FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FRF o salvează pe FCSB! Federația susține că a aprobat meciul, când el nu era programat: e inexistent în contract

FRF o salvează pe FCSB! Federația susține că a aprobat meciul, când el nu era programat: e inexistent în contract +5   FOTO
FRF o salvează pe FCSB! Federația susține că a aprobat meciul, când el nu era programat: e inexistent în contract

Articol de , , , - Publicat vineri, 15 ianuarie 2021 15:00 / Actualizat vineri, 15 ianuarie 2021 19:38

FCSB a revenit din Turcia și nu a fost trimisă în izolare deoarece a susținut în aeroport că a participat la o competiție internațională. Amicalul cu Kemerspor, o formație de amatori turci, nu ar fi existat dacă Federația nu l-ar fi aprobat, dar instituția susține că roș-albaștrii au cerut amicalul cu o zi înainte să fi aflat turcii despre el.

  • FCSB a fost singura echipă din România care a mers să se antreneze în străinătate în iarna aceasta. Alte cluburi ar fi vrut să călătorească, dar se temeau de izolarea de zece zile la revenirea în țară, cauzată de faptul că Turcia era în "zona galbenă", după numărul cazurilor de coronavirus înregistrate
  • Gazeta a întrebat Guvernul, Ministerul Sănătății și DSP dacă exista vreo excepție creată pentru FCSB. Toate instituțiile au răspuns că nu au garantat așa ceva
  • Ca să se încadreze într-o excepție din lege, potrivit căreia participase la o competiție internațională, FCSB a stabilit pe 12 ianuarie un amical pentru a doua zi. Adversarul: Kemerspor, o formație de amatori din liga a patra tur

Amicalul-acoperire al FCSB, datorită căruia lotul lui Becali a scăpat de carantinare, e posibil să nu fi existat! Clubul a postat imagini din jocul cu Kemerspor, o echipă de amatori turci din liga a patra, dar regulamentul stabilește că meciuri amicale sunt doar acelea organizate cu acordul prealabil al Federației Române de Fotbal. Fără acordul FRF, testul pe care l-a organizat FCSB cu Kemer miercuri seară ar fi fost egal cu un antrenament în compania unor străini, nu ar mai fi constitui un meci real.

Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice definește clar: "Jocuri amicale internaționale, jocuri între echipe naționale sau de club, organizate sau autorizate de FRF, cu acordul federațiilor naționale și al cluburilor participante". Regulamentul completează: "Cluburile pot participa la jocuri amicale internaționale doar cu acordul prealabil al FRF".

Federația susține că a aprobat meciul când el nu era programat!

A avut FCSB acordul FRF pentru meciul de care s-a folosit ca să convingă DSP că a participat în Turcia la o competiție internațională? Patru persoane din patru departamente diferite ale Federației, contactate în legătură cu subiectul acesta, au mărturisit că nu știu să existe vreo cerere din partea liderului din Liga 1, deci Federația nu ar fi avut ce să aprobe.

Instituția a răspuns și oficial în legătură cu amicalul organizat ad-hoc FCSB-Kemer, pe 13 ianuarie: "FC FCSB a informat pe 11 ianuarie 2021 că în data de 13 ianuarie va disputa un meci de pregătire în Turcia". Dacă FRF nu ar fi girat partida, ar fi însemnat că roș-albaștrii nu ar fi participat la nici o competiție internațională, deci ar mințit în aeroport când au informat Direcția de Sănătate Publică București.

Participarea la o competiție internațională reprezintă una dintre excepțiile pe care le conține legea pentru categoriile care nu sunt obligate să rămână în izolare timp de zece zile după călătorii efectuate în state din "zona galbenă", etichetate astfel din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus înregistrate.

Kemerspor a avut reunirea pe 11 ianuarie, în ziua în care FRF pretinde că aflase despre amical. Fotbaliști ai formației din liga a patra spun că au aflat despre meciul cu românii pe 12 ianuarie sau pe 13, chiar în ziua amicalului, mai târziu decât aflase Federația Română. 

Pasajul din regulament referitor la specificul meciurilor:

Articolul 6. Caracterul jocurilor 

  • 1. Jocurile de fotbal pot fi: a. Jocuri oficiale interne, care se dispută în cadrul unei competiții organizate de FRF, LPF sau AJF/AMFB, pe baza unui regulament și a unui program dinainte aprobat, având drept scop stabilirea unei ordini ierarhice a echipelor în clasamentul final b. Jocurile oficiale internaționale inter-țări și inter-cluburi, care sunt organizate de FIFA, UEFA, FRF sau alte foruri c. Jocuri amicale interne, care sunt organizate de FRF, LPF, AJF, AMFB sau de cluburi d. Jocuri amicale internaționale, jocuri între echipe naționale sau de club, organizate sau autorizate de FRF, cu acordul federațiilor naționale și al cluburilor participante. 
  • 2. Cluburile nu pot schimba de comun acord caracterul jocurilor, din oficiale în amicale sau invers, sub sancțiunea omologării rezultatului cu 0-3 pentru ambele echipe. 
  • 3. Cluburile pot participa la jocuri amicale internaționale doar cu acordul prealabil al FRF 
  • 4. Cluburile nu pot angaja jocuri amicale cu echipe aparținând unor cluburi care au fost excluse din FRF.

Claie peste grămadă

Turcii de la Kemersport au avut reunirea pe 11 ianuarie, cu două zile înaintea amicalului cu FCSB, și au fost testați pentru coronavirus în ziua în care s-au adunat. Imaginile pe care le-a postat FCSB pe Facebook arată cum adversarii nu respectau protocolul obișnuit pentru meciurile din pandemie, stăteau pe bancă umăr la umăr, mulți fără măști de protecție.

Meci în echipament de antrenament

FCSB a petrecut zece zile în Antalya. Plecase în Turcia cu gândul să se antreneze, doar, nu să și joace vreun meci amical. Din momentul în care a fost luată în discuție călătoria echipei, neîncadrată clar în nici o lege care ar fi scutit-o de izolare, Becali l-a delegat pe Mihai Stoica să organizeze un meci amical care să funcționeze ca o competiție internațională, acoperirea legală pentru evitarea izolării. Echipa plecase în Turcia fără echipament pentru meci, era pregătită numai pentru antrenamente și a jucat amicalul cu Kemer, 3-2, în tricourile folosite în mod obișnuit pentru pregătirea de zi cu zi.

+1 FOTO

Corendon e firma care a organizat deplasarea

Mihai Stoica a susținut la Digi Sport Special că FCSB a participat la Corendon Cup, aceea ar fi fost competiția internațională datorită căreia echipa nu a trebuit să fie izolată la întoarcerea în România. Corendon e firma care organizează în mod obișnuit stagiile de pregătire ale roș-albaștrilor. O reprezintă un turc, Gurel, despre care Gazeta a scris în urmă cu trei ani că a fost implicat în cel puțin două evenimente regizate pentru pariuri, meciuri cu rezultate aranjate. Corendon Cup chiar există, doar că e o competiție pentru copii. Ediția de anul acesta va avea loc între 1 februarie și 5 februarie. Duckadam și Reghecampf sunt personaje care promovează cupa copiilor din Antalya.

Amical inexistent în contract

În acordul cu firma care a organizat stagiul din Antalya, un cantonament despre care Mihai Stoica a susținut că a costat peste 100.000 de euro, FCSB nu a avut stabilit nici un amical. De obicei, roș-albaștrii fixau în contract și amicalele și plăteau o mie de euro pentru fiecare meci. De data aceasta nu aveau în plan să joace vreo partidă, au improvizat în momentul în care s-au temut că ar fi putut fi izolați la întoarcere, un scenariu pe care Becali l-a recunoscut.

Federația turcă interzice, FRF e de acord

Federația din Turcia a transmis către FRF un document prin care fixa regulile după care echipele românești puteau să dispute meciuri amicale în iarna aceasta. Printre condiții, alegerea brigăzii de arbitri și testarea ei Covid cu patru zile înaintea unui meci. FRF pretinde că a aprobat amicalul FCSB-Kemer cu două zile mai târziu decât era termenul-limită pe care îl fixau gazdele. Becali a recunoscut și el că partida nu fusese programată și că ea a fost organizată în ultima clipă, doar pentru ca echipa să nu rămână în izolare la întoarcerea în București.

VIDEO. Ce este de fapt competiția la care ar fi participat FCSB: „Atenție, Mihai Stoica, încă nu a început” » Mesajul lui Reghecampf: „Vă salut, dragi copii”😆

Citește și alte știri despre FCSB: 

FOTO Trei detalii care arată că amicalul FCSB - Kemerspor nu a fost programat din timp

FCSB mută atenția asupra rivalei: „A jucat în zonă galbenă în România. E adevărat sau nu?”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (174)
parpalache
parpalache  •  16 Ianuarie 2021, 14:35
Postat de manutd.steaua pe 16 Ianuarie 2021, 14:07

Pai pe dinamo cum i-a tinut in liga 1,cand ei erau retrogradati? Va sta in gat un cantonament,nu-mi vine sa cred! Asta e,o sa ia Fc Fcsb titlul pentru ca a facut cantonament in Turcia!

Alde Slughitza s-au rugat de Balanescu(pe care l-au momit si ca-l coopteaza in Comitetul executiv) sa accepte sa nu mai mearga la TAS-unde ar fi castigat la sigur si cu despagubiri ruinatoare-pentru ca nu scria in nici un regulament ca se poate retrograda o echipa care a fost PROGRAMATA de LPF sa joace cele 5 meciuri restante!

manutd.steaua
manutd.steaua  •  16 Ianuarie 2021, 14:07
Postat de Madalin Mataragiu pe 16 Ianuarie 2021, 09:40

asta e fotbalul romanesc de aia nu ne calificam niciodata nicaieri pai cum e posibil ca FRF sa ajute un club sa INCALCE legea ca ata s a intamplat ce sa o mai dan dupa gard dar daca restul cluburilor tac inseamna ca GIREAZA ilegalitatile FRF si LPF ori sunt corecti cu toata lumea ori atunci sa plece acasa

Pai pe dinamo cum i-a tinut in liga 1,cand ei erau retrogradati? Va sta in gat un cantonament,nu-mi vine sa cred! Asta e,o sa ia Fc Fcsb titlul pentru ca a facut cantonament in Turcia!

715333876085063
Madalin Mataragiu  •  16 Ianuarie 2021, 09:40

asta e fotbalul romanesc de aia nu ne calificam niciodata nicaieri pai cum e posibil ca FRF sa ajute un club sa INCALCE legea ca ata s a intamplat ce sa o mai dan dupa gard dar daca restul cluburilor tac inseamna ca GIREAZA ilegalitatile FRF si LPF ori sunt corecti cu toata lumea ori atunci sa plece acasa

Vezi toate comentariile (174)
Comentează