FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV Ce a ajuns să facă la 27 de ani fostul copil-minune al României » Adus la 17 ani de Pițurcă la „naționala” mare: „I-am cerut tricoul lui Ribery și l-am vândut pe net”

Geo Mișu (în centru), la antrenamentul „naționalei” în 2011, alături de Cociș, Săpunaru și Dorin Goian
Geo Mișu (în centru), la antrenamentul „naționalei” în 2011, alături de Cociș, Săpunaru și Dorin Goian

Articol de GSP - Publicat marti, 25 ianuarie 2022 09:23 / Actualizat marti, 25 ianuarie 2022 12:57

Ajuns la 27 de ani, fostul fotbalist Geo Mișu, pe care Victor Pițurcă îl chemase să se pregătească alături de prima reprezentativă a României înaintea duelului cu Franța din 2011, în preliminariile Euro 2012, scor 0-0, lucrează acum într-un domeniu fără legătură cu lumea fotbalului.

În urmă cu mai bine de 12 ani, Geo Mișu era văzut drept copilul-minune al Olteniei. Fost fundaș dreapta / mijlocaș defensiv la juniorii lui FCU Craiova, ulterior la Dinamo, Mișu s-a retras în 2014, la numai 20 de ani.

2011 a fost anul său de grație. Titular la „europenele” U17 sub comanda lui Adrian Văsâi, ulterior transferat de Dinamo, Mișu a avut parte de un moment special în septembrie 2011.

Selecționerul de la prima reprezentativă, Victor Pițurcă, l-a chemat să se pregătească alături de naționala mare înaintea duelului dintre România și Franța. Geo a rămas în tribună, iar România a remizat, scor 0-0.

Edi Iordănescu va fi numit azi selecționerul României » 3 foști elevi îl descriu: „Nu prea se întâmplă la noi ca un antrenor să facă asta”
SELECȚIONER
Edi Iordănescu va fi numit azi selecționerul României » 3 foști elevi îl descriu: „Nu prea se întâmplă la noi ca un antrenor să facă asta”

Geo Mișu: „Am preluat o afacere în domeniul gazelor și al centralelor termice”

La aproape 11 ani de la acel moment, viața lui Mișu arată complet diferită. Invitat la GSP Live în această dimineață, el a dezvăluit: 

„Am preluat o afacere de la părinții mei, în domeniul gazelor și al centralelor termice. Am vreo 22 de angajați, sunt în plină facultate de Inginerie Electrică pentru a prelua toate autorizațiile pe care tatăl meu le deține. Am terminat masterul în Energie Electrică, Facultatea de Sport și Kineoterapie. A durat puțin până m-am regăsit, dar în momentul de față sunt foarte mulțumit de ceea ce se întâmplă în viața mea față de trecut”. 

Am aproape 28 de ani, sunt născut și crescut în Craiova. La vârsta asta, un fotbalist român cu talent ar trebui să prindă un transfer în afara țării, chiar să confirme...

- Geo Mișu 

Ce a ajuns să facă la 27 de ani fostul copil-minune al României » Adus la 17 ani de Pițurcă la „naționala” mare: „I-am cerut tricoul lui Ribery și l-am vândut pe net”
Geo Mișu, astăzi, în direct la GSP Live

Geo Mișu, la prima reprezentativă înainte de România - Franța 0-0

În dialogul cu moderatorul Costin Ștucan, Mișu a povestit cum a aflat că e chemat să se antreneze alături de prima reprezentativă și cum l-a „speriat” pe selecționerul de atunci, Victor Pițurcă, în timpul antrenamentului. 

„Eram la antrenamentul echipei, era Flavius Stoican antrenor (n.r. - la Dinamo 2). Cu 10 minute înainte să se termine antrenamentul, îmi spune să merg la vestiar, că mă așteaptă cineva acolo. Era chiar Dragoș Sîrbu, colaboratorul fraților Becali. Mă aștepta cu mașina: «hai, schimbă-te, are nevoie nea Piți de tine». «Bine, dar unde?» «La Mogoșoaia, e accidentat Ovidiu Petre, să fii acolo să-și facă lotul de 22, pentru un joc-școală».

N-am crezut că rămân, că dorm acolo, ci doar că voi face antrenamentul. Când i-am spus mamei unde merg, a început să plângă. Acolo am început să realizez ceea ce mi se întâmplă. Am primit echipament, la Mogoșoaia eram familiar cu hotelul, pentru că acolo ne cazam și noi la juniori.

A început antrenamentul, țin minte că am făcut antrenamente în 2 cu Răzvan Raț. Apoi, o chestie foarte interesantă. Nu eram eu un jucător care bătea lovituri libere, faze fixe, iar domnul Pițurcă știa lucrul acesta.

Atunci se dădeau 15 minute libere pentru presă la început și final de antrenament. La final, erau lovituri libere. Îmi pun și eu mingea acolo, fără să-mi spună cineva. Era chiar Silviu Lung în poartă. Înainte să dau în minge, nea Piți îmi spune: «nu, nu, nu, te rog, nu!». Nu am mai apucat să mă opresc, am șutat direct în vinclu. Îi era teamă că lovesc rău mingea, era presa acolo”.

La naționala mare, cel mai drăguț cu mine era Bourceanu. Mai venea prin cameră să mă întrebe dacă e totul OK, dacă-mi trebuie ceva. Ei aveau bisericuțele lor, eu stăteam în cameră, îmi era rușine. A mai venit colegul meu, Marius Niculae, am mai stat cu el.

I-am cerut tricoul lui Ribery după meci, mi l-a dat. L-am ținut o perioadă, i-am făcut o ramă. Nu l-am spălat, l-am lăsat cu urmele pe care le avea. Venise perioada aceea foarte grea la Dinamo, după ce a preluat domnul Negoiță clubul, iar timp de 3-4 luni n-am primit salariile.

Ca să pot face rost de bani, să nu le mai cer părinților, am vândut tricoul pe internet, să pot să mai trăiesc încă o lună. Am primit 700 de euro. Îmi pare foarte, foarte rău de acest lucru, dar asta este.

- Geo Mișu 

Îl recunoști? » Imagine FABULOASĂ, de acum 30 de ani, cu unul dintre antrenorii în vogă ai Ligii 1!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (2)
poli_4_ever
poli_4_ever  •  25 Ianuarie 2022, 13:15

Stucane, promovezi doar non valori, dar nu e o surpriza de la tine. Promovezi oameni ca tine. Esti o rusine pentru Timisoara si pentru timisoreni

radumatei
radumatei  •  25 Ianuarie 2022, 12:18

Alt "copil-minune" de care n-a auzit nimeni.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează