FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

FRF a anunţat numărul echipelor din România care vor participa în cupele europene

Articol de GSP - Publicat luni, 27 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 ianuarie 2014 18:33

FRF a anunţat într-un comunicat postat pe site-ul oficial numărul echipelor pe care România le va trimite în sezonul următor în cupele europene.

Regulamentul de accedere în cupele europene, ediţia 2014-2015

- Prin prisma locului 18 ocupat în clasamentul coeficienţilor UEFA, România va avea dreptul să înscrie în proxima ediţie a cupelor europene UEFA patru echipe (campioana în UEFA Champions League, vicecampioana, locul 3 şi câştigătoarea Cupei României-Timişoreana în UEFA Europa League), dar asta nu înseamnă că locul 4 la finele stagiunii competiţionale 2013-2014 a campionatului Ligii I va avea asigurat locul în UEFA Europa League.

- Este ultimul sezon competiţional când, în cazul în care câştigătoarea Cupei României-Timişoreana va cuceri şi titlul de campioană, calificându-se implicit în UEFA Champions League, finalista Cupei va trece în UEFA Europa League, urmând să ocupe poziţia rezervată ocupantei locului 3. Pe cale de consecinţă, vicecampioana va avansa în locul câştigătoarei Cupei.

- Dacă finala Cupei României-Timişoreana va fi adjudecată de o echipă care va încheia campionatul sub locul 3, ocupanta locului 4 nu va avea drept de acces în UEL.

- În cazul în care Cupa va fi câştigată de echipa care va încheia actualul sezon competiţional pe locurile 2 sau 3, ocupanta locului 4 va intra în UEL, urmând să preia poziţia locului 3.

- Campioana va intra în întrecere în al doilea tur preliminar al UEFA Champions League, jocuri tur-retur, programate în zilele de 15/16 şi, respectiv, 22/23 iulie a.c. Următoarele tururi de calificare se vor disputa la 29/30 iulie şi 5/6 august a.c. (turul al III-lea) şi, respectiv, 19/20 şi 26/27 august a.c. (play-off-ul).

Vicecampioana şi ocupanta locului 3 (sau, în cazul aplicării regulii echipei care ar izbuti eventul, ocupanta locului 3 şi finalista Cupei/sau ocupanta locului 4 şi una dintre echipele de pe locurile 2 sau 3, dacă una dintre acestea două din urmă va cuceri Cupa) vor demara competiţia în al doilea tur preliminar al UEFA Europa League (meciuri: pe 17 şi 24 iulie).

- Tragerea la sorţi a partidelor din primele două tururi de calificare este prevăzută pentru ziua de 23 iunie a.c.

Câştigătoarea Cupei (sau, în cazul aplicării regulii echipei care ar câştiga eventul, vicecampioana) va intra în competiţie în al treilea tur preliminar al UEFA Europa League, jocurile urmând să aibă loc pe 31 iulie şi 7 august a.c.

- Tragerea la sorţi a tuturor partidelor din acest al treilea tur de calificare (UCL şi UEL) se va desfăşura la data de 18 iulie a.c., în timp ce tragerea la sorţi a întâlnirilor din play-off (21 şi 28 august a.c. în UEL) e prevăzută pentru ziua de 8 august a.c.

Noutate privind sezonul competiţional 2015-2016

- Începând cu sezonul competiţional 2015-2016 al cupelor europene UEFA, în cazul în care câştigătoarea Cupei se va califica în UEFA Champions League, echipa cel mai bine clasată (dar neeligibilă conform poziţionării din campionat) se va califica în UEL în locul finalistei Cupei.
- Deci, în cazul de mai sus, finalista Cupei nu va mai avea acces în UEL.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
ertyuiop
ertyuiop  •  28 Ianuarie 2014, 07:54

Clar, Dinamo joaca din nou in UCL!

enjoy.the.silence.
enjoy.the.silence.  •  27 Ianuarie 2014, 22:19
Postat de supereduardo10 pe 27 Ianuarie 2014, 21:43

:))) abea astept ca imi era dor de seria "cascadorii rasului" ....sper sa nu-mi strice justitzia bucuria si sa desfinteze comedia nu de alta dar mai vine o serie neagra pentru nea Jiji in legatura cu FC Jilava

"Abea" asteptam sa apari si sa ne mai destinzi cu pr.ostioarele tale tam.pitzelule:)))

supereduardo10
supereduardo10  •  27 Ianuarie 2014, 21:43
Postat de juliusmad pe 27 Ianuarie 2014, 21:05

deci Steaua in ucl.

:))) abea astept ca imi era dor de seria "cascadorii rasului" ....sper sa nu-mi strice justitzia bucuria si sa desfinteze comedia nu de alta dar mai vine o serie neagra pentru nea Jiji in legatura cu FC Jilava

Vezi toate comentariile (15)
Comentează