FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Gaz Metan a fost coşmarul timişorenilor în urmă cu trei ani » Revanşă cu istoria

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 februarie 2011 00:00 / Actualizat joi, 24 februarie 2011 23:14

Uhrin va redebuta pe banca Timişoarei în faţa echipei care i-a administrat cea mai dură înfrîngere din carieră (5-1)

După un an petrecut pe banca Timişoarei, pe 9 august 2008, Dusan Uhrin a trăit cea mai umilitoare înfrîngere din carieră. Poli a încasat 5 goluri la Mediaş, formaţie antrenată şi la acea vreme de Cristi Pustai. Gaz Metan era o echipă nou-promovată, iar înfrîngerea a tulburat serios apele la formaţia de pe Bega, Marian Iancu criticînd dur prestaţia violeţilor.

Scenariul se reia după aproape trei ani, dar Dusan Uhrin susţine că nu-l interesează revanşele din fotbal. "Îmi amintesc destul de bine acea partidă, dar eu nu mă gîndesc la răzbunări în fotbal. Eu nu văd în acest fotbal sportul. A fost o înfrîngere dură, dar datele s-au schimbat foarte mult de la acea partidă. În fotbal, nu există istorie şi dacă nu mi se amintea, nici nu mă mai gîndeam la acel meci", a explicat antrenorul timişorenilor.

Uhrin este încrezător în forţele echipei sale, dar le atrage atenţia jucătorilor că nu au voie să subestimeze forţa Mediaşului. "Este o echipă foarte omogenă, joacă de multă vreme împreună, iar acum au transferat şi jucători de viteză. Fotbaliştii trebuie să dea totul în teren", a conchis Uhrin jr.


Doar Luchin pe teren
Nici unul dintre marcatorii lui Gaz Metan din urmă cu trei ani (5-1) nu se va mai afla pe teren la partida de mîine. Edson Grillo s-a retras din fotbal, iar Ciprian Prodan a ajuns la Victoria Brăneşti. "Naşul" bănăţenilor, Alex Curtean, care a reuşit un hat-trick în acea partidă, a trecut în curtea lui Poli, dar este în continuare accidentat. Pentru timişoreni, Luchin a marcat golul de onoare, în urma unei faze fixe.

Mejia a luat titlul în Uruguay
Christian Mejia, columbianul care a jucat 6 meciuri la Timişoara în sezonul 2009, a ajuns la Penarol, în campionatul Uruguayului, şi a reuşit să cucerească titlul. Mejia a strîns 17 prezenţe şi a marcat de 2 ori pentru formaţia sud-americană: "Eu nu regret despărţirile de jucători. În cazul său, au fost şi alte probleme care nu erau legate de calităţile sportive, lucruri care în final au dus la o despărţire", a explicat directorul Gheorghe Chivorchian. Mejia nu a putut juca vreme de 6 luni la Timişoara, după ce s-a aflat în litigiu cu fosta sa formaţie, Deportes Tolima.

Terenul e plin de zăpada
Ieri, în doar cîteva ore, gazonul de pe "Dan Păltinişanu" a fost acoperit în totalitate de zăpadă. Vremea se va înrăutaţi mîine, cînd se anunţă o temperatură maximă de -4 grade şi ninsori abundente în Timişoara. Sîmbătă ninsorile vor înceta, iar maxima va fi de -1 grad Celsius. "Ne bucurăm că, în sfîrşit, vom începe campionatul, chiar dacă vremea nu este de partea noastră. Probabil voi alcătui primul "11" şi în funcţie de starea gazonului", a spus Uhrin.

818 zile au trecut de la ultima partidă oficială condusă de Uhrin de pe banca timişorenilor


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează