FOTBAL  »  Superliga  »  MECI CARITABIL

FOTO Uniți pentru Coroian » Meci caritabil pentru fostul fotbalist, după ce a suferit un atac cerebral

Foto: Zoltan Cantor (Cluj-Napoca) +2   FOTO
Foto: Zoltan Cantor (Cluj-Napoca)

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2017 09:56

Gloriile lui CFR Cluj și ale Bistriței au jucat un meci caritabil pentru Cristi Coroian, fostul fotbalist aflat în recuperare după un atac cerebral.

Echipele a căror vedetă a fost Cristi Coroian s-au întâlnit într-un joc amical pentru ajutorarea fostului fotbalist. Coroian a suferit un atac cerebral în urmă cu doi ani și se află în recuperare.

Coro o antrena pe Metalurgistul Cugir și i s-a făcut rău în timpul unui antrenament. A fost dus la spital și diagnosticat cu accident vascular cerebral. El muncește acum ca să se recupereze.

Pentru că recuperarea implică și costuri mari, pe lângă efortul propriu-zis, s-au făcut în ultimul an multe donații din partea unor persoane din fotbal. S-au dat bani, s-au donat și s-au vândut tricouri pentru a i se oferi sprijin lui Coroian.

Fostul atacant a participat la evenimentul de ieri de la Cluj și și-a întâlnit colegii din urmă cu un deceniu. Coroian a jucat în formația lui CFR care s-a calificat în finala Cupei Intertoto, după ce le eliminase pe Athletic Bilbao și pe Saint-Etienne. Iar la Bistrița e legendă, cu 274 de meciuri și 63 de goluri în prima ligă.

Au participat la meci Alin Minteuan, fostul mijlocaș al "feroviarilor" și prieten bun cu Cristi, Adrian Anca, vârful clujenilor din acea perioadă, Dorinel Munteanu, antrenor-jucător în formația din sezonul 2005-2006. Scorul a fost 5-3 pentru CFR. Anca a marcat un hattrick, a mai înscris și Florin Dan, iar pentru Gloria Bistrița a dat o "dublă" Radu Sabo.

Înaintea distracției pe care a prilejuit-o meciul au avut loc momente emoționante, revederea lui Coroian cu vechii săi colegi. Printre cei mai emoționați a fost Dorinel Munteanu, care a plâns și l-a îmbrățișat pe Cristi.

"Coro" a fost un mijlocaș ofensiv puternic și tehnic, printre cei mai buni din campionat la începutul anilor 2000. În 2015, când a suferit accidentul vascular, obținuse licența Pro și o preluase pe Metalurgistul, cu care spera să promoveze în Liga a doua. 

"Toţi am rămas copleşiţi şi îndureraţi de ce a păţit Coroian. E păcat, sper să contribuim cât putem noi"
Adrian Anca

"Coro a rămas în sufletul nostru ca un adevărat părinte şi sper să-şi revină cât mai repede"
Cosmin Tilincă

"Trebuie să fie puternic, cum a fost tot timpul ca jucător! Va trece cu bine peste asta"
Dorinel Munteanu

Cine a jucat în meciul caritabil

CFR Cluj: Ștef, Pâglișan, Aștilean, D. Toma, Balint, Miclăuș, V. Jula, Văsâie, Fl. Dan, Ghiorma, Kiss, Oncică, Panin, Minteuan, Anca, Tilincă, D. Munteanu
Gloria Bistrița: Albuț, Zegrean, Săsărman, Miszti, E. Voica, Dăncuș, S. Moga, D. Matei, I. Lazăr, Maier, Cioloboc, Nalați, R. Sabo, Negrean, Bănceu, Trușcă, A. Rus

Cristian Coroian, 44 de ani
- A jucat în Liga 1 timp de 15 ani, din 1996 până în 2011. Echipele pe care le-a bifat: CFR Cluj (89 de meciuri/26 de goluri), Bistrița (274/63), U Cluj (17/6), FC Național (18/0)

Contul în care se pot face donații pentru fostul fotbalist:
CRISTIAN COROIAN
RO69BRDE130SV42289651300

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează