FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - CRAIOVA

Gaz Metan - CS U Craiova // FOTO Record bătut de centralul Chivulete! Când a avut loc ultimul meci cu 4 lovituri de la 11 metri: câte dintre ele au fost?

FOTO: Captură @TV Telekom Sport
FOTO: Captură @TV Telekom Sport

Articol de - Publicat sambata, 15 septembrie 2018 21:12

Gaz Metan și CS U Craiova au fost părtașele unui meci care va rămâne în antologia sezonului 2018/2019. Gazdele s-au impus 3-2, arbitrul Andrei Chivulete dictând 4 lovituri de la 11 metri. 

Ultimul meci cu 4 lovituri de pedeapsă a avut loc în sezonul 2016/2017, pe 20 august 2016. CFR Cluj beneficia de 3 penalty-uri în victoria contra Astrei, scor 5-1. Giurgiuvenii au obținut o singură lovitură de la 11 metri. 

Vali Crețu ar fi împiedicat o incursiune a tănărului Mihăilă în careul lui Pleșca, deși pe reluări contactul nu s-a observat. Prostestele gazdelor l-au lăsat impasibil pe Chivulete. 

Lucrurile au luat o altă turnură după ce Alexandru Mitriță și Carlos Fortes s-au îmbrâncit în momentul executării loviturii de pedeapsă. Ambii au fost sancționați cu cartonaș galben. Căpitanul oaspeților a transformat fără problemele apoi a mers către Fortes și i-a adresat câteva cuvinte, neobservate de arbitrul înfruntării.

Fortes s-a răzbunat în minutul 26, marcând cu latul, din careul mic, golul de 2-1 pentru medieșeni.

Record de  penalty-uri

După doar 4 minute de la primul penalty, arbitrul partidei a restabilit egalitatea. Atât pe tabela de marcaj, cât și la capitolul loviturilor de la 11 metri. Isaac Donkor, fundașul ghanez trecut pe la Inter Milano, a fost neglijent în interiorul careului. Marius Constantin a executat cu mult sânge rece.

Marius Constantin l-a lovit pe Bărbuț peste piciorul de sprijin în minutul 62 și a provocat a 3-a lovitură de pedeapsă. Mitriță a șutat în stânga portarului, sus, dar Pleșca a intervenit miraculos.

Ultimul 11 metri a fost și cel mai controversat. Vali Crețu s-a împiedicat de Mitriță, căzut pe gazon, iar Chivulete a fluierat. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  16 Septembrie 2018, 14:05

1. Craiova nu primea, în anii '80, 6 penalty nici măcar în tot campionatul ! 2. Dacă ai fi făcut şcoala în anii '80, acum ai fi fost alfabetizat, n-ai fi scris "L-A sfârşitul..."

andrei.f
andrei.f  •  16 Septembrie 2018, 12:25

Recordul e că nicodată nu s-a întâmplat ca o echipă în deplasare să primească trei 11 m şi, să şi piardă !

771545396317549
Eugen Iustin  •  16 Septembrie 2018, 10:24
Postat de albalbastru72 pe 16 Septembrie 2018, 01:12

Asta e Craiova,nu putem sa ne punem cu fundul in poarta pentru un 0-0 traditia ne obliga sa mergem peste adversar meci de meci,uneori insa nu ne iese,nu-i nici o problema.Decit un egal chinuit mai bine o infringere din care ai de invatat si cu o victorie cu Viitorul totul revine la normal.

cu arbitraje d-astea e greu sa pierzi dar craiova a reusit aceasta performanta :))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează