FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SEPSI 1-1

FCSB - Sepsi 1-1. EXCLUSIV Leo Grozavu dă cărțile pe față: „Da, asta i-am strigat parvenitului de Crețu! Merit să fiu «spânzurat»?! Să vă spun de unde a pornit totul”

Leo Grozavu, antrenorul lui Sepsi, a explicat pe larg ceea ce s-a întâmplat la pauza meciului cu FCSB (1-1), când a avut un schimb de replici cu Valentin Crețu, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul roș-albaștrilor. +28   FOTO
Leo Grozavu, antrenorul lui Sepsi, a explicat pe larg ceea ce s-a întâmplat la pauza meciului cu FCSB (1-1), când a avut un schimb de replici cu Valentin Crețu, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul roș-albaștrilor.

Articol de GSP - Publicat marti, 22 decembrie 2020 13:15 / Actualizat marti, 22 decembrie 2020 13:48

Leo Grozavu, antrenorul lui Sepsi, a explicat pe larg ceea ce s-a întâmplat la pauza meciului cu FCSB (1-1), când a avut un schimb de replici cu Valentin Crețu, unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul roș-albaștrilor.

  • CONTEXT: La pauza confruntării de la Mogoșoaia, a existat un conflict între Leo Grozavu și Valentin Crețu, fundașul dreapta de la FCSB;
  • „Nu se poate așa ceva! Bate-i, bă, pe ai tăi, că doar atât știi”, i-a strigat Petrea, antrenorul roș-albaștrilor, deranjat de atitudinea omologului său;
  • Grozavu a fost eliminat și a văzut actul secund din tribune - detalii, AICI.

Grozavu recunoaște că i-a strigat lui Crețu „Băi, țărane!”, limbaj intolerant din punct de vedere socio-economic, dar se consideră victimă în tot acest conflict. 

Leo Grozavu: „Crețu face pe victima, dar e lipsit de caracter”

- Domnule Grozavu, v-am sunat să vă cerem punctul de vedere despre ce s-a întâmplat aseară, pentru că au tot fost reacții? 
- Nu vreau să mă cobor la nivelul lui Crețu. Sunt acuzat că l-am atins, mi-a zis și mie lumea că postează tot felul de chestii pe rețelele de socializare, că a scăpat de nu știu de «bucată». Să spună oamenii care au fost martori, cred că sunt și filmări. I-am zis ce i-am zis de la distanță, iar el m-a amenințat, mi-a zis că ne mai întâlnim noi. Domnul Crețu face pe victima, dar e un om lipsit de caracter. 

- Dar de unde a pornit totul, ce s-a întâmplat? 
- Cum am zis și după meci. Să vă zică Robert Ilyeș și cei de pe banca noastră. Sunați-i și întrebați-i ce au auzit din gura lui Crețu. Ne-a dat, ne-a scos, de etnie și altele. Ce vină au colegii mei că sunt din Ținutul Secuiesc? Că participă și ei la campionat și își apără corect șansele? Crețu a venit la o lovitură liberă pe partea băncii și a început să protesteze, bineînțeles că domnul Feșnic nu a luat nicio măsură, pentru că așa e el.

FCSB - Sepsi 1-1. EXCLUSIV Leo Grozavu dă cărțile pe față: „Da, asta i-am strigat parvenitului de Crețu! Merit să fiu «spânzurat»?! Să vă spun de unde a pornit totul”

- La pauză ați fost eliminat pentru ce s-a întâmplat la vestiare, ce v-a spus arbitrul? 
- Păi stați puțin, vă citesc de pe foaie imediat: „Leo Grozavu a fost eliminat pentru două cartonașe. Primul pentru proteste în minutul 14, al doilea pentru că după terminarea primei reprize a așteptat un jucător la tunel și a folosit un limbaj nesportiv". Păi ce-i ăla limbaj nesportiv, că n-am folosit cuvintele ofsaid, centrare, minge, sau cum? Care-i limbajul? I-am zis lui Crețu să-și vadă de jocul lui, iar el m-a amenințat. 

- Asta a fost deja la vestiar, nu la intrarea spre tunel. Acolo i-ați mai zis probabil ceva! 
- Da, „Băi, țărane", asta i-am zis. Nu că ar fi o problemă că e de la țară, ci că e un parvenit și un mincinos. Nu e prima dată când face așa. Iar el apoi m-a amenințat, că ne mai întâlnim. I-am zis imediat că sunt acolo, nu mai e cazul să ne întâlnim, pentru că nu-mi face plăcere. Erau mulți oameni acolo, să spună dacă am avut vreo intenție să-l ating sau dacă mint cu ceva. Poate că s-a simțit jignit că l-am făcut țăran, dar nu l-am înjurat sau să fi fost agresiv.

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
+24 FOTO

- Cei de la FCSB nu au intervenit în vreun fel? 
- Pintilii a avut o poziție foarte ok. M-a rugat să nu mai stau să mă cert cu Crețu, pentru că-l cunosc. Păi a ajuns Crețu să facă ordine?” I-am cerut să-și vadă de jocul lui și a devenit agresiv. Și cei de la FCSB au strigat la orice decizie. E dreptul lor, ce să fac? Să le zic să tacă? Nu, atunci hai să strigăm toți și vedem care o face mai tare. Nu se poate să ne pui pumnul în gură. 

- S-a aprins poate și background-ul pe care îl aveți, s-a mai scris despre diverse conflicte pe care le-ați avut... 
- Păi așa este, când e vorba de Grozavu, imediat apare că-s criminal. Scoateți-l din țară pe Grozavu, spânzurați-l, la pușcărie! Nu e normal să fim tratați așa. Poate că am exagerat și noi, dar nu cred că nu am respectat oamenii.

- Vorbeați despre filmări, probabil că vor apărea imagini, poate nu vă aduceți aminte și ați spus și altceva! 
- Există imagini! Să le arate, „Băi, țărane! Nu vezi ce față de țăran ai", parcă așa i-am zis. Nimic altceva. E distanță între noi, dacă s-ar fi întâmplat altceva credeți că nu s-ar fi publicat imagini? Sau credeți că primeam doar cartonaș galben? Dacă are coloană, să recunoască și domnul Crețu că ne-a înjurat și că s-a legat de etnia celor de la Sfântu Gheorghe. Să vedem, are?

Valentin Crețu, despre Grozavu: „Aceste personaje nu fac bine fotbalului românesc”

Valentin Crețu, fundașul dreapta de la FCSB, a avut un schimb aprins de replici de la distanță cu Leo Grozavu. „Nu vreau să vorbesc despre conflictul cu Leo Grozavu. A fost ceva mai grav de înjurătură. Astfel de personaje nu fac bine fotbalului românesc", a declarat jucătorul roș-albaștrilor la finalul meciului.

La miezul nopții, Vali Crețu a revenit cu o replică tăioasă la adresa lui Grozavu: „Domnule Leo Grozavu, în seara asta am scăpat de o «bucată»" - detalii, AICI.

„Am lucrat cu 4 jucători de la FCSB, să vină ei să spună ce fel de om sun, dacă am jignit vreodată pe unul dintre ei. Oamenii care mă cunosc știu ce fel de om sunt. Cu Crețu am lucrat, dar se pare că nu are caracter" - Leo Grozavu 

„Respect clubul FCSB, nu vreau să intru în polemică cu ei. Sunt o echipă bună a României, fac lucruri frumoase, nu vreau să mă cert cu ei. Îmi apăr jucătorii, echipa. Și îi mulțumesc lui Pintilii pentru reacția frumoasă pe care a avut, el a înțeles foarte bine problema" - Leo Grozavu

VIDEO. Laszlo Dioszegy, bucuros după egalul cu FCSB

Citește mai multe știri despre FCSB:

Thomas Neubert lucrează „pe blat” » Adevărul despre „preparatorul-fenomen” s-a aflat acum! FRF confirmă

Mihai Stoica și-a „tăvălit”, din greșeală, un jucător în public » Panduru a început să râdă în direct

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (69)
magic4ever
magic4ever  •  23 Decembrie 2020, 21:36
Postat de portardelegenda pe 23 Decembrie 2020, 07:37

Grozavu nu a facut si nu face altceva decat ceea ce i se permite .Traiasca Mircea Sandu , Razvan Burleanu ,Mircea Radulescu , Dan Apolzan, si mai nou Burchel . Asta ati semanat asta culegeti incompetentilor si compromisilor

Dar marele fotbalist Cretu are voie sa le adreseze injurii despre etnie fotbalistilor de la Sepsi??? Poate ai uitat ca dupa ce FCSB a castigata cupa Romaniei cu Sepsi toti fotbalistii de la clona FCSB aveau scandari rasiste/de etnie impotriva fotbalistilor de la Sepsi si prea cinsistitul Burleanu nu a mai luat atitutine impotriva rasismului ca in cazul Coltescu care a fost la nivel mondial si s-a facut ca ploua...

portardelegenda
portardelegenda  •  23 Decembrie 2020, 07:37

Grozavu nu a facut si nu face altceva decat ceea ce i se permite .Traiasca Mircea Sandu , Razvan Burleanu ,Mircea Radulescu , Dan Apolzan, si mai nou Burchel . Asta ati semanat asta culegeti incompetentilor si compromisilor

marian1923
marian1923  •  23 Decembrie 2020, 07:05

Discutia in speta are la origine ceva care numai exista: cei 7 ani de acasa! Lipsa educatiei din familie coroborata cu lipsa educatiei de vestiar la o echipa care trebuie facuta in primul rand de antrenorii de la juniori! In esenta, chiar daca ai sau nu ai dreptate, ca jucator nu-ti poti permite sa injuri sau sa jignesti o persoana mai in varsta chiar daca este sau nu antrenor! Nici macar un coleg mai mare! Chiar daca esti cu adrenalina la maxim, in contact cu oricine mai mare incearca sa respecti buna cuviinta! Cretu nu ar trebui sa se simta jignit, jignit a fost un taran adevarat cu bun simt asa cum inca se mai intalnesc in satele romanesti! L-as intreba pe jucatorul de fotbal Cretu (ca fotbalist nu este, clar!) ce reactie ar avea daca unul din pustii din lot, de 17-18 ani, l-ar injura? *** La asta trebuie sa se gandeasca Cretu ca jucator si ca om, daca are cu ce!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (69)
Comentează
Close