FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV

GALERIE FOTO FC Braşov a început antrenamentele sub comanda lui Vjekoslav Lokica » Tehnicianul este obişnuit să nu fie plătit

Foto: Bogdan Bălaș +17   FOTO
Foto: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat duminica, 11 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 11 ianuarie 2015 16:49

"Stegarii" şi-au reluat ieri pregătirile cu un nou antrenor pe bancă, Vjekoslav Lokica fiind prezentat oficial de către preşedintele Constantin Zotta.Croatul, care de meserie este inginer mecanic, iar pe lîngă fotbal a practicat canotaj şi taekwondo, s-a declarat optimist în ceea ce priveşte sezonul de primavera pentru noua sa echipă, deşi ştie că se înhamă la o muncă grea şi cunoaşte situaţia financiară delicate de la poalele Tîmpei.

"Mă simt onorat să fiu antreorul echipei FC Braşov şi să intru în fotbalul românesc, aceasta fiind o nouă provocare pentru mine. Le mulţumesc patronului Ioan Nicolae şi directorului Constantin Zotta pentru încrederea acordată. Am urmărit pe DVD ceva meciuri ale lui FC Braşov din tur, dar şi alte meciuri din Liga 1. Avem destul timp, este mai mult de o lună pînă la primul meci oficial, cel cu Petrolul Ploieşti.

Cunosc situaţia financiară a clubului, însă şi în Croaţia esre la fel. La Sibenik am antrenat fotbalişti neplătiţi timp de nouă luni şi ne-am menţinut în prima ligă. Sînt convins că FC Braşov nu va retrograda. Am încredere însă sper că cei din conducere vor rezolva problemele", a declarat Vjekoslav Lokica.

Pe lîngă Enceanu şi Cătălin Munteanu, plecaţi la Steaua, respectiv Viitorul, e posibil ca din lotul pentru retur să nu mai facă parte nici portughezii Machado, Serginho şi Madeira, care vor să devină liberi de contract.

"Ne-am judecat cu Machado la comisii, aşteptăm răspunsul. Şi Serginho şi-a depus memoriu pentru a deveni liber. Trebuie să rămînem cu oamenii care dau dovadă de caracter, în această perioadă grea. Cine înţelege, rămîne, cine nu, se va elimina singur din grup. Săptămîna viitoare rezolvăm o parte din probleme, iar cînd vin banii din drepturile de televizare, vom achita din nou o parte din restanţe.

De aceea am şi acceptat să îl transferăm pe Enceanu la Steaua, face parte dintr-un management de criză, pentru că altfel eu cred mult în acest băiat şi dacă situaţia era alta nu făceam transferul. Avem o echipă competitivă, cu fotbalişti valoroşi şi în perioada următoare vor mai sosi cîţiva jucători. Cu Dinamo Zagreb ne-am înţeles pentru unii fotbalişti, dar rămîne să accepte şi aceştia, pentru că situaţia din fotbalul românesc este cunoscută în Europa.

Obiectivul nostru este să supravieţuim. Nu vrem să băgăm FC Braşov în faliment şi deşi sunt restanţe financiare către jucători, sîntem unul dintre cele mai sănătoase cluburi din România. Acum, ca în război, principalul obiectiv este să rămînem în viaţă, apoi să cîştigăm războiul", a spus şi Constantin Zotta.

„Stegarii” vor avea parte de 10 amicale în această iarnă, şase în cantonamentul din Antalya (25 ianuarie – 8 februarie) şi cîte două înainte şi după acest stagiu extern.

Lot prezent la reunire:
Portari: Iacob, Marinescu, Mutu, Căucă
Fundaşi: Vagner, Strauţ, Leko, D. Santos, Frîncu, Remeş şi Barna
Mijlocaşi: Grigorie, Păun, Ispas, C. Cristea, Ciocîlteu, Moraru, Aganovic, M. Constantinescu, H. Popa, Petriş
Atacanţi: L. Ganea, Buga, Ţîră, Al. Grigoraş - atacanţi.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
neuer1606
neuer1606  •  15 Ianuarie 2015, 11:36

Machado de ce nu a fost la reunire, este cumva de la faptul că și-a depus memoriu să devină liber de contract???

brancusi
brancusi  •  11 Ianuarie 2015, 17:36

Excelenta ideea de a-l angaja pe croat,omul este un supravietuitor adevarat,antrenamentele le desfasoara in "Aventura Park" din Brasov.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează