FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

George Ogăraru povestește clipele cumplite de la accidentul lui Mihai Neșu: „Au fost minuni la spital! Un cheag de sânge s-a retras inexplicabil”

George Ogăraru și Mihai Neșu în echipamentul naționakei, foto: GSP
George Ogăraru și Mihai Neșu în echipamentul naționakei, foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 septembrie 2020 15:03 / Actualizat miercuri, 23 septembrie 2020 15:22

George Ogăraru a fost invitatul lui Costin Ștucan la GSP Live, unde a vorbit despre accidentul teribil suferit de bunul său prieten Mihai Neșu, în 2011.

  • Mihai Neșu, 37 de ani, și George Ogăraru, 40 de ani, au fost coechipieri la FCSB, între 2001 și 2006, în startul carierei;
  • Neșu a rămas paralizat după accidentul suferit la un antrenament al lui Utrecht, a supraviețuit și s-a întors în țară, acolo unde s-a dedicat credinței și încearcă să construiască la Oradea un spital pentru copii cu probleme similare;

Costin Stucan: Cum s-a schimbat viața ta după ce viața lui Mihai Neșu s-a schimbat radical? 
George Ogăraru (Oftează): Am primit vestea când eram în Elveția. Colegul meu de cameră olandez a văzut știrea și mi-a zis: “Ai văzut ce s-a întâmplat cu Neșu? Cred că o să moară. Și-a rupt gâtul la antrenament”. I-am zis că glumește. Am pus mâna pe telefon, am sunat la Mihăiță, la soția lui, nu mi-a răspuns niciunul. Au fost câteva ore în care m-am pus în genunchi și m-am rugat să nu fie adevărat. Când mi s-a confirmat, a căzut ca o bombă în capul meu. Nu mi-a fost gândul la meciul pe care îl aveam și am mers în prima zi liberă la el.

- Era vorba despre cavalerul de onoare la nunta ta… 
- Da, prietenul meu cel mai bun, colegul meu de cameră trecea prin această mare încercare. El chiar s-a luptat cu moartea, însă s-au întâmplat tot felul de minuni. Cheagul de sânge care trebuia operat imediat după accident, dar care s-a retras peste noapte, miraculos. Doctorii nu știau cum e posibil. Apoi infecția la plămâni făcută după traheotomie. Doctori au spus că sunt șanse mici să trăiască, dar s-a vindecat. A reușit să supraviețuiască. Apoi, au fost tot felul de situații.

- Ce situații? 
- Mă suna seara și îmi spunea: „Mă, George, nu cred că o să ne mai auzim!”.

- Era în depresie? 
- Pur și simplu, simțea fizic că nu mai poate trăi. Avea tensiunea foarte scăzută, dar a trecut peste. S-a îngrășat foarte mult, avea escare de la atâta stat. Apoi, și-a găsit un regim alimentar, a mers în America în căutări, a încercat să se vindece acolo. Toți oamenii care îl sunau și-i spuneau că o să-l facă bine…A trecut prin niște stări incredibile. Până la urmă, și-a găsit liniștea, s-a botezat ortodox, s-a apropiat de Dumnezeu și toate lucrurile au înflorit. Și fundația, și prietenii… sunt alături de el. Și-a găsit rostul. Fundația lui ajută 130 de copii cu probleme ca ale lui sau mai grave. Și-a asumat și problemele altora, nu doar pe ale lui, și asta mi se pare incredibil. Asta mă motivează în fiecare zi să mă implic în ceva în care să pot influența oamenii așa cum îi influențează Mihai.

Cum putem ajuta fundația Mihai Neșu să construiască un spital

Mihai Neșu speră să strângă 3,5 milioane de euro pentru construirea unui centru ultramodern de recuperare la Oradea.

„Mihai e un exemplu pentru mine și pentru mulți că sufletul este mai puternic decât corpul. Foarte puțină lume poate să facă ce face Mihai. El el un tip creativ, el picta. E pasionat de gadgeturi, are un pix în gură cu care lucrează pe telefon.  Dacă se uită lume, vă rog să trimiteți un SMS la 8844 cu mesajul “Cred”. Așa oamenii vor dona 2 euro lunar către centrul caritabil Sfântul Nectarie care urmează să se construiască și care poate să-i ajute pe toți copiii ăștia care așteaptă acum multe luni pentru a intra în programul de tratament al fundației Mihai Neșu”, a adăugat George Ogăraru. 

EXCLUSIV VIDEO Planurile lui Mihai Neșu pentru 2020: „Vrem un resort, să nu lăsam pe dinafară copiii între 14 și 18 ani” + Cum poți ajuta

EXCLUSIV Interviu tulburător cu Mihai Neșu: „Nu-mi închipuiam că viața unui paralizat poate fi atât de frumoasă!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează