FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Fundaș nou: Carp » Becali a ales un înlocuitor-surpriză pentru Tamaș, un fundaș moldovean remarcat la CFR

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iulie 2015 00:00

Fotbalistul în vîrstă de 21 de ani a evoluat în Gruia în stagiunea trecută și vine la Steaua liber de contract. Cătălin a crescut la juniorii lui Dinamo Kiev și e internațional

Steaua și-a completat deja lotul cu încă un fundaș central, în locul pedepsitului Tamaș. Cătălin Carp, ex-CFR, e jucătorul ales de campioană. Carp are cîteva atuuri cu care a obținut transferul: a mai jucat în Liga 1, cunoaște competiția și limba română și a venit liber, deci fără plata vreunei sume de transfer.

Reprofilat la Cluj

Plus că are doar 21 de ani, ceea ce îl face un fotbalist cu un potențial de creștere important și o posibilă afacere pentru club în viitor. Cătălin a fost la Cluj în stagiunea precedentă, în care a apărut în 17 partide. CFR l-a adus ca mijlocaș defensiv, dar criza din lotul ardelenilor l-a determinat pe Miriuță întîi, apoi și pe Trică și pe Dican să-l încerce în centrul defensivei. Unde s-a descurcat bine și a devenit un stoper de bază al vișiniilor.

Foarte puternic și cu un joc de cap bun, Carp s-a impus în lunile petrecute în Ardeal, iar acum face pasul cel mai important al carierei sale. Moldoveanul s-a format la juniorii lui Șahtior și apoi a trecut la Dinamo Kiev. În Capitala Ucrainei a progresat doar pînă la echipa a doua a clubului. Trecerea la Steaua îi dă posibilitatea să joace la cel mai bun nivel de cînd a apărut în fotbal.

Putea fi în "naționala" României

Cătălin e internațional moldovean, cu 24 de jocuri la selecționata U21 și două partide pentru formația de seniori a Federației de la Chișinău. Pentru că provine din Liga 1, nu ar fi avut probleme cu noua regulă a extracomunitarilor. Situația e simplificată de faptul că jucătorul deține și cetățenia română.

Miodrag Belodedici l-a remarcat primul pe Carp la meciuri internaționale de juniori. "Belo mi-a propus să joc pentru «naționala» României, venise și convocarea oficială", a povestit noul stelist pentru știridesport.ro.

Fundașul era legitimat în acel moment la Șahtior, iar clubul din Donețk a blocat apariția lui sub "tricolor": "Ai nevoie de pașaport ucrainean, ca să nu mai fii considerat extracomunitar".

CV Cătălin Carp, 21 de ani

  • e înalt de 1,85 m, o statură care îi întreține polivalența în zona centrală a terenului, ca fundaș sau mijlocaș
  • a prins 17 partide în campionat la CFR, fără să marcheze
  • are un joc oficiale și trei amicale la "naționala" Moldovei, 22 de selecții și 4 goluri la U21
  • în februarie, într-un amical neinclus în calendarul FIFA, a înscris împotriva României. Selecționata lui Iordănescu au învins cu 2-1 după ce Carp deschisese scorul în minutul 9

Are două rezerve

Rădoi are la dispoziție patru fundași centrali. Au dispărut Tamaș și Luchin, la care a renunțat clubul. Cuplul de titulari e alcătuit acum din Varela și din Papp. Soluțiile de rezervă: Carp și Toșca. Antrenorul va putea să-l folosească în mod constant pe Papp pe poziția de stoper din momentul în care Alcenat va reveni în România. Haitianul adus în vara asta de la Petrolul lipsește în acest moment pentru că e la Gold Cup.

8 achizițiia făcut Steaua în vara asta: Alcenat, Carp, Muniru, Tahar, Hamroun, Mihalcea, Tade și Tudorie

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează