FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

EXCLUSIV 50.000 de euro la semnătură și 9.000 de euro salariu » Dan Alexa și-a decis viitorul: "99% asta e decizia mea!"

Articol de GSP - Publicat luni, 12 noiembrie 2018 21:49

Ioan Niculae a schimbat obiectivul Astrei, de la locurile 1-3 la evitarea retrogradării, iar soarta lui Gheorghe Mulţescu trebuia să se decidă în curând. Primul nume pe lista înlocuitorilor a fost Dan Alexa, antrenorul Dunării Călărași, care a refuzat să părăseasca echipa după o discuție cu CJ Călărași.

Acesta s-a întâlnit cu oficialii de la Giurgiu, dar din informațiile Gazetei Sporturilor acesta nu a ajuns la un acord cu șefii "sitarilor". Lui Alexa i-au fost oferiți 50.000 de euro la semnătură și un salariu de 9.000 de euro lunar!, dar tehnicianul a refuzat și a decis să rămână la Călărași.

Printre motivele principale, libertatea de care dispune la Dunărea. Iar acest lucru a fost recunoscut de Alexa pentru Gazetă: "Mi-am câștigat libertatea! Am luat echipa de pe penultimul loc în Liga a 2-a și acum suntem la mijlocul clasamentului în Liga 1. Am avut o discuție cu cei de la Călărași și ei voiau să-i salvez de la retrogradare în liga secundă. Eu am vrut clar promovarea! N-a crezut nimeni la început. Așa mi-am câștigat dreptul să am libertate totală. Lucrez cu niște oameni care asigură un buget corect și toată lumea este plătită la timp. Prime avem doar când facem rost de bani".

70.000 €era clauza de reziliere a lui Dan Alexa cu Dunărea Călărași

După ce-a purtat discuții cu șefii giurgiuvenilor, Alexa a plecat spre Călărași, acolo unde s-a întâlnit în această seară cu președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iluță. După o oră de discuții și negocieri, Dan Alexa, a luat decizia finală în ceea ce privește viitorul său. "99 la sută asta e decizia mea!", le-a spus Alexa șefilor călărășeni. Rămâne antrenorul principal al Dunării, echipă cu care a promovat în Liga 1 și cu care s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României.

"Suntem într-o perioadă bună din punctul de vedere al jocului. Ca și rezultate suntem în grafic. Lumea vorbește de play-off, dar sunt sincer și cunosc potențialul echipei, nu prea se poate. Majoritatea jucătorilor sunt de Liga a 2-a. Echipa nu are tradiție în Liga 1, e la prima promovare.

Ne vom bate până la final pentru salvarea de la retrogradare. Și va fi o luptă foarte grea. Fiecare punct în momentul de față are valoare dublă. În tur mulţi nu prea ne-au băgat în seamă. Dar echipa este în creștere, am cristalizat un prim "11". Lumea e mulțumită, iar tot ce se întâmplă la Călărași e de domeniul fantasticului. Dar ştiu că la fel de repede putem să cădem în zona periculoasă. Suntem 7 echipe despărțite de doar câteva puncte. Două meciuri fără victorie și ești pe loc de retrogradare", a dezvăluit antrenorul de 39 de ani.

Cânu îl vedea deja principal la Astra cu o poză din vară

Gabriel Cânu a încărcat pe Instagram o imagine mai veche, din vară, cu Alexa, și cu președintele Astrei, Dani Coma. Cei trei se aflau la stadionul din Giurgiu. Cânu și Alexa sunt foști colegi la Poli Timișoara și foarte buni prieteni. 

gabriel

"Eu cred că Astra are un lot de play-off, este de nivelul Craiovei exceptându-l Mitriță. Au caștigat campionatul în trecut, s-au luptat mereu în fruntea clasamentului. Nu știu ce se întamplă acolo, dar cred ca se poate mult mai mult"Dan Alexa, după egalul cu CFR din week-end

48 de meciuri are Dan Alexa pe banca celor de la Dunărea Călărași, formație alături de care a promovat în Liga 1

Vezi și: INTERVIU EXCLUSIV Dan Alexa, dezvăluiri în premieră: "Când faci compromisuri ca antrenor ești terminat! Dacă semnam cu Steaua, aş fi devenit cel mai bine plătit"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
ray51
ray51  •  13 Noiembrie 2018, 20:50

Bine Dane. Ai o țâră de minte. Bravo!

chromophobia
chromophobia  •  13 Noiembrie 2018, 14:47

Boss-ul de la Astra e mai varza ca boss-ul de la FCSB.L-a dat afara pe Multescu,l-a adus inapoi cand echipa nu avea nicio infrangere.L-a dat afara pe Maldarasanu.Dumnezeu e sus si vede.Si-a batut joc de omul ala.Astra si FCSB o sa mai faca performante interne si in Europa doar cand intra astia la puscarie

dinamo100
dinamo100  •  13 Noiembrie 2018, 09:19

Alexa are o atitudine normala! Felicitari! Din pacate normalitatea a ajuns sa fie privita in Romania ca ceva iesit din comun. De exemplu modul in care Dinamo a sarit in corabia lui Dinamo inlaturand un antrenor care fusese instalat cu 3 saptamani inainte nu are nicio legatura cu normalitatea.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează