FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV Galeria lui Sepsi, reacție pentru Gazeta după scenele controversate de duminică: „Un moment de sănătate din punct de vedere social. Ei vor să mușamalizeze faptele”

Fanii lui Sepsi, la meciul cu FCU Craiova / Sursă foto: Bogdan Bălaș +45   FOTO
Fanii lui Sepsi, la meciul cu FCU Craiova / Sursă foto: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 09:07 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 09:44

Galeria celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, reunită sub umbrela unui fan-club oficial, și-a exprimat poziția, într-un punct de vedere solicitat de Gazeta Sporturilor, cu privire la evenimentele reprobabile petrecute duminică, la meciul de pe teren propriu cu FCU Craiova, duel oprit din cauza scandărilor fanilor olteni. 

  • Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga.

Partida de la Sfântu Gheorghe a fost întreruptă în minutul 26, din cauza lozincilor xenofobe ale ultrașilor craioveni. E prima oară când se întâmplă așa ceva în campionatul intern, o ipostază pe care fanii lui Sepsi o cataloghează drept „un moment de sănătate din punct de vedere social”. 

Primarul din Sf. Gheorghe, nemilos față de scandările xenofobe de la Sepsi - FCU Craiova: „În sfârșit!”
Sepsi - FCU Craiova
Primarul din Sf. Gheorghe, nemilos față de scandările xenofobe de la Sepsi - FCU Craiova: „În sfârșit!”

Suporterii lui Sepsi salută decizia lui Andrei Chivulete: „Un moment de sănătate din punct de vedere social”

Credem că ar trebui să fie și un moment de sănătate din punct de vedere social, de normalitate sportivă, în care se respectă un regulament unanim valabil și acceptat. Și sperăm să mai fie astfel de momente, la orice meci în care se scandează împotriva oricărei etnii care este parte integrantă, din naștere, a societății acestei țări.

Pe de altă parte, nu avem mai mult de comentat referitor la cele întâmplate la meciul de ieri decât că banner-ul afișat de galeria celor de la Craiova la începutul meciului indica destul de clar că ei au proiectat un conflict al lor cu patronul clubului asupra meciului și asupra publicului doritor să vadă o partidă de fotbal, sport curat, nimic altceva”. 

„Galeria Craiovei vrea să mușamalizeze faptele”

Susținătorii lui Sepsi mai consideră că galeria oaspete a premeditat în întregime evenimentele de duminică, scoțând la suprafață unul dintre actele de vandalism la care ar fi apelat fanii alb-albaștrilor.

„Planul lor poate a reușit din punctul lor de vedere, dar i-a căzut victimă și un meci de fotbal, pe care au reușit să-l intercaleze în războiul lor propriu, cu care publicul din Sfântu Gheorghe nu a avut și nu are de-a face. Pentru că în opinia noastră despre acesta este vorba, nu despre «războiul» inventat de ei (a se vedea postarea lor ulterioară meciului) cu care această galerie vrea să mușamalizeze faptele. 

Au fost primiți în Sfântu Gheorghe conform normelor omenești de ospitalitate, așa cum sunt primiți toți, iar ei au ales să murdărească zidul unui bloc din oraș cu un mesaj care nu are nimic cu sportul adevărat și cu disputa fair play de pe teren, dar nici cu susținerea echipei de suflet”, au explicat fanii covăsnenilor, în punctul de vedere solicitat de Gazeta Sporturilor. 

+41 FOTO

Ce prevede regulamentul, după ce Sepsi - FCU Craiova a fost oprit definitiv

Când au loc scandări xenofobe, el trebuie să urmeze procedura celor trei pași. Chivulete a urmat-o. Primul a fost întreruperea jocului, atenționarea la stația stadionului. Pasul numărul 2 e oprirea jocului timp de 10 minute. A fost și el făcut. Pasul numărul 3, în cazul în care se repetă scandările, oprirea definitivă. Chivulete a urmat pașii conform regulamentelor în vigoare. 

Nu făcea acest lucru dacă nu avea argumente. De obicei, presiunea pe arbitru e să mai închidă ochii sau urechile. Vorbim de foarte mult timp despre astfel de incidente. Astea sunt instrucțiunile de la UEFA. Era normal ca la un moment dat să se spargă și buba asta 

- Marius Avram, fost arbitru internațional

VIDEO Sepsi - FCU Craiova, meci oprit definitiv din cauza scandărilor xenofobe

Citește și alte știri din Superligă: 

VIDEO Primarul din Sf. Gheorghe, nemilos față de scandările xenofobe de la Sepsi - FCU Craiova: „În sfârșit!”

Reacția lui Laszlo Dioszegi după ce văzut cum vrea FCU Craiova să scape de pedeapsă: „O să schimbăm și noi foaia!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (35)
freddy
freddy  •  01 Februarie 2023, 11:59
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 01 Februarie 2023, 11:34

Ai ghicit in cafea =))))) am luat ban pe viata ....asa mi-a zis si tata ca imi da ban(i) pe viata sa nu mai muncesc =)))) sa stau pe gsp sa rad de tine =)))

Ehh... De unde sa iti dea bani taica tu? Tu esti catalin sa fie ai tai nomenclaturisti sa ai totul degeaba? Te-a lasat sa muncesti pe acoperisuri la oameni. Lasa. E ok. Uite, iarna pentru ca nu ai cum sa stai sus pe casa, stai pe gsp. Avantaj tu. Auzi, dar de echipa aia a ta mai stii ceva? Va desfiintati? Faliment, nu? Unde te duci? La CSA sau la militie? Hai sa fii sanatos.

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  01 Februarie 2023, 11:34
Postat de freddy pe 30 Ianuarie 2023, 19:53

Sper ca ți ai luat ban pentru 30 de zile prostule.

Ai ghicit in cafea =))))) am luat ban pe viata ....asa mi-a zis si tata ca imi da ban(i) pe viata sa nu mai muncesc =)))) sa stau pe gsp sa rad de tine =)))

ceglumabuna
ceglumabuna  •  30 Ianuarie 2023, 23:19
Postat de Siculus50 pe 30 Ianuarie 2023, 13:40

Vad ca si postacii sunt la fel ca galeria ultrasilor olteni ! Dovada,lipsei de educatie,bun simti si inteligenta ! Sportul si politica nu se amesteca,iar rasismul nu are ce sa caute pe stadioanele de sport ! RESPECT SI FAIR PLAY !!!

Vai vai vai .... cine cere respect !! Respectul incepe cu limba Romana !! De cate ori trec pe acolo le fac plangere ... anul trecut am fost la skii .. si ala nem tu dom .. si eu telefon la protectia consumatorulului ... Amenda !! Mereu vin si dau jos steagurile cu ungaria .. de pe pamantul romanesc ... O sa ma credeti hater ... Dar eu le dau Buna ziua !!! Ei raspund cu sheketbet ... Greuu cu respectul asta .... Si pana la ur a de ce sau suparat ? Nu spun ei ca sunt unguri ? Sa treaca granita daca nu le place romania !! :)

Vezi toate comentariile (35)
Comentează