FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV Fostul „decar” al naționalei, mărturie incredibilă la GSP Live: „Mi s-au făcut perfuzii și în România. Metoda era interzisă”

George Florescu (38 de ani), în prezent jucător-antrenor la Sănătatea Cluj, în Liga 3, a dezvăluit în această dimineață la GSP Live că atât în România, cât și în străinătate a făcut perfuzii în venă cu substanțe despre care el susține că nu erau dopante
George Florescu (38 de ani), în prezent jucător-antrenor la Sănătatea Cluj, în Liga 3, a dezvăluit în această dimineață la GSP Live că atât în România, cât și în străinătate a făcut perfuzii în venă cu substanțe despre care el susține că nu erau dopante

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022 11:17 / Actualizat miercuri, 30 noiembrie 2022 12:09

George Florescu (38 de ani), în prezent antrenor-jucător la Sănătatea Cluj, în Liga 3, a dezvăluit în această dimineață la GSP Live că atât în România, cât și în străinătate a făcut perfuzii în venă cu substanțe despre care el susține că nu erau dopante. Totuși, metoda e interzisă de WADA, Agenția Mondială Antidoping.

VIDEO. George Florescu, la GSP Live: „Mi s-au făcut perfuzii și în România. Nu era doping, dar metoda era interzisă”

„Sportul de performanță nu este neapărat sănătos. Efortul pe care-l depui în fiecare zi, prin antrenamente, este un șoc pentru organism. Deși la un moment dat te obișnuiești, organismul încă resimte acest efort. 

Mi s-a întâmplat să fac perfuzii, dar nu cred că era doping. Nu era vorba niciodată de doping, doar că erau substanțe injectate, pentru că asimilarea lor se face direct din sânge și atunci e mai performant decât să iei pastile, de exemplu. 

Se făceau perfuzii în venă. Mi s-a întâmplat peste tot, inclusiv în România mi s-au făcut perfuzii. Nu erau substanțe dopante, de-asta sunt sigur, doar metoda era interzisă”, a declarat Florescu la GSP Live.

George Florescu demontează mitul lui Marius Șumudică: „Nu era doar cu Anticârcel”

„Nu era doar cu Anticârcel, existau și perfuzii”, a menționat moderatorul Costin Ștucan în dialogul cu Florescu, aluzie la celebra metodă cu care Marius Șumudică se lăuda că a câștigat titlul la Astra, în 2016. 

„Da, nu era cu Anticârcel. Cu Anticârcelul nu știu cât poți să perfomezi”, a răspuns fostul „decar” al echipei naționale, în timp ce râdea. 5 partide a bifat Florescu la Astra sub comanda lui Șumudică, în 2015.

În afară de Sănătatea, George Florescu a mai jucat în România pentru Astra Giurgiu (2012-2013, 2014-2015) și U Cluj (2017-2021).

La Astra, Florescu a fost antrenat de Daniel Isăilă, Valentin Sinescu, Marin Barbu, Marius Șumudică, Dorinel Munteanu, Oleg Protasov, iar la U Cluj de Marius Popescu, Bogdan Lobonț, Mircea Cojocaru, Adrian Falub, Zsolt Szilagyi și Cristi Dulca.

George Florescu a fost antrenat două partide și de Dan Petrescu, în Rusia, la Dinamo Moscova - stagiunea 2013/14.

Scandal de dopaj la Astra

Astra, fostul club al lui Florescu, a fost în centrul unui scandal uriaș de dopaj în 2021.

  • La începutul lunii septembrie 2020, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imaginea și tratamentele pe care le efectuează.
  • În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!
  • Medicația s-a dovedit a fi neregulamentară.
  • ANAD a decis ca Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai să fie suspendați câte un an, iar Takayuki Seto 8 luni.

Cariera lui George Florescu

ECHIPAȚARAPERIOADA
Sheriff TiraspolMoldova2004-2006
Torpodeo Moscova Rusia2006-2008
MidtjyllandDanemarca2008-2010
FC Spartak VladikavkazRusia2010
Arsenal KievUcraina2011-2012
AstraRomânia2012-2013
Dinamo MoscovaRusia2013-2014
AstraRomânia2014-2015
FK QabalaAzerbaidjan2015-2016
Omonia NicosiaCipru2015-2017
U ClujRomânia2017-2021

11 selecțiiși un gol are George Florescu în naționala României

Mai multe știri de actualitate din fotbalul românesc: 

Rădoi anunță plecarea unui jucător de la CSU Craiova: „Nu ai ce căuta la o echipă cu pretenții!” » Momentul care l-a deranjat pe antrenor

Iureș! Fostul jucător cere falimentul clubului » Ce spun oficialii: „Nu e corect!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
zorrozabal
zorrozabal  •  01 Decembrie 2022, 10:59

Se știe ca Sumudica facea aluzii destul de stravezii la dopajul aproape oficial de la fcsb-cu „punguțele”ale lui Neubert!Savuroasele lui miștouri cu„anticârcelul”,il scoteau din minți pe Neubert-care a sarit sa-l bata la meciul direct!

zorrozabal
zorrozabal  •  01 Decembrie 2022, 10:51

”Cu anticârcelul(lui Șumudica)-cica„nu poți sa performezi”!Dar cu perfuziile cu„vitamina C”ale lui Neubert?!

parpalache
parpalache  •  30 Noiembrie 2022, 17:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează