FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

EXCLUSIV FRF pregăteşte o schimbare importantă de regulament » „Legea Șumudică” se va aplica şi în fotbalul românesc

Articol de , , - Publicat vineri, 25 iunie 2021 18:12 / Actualizat vineri, 25 iunie 2021 18:29

FRF va prelua modelul din campionatul Turciei, unde desele avertismente încasate de actualul tehnician al campioanei i-au determinat pe organizatori să decidă că și antrenorii vor fi suspendați la cumulul de cartonașe galbene

În viitorul campionat, antrenorii vor fi și ei suspendați în cazul în care vor strânge mai multe cartonașe galbene. Legea e pregătită de FRF și va fi supusă la vot în Comitetul Executiv, unde aproape sigur va fi adoptată. 

FRF pregăteşte o schimbare importantă de regulament » Ce este „Legea Șumudică” 

Până acum, în Liga 1, tehnicienii nu aveau drept să-și conducă echipa de pe margine doar în cazul în care erau eliminați. Din campionatul care va debuta la jumătatea lunii iulie, ei vor avea un statut extrem de asemănător cu cel al fotbaliștilor. Astfel, un antrenor care va cumula 3 cartonașe galbene, la următoarea partidă va fi suspendat! Jucătorii stau prima dată când adună 4 avertismente.

FRF copiază practic modelul introdus de Turcia în propriul ei campionat, unde chiar un român i-a determinat pe cei de acolo să introducă suspendarea tehnicienilor după ce adună mai multe cartonașe galbene. Marius Șumudică a explicat, la începutul anului, când încă era "principal" la Gaziantepspor: 

Au și numit-o, simbolic, legea Șumudică. Au luat decizia după ce au văzut că iau foarte multe cartonaşe galbene, eu fiind mai coleric. În campionatul de dinainte n-a existat această lege, acum au introdus-o, și la 4 galbene un antrenor stă în tribună runda următoare
Marius Șumudică, antrenor CFR

Și în sezonul trecut, la fel ca și în celelalte de până acum, primirea unui avertisment nu însemna practic nimic pentru un antrenor, dacă în respectiva partidă nu era și eliminat. Teoretic, un tehnician ar fi putut să primească în fiecare etapă câte un cartonaș galben, lucru care nu l-ar fi împiedicat să fie pe bancă în întreg sezonul.

Solicitarea pentru introducerea unei asemenea reguli a venit din partea IFAB și FIFA, care au transmis tuturor asociațiilor naționale să introducă sancțiuni pentru cumulul de avertismente și pentru oficiali, nu doar pentru jucători, iar legea să fie activă începând din startul următorului sezon.

Croitoru e liderul indisciplinei

În campionatul precedent din Liga 1, care a conținut 40 de etape în play-off și 39 în play-out, de departe, antrenorul care a încasat cele mai multe cartonașe galbene a fost Marius Croitoru. Tehnicianul Botoșaniului a bifat și două eliminări, în urma cărora a stat în tribună 4 etape. Dacă ar fi existat legea care va fi introdusă din 2021-2022, atunci ar mai fi adăugat alte 5 runde de suspendare.

Cei mai avertizați antrenori în sezonul trecut

NUMECARTONAȘE GALBENECARTONAȘE ROȘIIETAPE
Croitoru16240
Grozavu9140
Ed. Iordănescu5129
Contra5-10
J. Gane4-16
D. Petrescu3-11

Urmărește un interviu în EXCLUSIVITATE acord Gazetei Sporturilor, de Marius Șumudică

CITEȘTE ȘI ALTE ŞTIRI DIN FOTBALUL ROMÂNESC:

FCSB, umilită! E la un pas de o CRIZĂ fără precedent după decizia lui Becali

Arlauskis semnează! Portarul lituanian va juca tot în Liga 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
bombon
bombon  •  27 Iunie 2021, 12:17

Se pregateste terenul pentru un nu titlu in vitrina CFR-ului! Se aplica "Legea Sumudica", va mai fi o lege care va interzice manelele si semintele in tribune, plus ca la FCSB, prin lege cutumiara vor avea drept de joc doar jucatori ortodocsi practicanti care valoreaza peste 3,5 milioane de euro... Treaba e clara.

gazistu
gazistu  •  26 Iunie 2021, 12:38

Cand gresesc arbitrii? .... NU SE INTAMPLA NIMIC!?

valentindragobete
valentindragobete  •  26 Iunie 2021, 11:38
Postat de 1ianuarie pe 25 Iunie 2021, 22:17

Sigur antrenorul lui fcsb nu va lua nici un cartonaș,din poziția popândău nu deranjezi nici fanionul de la colț…

Greșit, n-o sa ia pentru ca sta acasă, la palat deh, in fata televizorului !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close