FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA 3-2

FOTO+VIDEO » FCSB - CSU Craiova 3-2 » Victorie ELECTRIZANTĂ pentru echipa lui Teja! Urmărește GSP LIVE cu reacții de la Arena Națională

Foto: Raed Krishan +38   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 24 februarie 2019 20:06

FCSB - CSU CRAIOVA 3-2 // FCSB s-a impus în derby-ul etapei a 25-a din Liga 1, scor 3-2, după un meci cu toate ingredientele: goluri multe, penalty-uri, cartonașe roșii și o reușită a portarului oltean Pigliacelli.

GSP LIVE DUPĂ FCSB - CSU CRAIOVA 3-2! Reacții de la stadion:

Vezi meciul FCSB - CSU Craiova, live TEXT AICIClasamentul Ligii 1 LIVE, play-off și play-out + programul Ligii 1

Vezi VIDEO de la FCSB-CSU Craiova

Ne era tare dor de un astfel de meci! Un derby care să adune atâta miză, atâta pasiune, atâtea orgolii. Şi, cel mai important, să atragă lume multă la stadion. Aproape 20.000 de spectatori, o cifră formidabilă având în vedere vremea rea de afară. E dovada că în România sunt oameni cărora le place în continuare fotbalul şi nu s-au refugiat chiar toţi în fani Las Fierbinţi sau Asia Expres.

Hora, pariul câştigat al lui Teja

Şi, de regulă, când atmosfera e de top, automat şi nivelul meciului e ridicat. FCSB începe mai bine. Stă sus, pasează mai precis. Coman alege doar o finalizare cu latul dintr-o poziţie bună, după care Hora validează alegerea lui Teja de a-l titulariza. Îl păcăleşte surprinzător pe Koljici într-un duel aerian şi bagă mingea în poartă. 1-0!

Ce nebunie, Pigliacelli marchează!

E timpul ca şi Craiova să înceapă să joace fotbal. Şi o face. Împinge liniile, iar Pintilii îşi arată şi anii, şi limitele. Produce un fault în careu asupra lui Nuno Rocha, Avram e atent şi pune balonul la 11 metri. Şi ce surpriză! Bate Pigliacelli!!! Mangia se amuză pe bancă, fanii oltenilor tremură în tribună, dar Pigliacelli bate în stil de mare fotbalist.

Două minute, două goluri

Meciul place, are ritm, e fotbal de play-off, e duel pentru titlu! Repria secundă începe debordant. Bărbuţ înscrie şi peluza Craiovei ia foc. De 30 de ani nu s-a mai întâmplat ca o echipă a Băniei să bată Steaua la Bucureşti. Şi acum, speranţele oltenilor durează puţin. Vreo 100 de secunde. Filip are o execuţie fabuloasă, după o apariţie ca din joben în careul advers. E 2-2. Şi mai avem 40 de minute!

Ne place ce vedem! Şi pe teren, şi în tribune! Planici cedează. Se reaccidentează şi pe bancă nu mai e niciun alt stoper. Filip, omul bun la toate, e retras fundaş, Nedelcu intră lângă Pintilii, la mijloc. Rezultatul nu e acceptat de niciuna dintre echipe. Singura mulţumită cu egalul e doar CFR.

Universitatea e pasivă şi e pedepsită

Cu cât trec minutele, cu atât parcă şi trupei lui Mangia îi surâde ideea de a lua un punct. I-ar aduce garanţia că stă la mâna ei în ultima etapă pentru a intra de pe locul 2 în play-off. Şi atitudinea pasivă pe care o arată o costă scump. Kelici are un procedeu de lupte în tentativa de a-l deposeda pe Tănase în propriul careu, e penalty şi Hora nu ratează.

3-2, victorie mare pentru FCSB, într-un meci cu adevărat special, chiar dacă s-a terminat cu scene de K1, care n-au nimic de-a face cu fotbalul. Chiar şi aşa însă, meciul a fost unul deosebit, pe care suntem nerăbdători să-l retrăim în play-off.

Roș-albaștrii au urcat pe locul 3 în Liga 1 la 3 lungimi în spatele liderului CFR Cluj, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat.

FCSB - CSU Craiova 3-2
Hora '27, '84 pen., Filip '49 /// Pigliacelli '39 pen., Bărbuț '46

  • Cartonaș roșu pentru Kelic în minutul 82 după ce l-a împins în careu pe Florin Tănase, fază în care s-a dat penalty. Hora a înscris pentru 3-2!
  • Cartonaș roșu și pentru Dennis Man pentru că a iscat un scandal în minutul 88! Briceag a văzut și el al doilea „galben”, fiind eliminat la aceeași fază.

18.576 de suporteriau fost prezenți pe Arena Națională

 
 

Echipele de start

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Bălaşa, Planic, J.Morais - Pintilii, Filip - Man, Tănase, Coman - Hora
Rezerve: A. Vlad, Nedelcu, Gnohere, Rusescu, M. Roman, Fl. Matei, Teixeira
Antrenor: Mihai Teja

CSU Craiova: Pigliacelli - Martic, Ferreira, Kelic, Briceag - Fedele, Cicâldău - Bărbuț, Rocha, Bancu - Koljic
Rezerve: I. Popescu, Donkor, Radoslav, Bic, Mihăilă, A. Cristea, Fortes
Antrenor: Devis Mangia

Arbitri: Marius Avram (București) / Asistenți: Mircea Orbuleț (București), Sebastian Gheorghe (Suceava) / Rezervă: Cătălin Popa (Pitești) / Observator: Alexandru Deaconu (București)

După meci, în emisiunea GSP Live vor fi reacții de la Arena Națională

GSP LIVE ÎNAINTEA MECIULUI:

GSP LIVE de la pauză, 1-1:

 

UPDATE 18:25

Surpriză: Adrian Stoian, iarăși în afara lotului!

E a doua partidă consecutivă, după cea dintre FCSB și Concordia Chiajna 0-0, când mijlocașul Adrian Stoian, 28 de ani, este lăsat în afara lotului de Mihai Teja! Căzut în dizgrația patronului Gigi Becali, după evoluția din prima etapă din 2019, Stoian a jucat doar 50 de minute, cu Dunărea Călărași, scor 1-1.

Adrian Stoian a venit în această iarnă la FCSB de la Crotone, formația italiană de Serie B.

Vor fi peste 2000 de suporteri ai Craiovei. Aceștia au început să intre pe stadion de la ora 18:30. Tot acum a ajuns și echipa oltenilor la Arena națională.

craiova

UPDATE 17:00

Autostrada A1 București - Pitești era împânzită astăzi, în jurul orei 17:00, de zeci de mașini cu fulare și steaguri alb-albastre, dar și foarte multe autocare și microbuze cu olteni.

La intrarea în București suporterii sunt așteptați de mai multe trupe de poliție și jandarmerie. În jur de 100 de jandarmi și polițiști erau la ora indicată la intrarea din Militari în București.

logan craiova
Una dintre mașinile cu olteni care vin spre Arena Națională pe DN1

FCSB - CSU CRAIOVA: locul 2 în joc

Partida de astăzi e foarte importantă pentru ambele formații pentru că cine câștigă va avea o șansă în plus la finalul sezonului regulat să ocupe locul 2. În acest moment, cele două formații sunt la egalitate de puncte, câte 45, la șase lungimi în spatele liderului CFR Cluj. O singură etapă a mai rămas din sezonul regulat, care se va juca săptămâna viitoare.

 

Vezi calculele COMPLETE pentru play-off

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (634)
migo78
migo78  •  25 Februarie 2019, 12:15
Postat de lionforever pe 25 Februarie 2019, 07:02

Atât poti sa zici? IQ subunitar, ce mai e de zis, doar sa te uiti in oglinda când spui acele cuvinte, e un peisaj care ti se potriveste.

ce pretentii sa ai de la ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

migo78
migo78  •  25 Februarie 2019, 12:13
Postat de 7manuel pe 25 Februarie 2019, 08:58

Victorie fara dubii, dar mai ales logica fata de ceea ce s-a intamplat pe teren, Steaua fiind, fara doar si poate, echipa superioara.

Miaunel, ti-ai recapatat vocea? Cand va calarea Craiova si Avram era disperat sa ia decizii pro fcsb, nu mai *** pe stadion.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucv1948
ucv1948  •  25 Februarie 2019, 10:43

Urmeaza meciurile din play-off ... Acolo se vede daca echipa Craiovei are capacitate de a se lupta pt titlu. Deocamdata am pierdut o lupta, capul jos si la munca . Razboiul continua ...

Vezi toate comentariile (634)
Comentează