumos»”

Ionuț Chirilă, antrenor Academica Clinceni // foto: captură DigiSport +48   FOTO
Ionuț Chirilă, antrenor Academica Clinceni // foto: captură DigiSport

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2021 23:25 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 23:59

Ionuț Chirilă (55 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, consideră că echipa sa „a murit frumos” contra FCSB-ului, în meciul din etapa 10 a Ligii 1, pierdut cu 2-3. 

Totul despre FCSB - Clinceni, AICI

„După 5 antrenamente împreună, am murit frumos. Echipa a făcut o propagandă bună fotbalului, a încercat să joace, a creat superioritate numerică, a dominat de multe ori un adversar care vrea titlul, care are jucători cu calitate incontestabilă. L-am avut pe William într-un picior, am jucat cu un vârf improvizat, Omoh. Am încercat să echilibrăm partida și în multe momente am avut personalitate, am condus jocul”, a spus Chirilă.

Ionuț Chirilă, după FCSB - Academica Clinceni 3-2: „FCSB nu ne-a fost superioară ca joc colectiv”

„Trebuie să lucrăm fizic, tehnic, tactic. La tot. Uitați-vă la ultimele partide din campionat și la cum am jucat astăzi. Echipa a făcut circulație, posesie, am creat superioritate numerică. Nu am câștigat, dar pentru mine e important jocul. 

FCSB are jucători de clasă pentru fotbalul românesc și au câștigat din momente de joc, nu pentru că ne-ar fi fost superiori ca joc colectiv. Astăzi Clinceniul a demonstrat că începe un nou drum, se construiește frumos”, a adăugat antrenorul ilfovenilor la Look Sport.

Ionuț Chirilă: „Clinceniul a murit frumos”

Întrebat de ce a ales să o preia pe Academica într-o perioadă atât de delicată, Chirilă a spus

„Îmi plac lucrurile cu grad înalt de dificultate, să-mi asum responsabilități. Cine putea să ia o echipă cu două puncte în nouă etape? Numai eu, care sunt un nebun, cu jucătorii tineri, să-i fac să joace, să facem o mare echipă în viitor și să reechilibrăm clubul din punct de vedere financiar. Trebuie să și produci, nu mai să bagi bani într-un sac fără fund. 

Rolul meu este ca pe jucătorul de 18 ani plătit cu 1.000 de dolari pe lună să-l aduc la complexitatea tehnico-tactică, fizică și mentală pe care o are jucătorul pe care FCSB, CFR Cluj și Rotaru îl plătesc cu 25.000 de euro pe lună la 26 de ani. Titlul de astăzi este următorul: «Clinceniul a murit frumos»”.

Ei n-au făcut puncte cu echipele așa-zis mai accesibile. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar trebuia să facă puncte cu Argeș, Târgoviște, Mioveni, Dinamo. Nu trebuia să se piardă punctele alea. Acum vine artileria grea

- Ionuț Chirilă, antrenor Academica Clinceni 

Am făcut un meci destul de bun. Să dai două goluri în deplasare cu o echipă foarte bună, aşa cum este FCSB, cu jucători foarte talentaţi... E păcat de golurile pe care le-am luat. Suferim cel mai tare că luăm gol meci de meci. Anul trecut eram o echipă care primea foarte greu gol, acum meci de meci primim gol
- Răzvan Patriche, fundaș Clinceni (video mai jos)

Cred că am făcut un joc destul de bun, au fost momente bune cu posesie, am reuşit să marcăm două goluri în poarta Stelei, ceea ce nu e deloc puţin. Acestea ar fi lucrurile pozitive după meci. Am jucat împotriva unui adversar foarte puternic, era clar că nu putem domina jocul de la un capăt la celălalt, am jucat bine şi de aici trebuie să plecăm mai departe. Acesta a fost al treilea meci în şase zile, e normal să se acumuleze oboseala, dar eu sunt bine din punct de vedere fizic. Am reuşit să facem două antrenamente înaintea meciului, vă daţi seama că au fost antrenamente lejere, am făcut combinaţii şi trasee de joc, deci nu am avut prea mult timp să lucrăm alături de domnul Chirilă
- Paul Pîrvulescu, fundaș Clinceni

Clasament Liga 1: FCSB urcă pe 3 

+44 FOTO

Citește mai multe știri despre FCSB - Clinceni: 

Florin Călinescu, recital la microfon în FCSB - Clinceni: „E vecin cu mine, o aud pe nevastă-sa” + „Îți dau o mașină de spălat folosită puțin”

Erori în lanț la golul primit de Andrei Vlad: 3 gafe comise de FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
flosud97
flosud97  •  26 Septembrie 2021, 11:04

Oare in cate saptamani il demit astia de la academica

dobrinibamus
dobrinibamus  •  26 Septembrie 2021, 01:36

Aaaaaa … parca era un impostor … gras cu cioc .. .. habarnabist la fotbal … care se baga ca musca-n lapte … este vreo legatura cumva ?

dobrinibamus
dobrinibamus  •  26 Septembrie 2021, 01:32

Chirila … si mai cum ?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close