FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

EXCLUSIV Gică Popescu e în continuare în spital: „COVID mi-a declanșat o pneumonie, CT-ul la plămâni n-arată bine!"

Gică Popescu face 53 de a ni luna viitoare
Gică Popescu face 53 de a ni luna viitoare

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2020 15:53 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 17:15

Gică Popescu (53 de ani) încă n-a părăsit spitalul în care este internat, fiindcă după ce a fost testat pozitiv a făcut o formă serioasă de pneumonie, iar CT-ul realizat duminică nu a arătat că plămânii sunt din nou sănătoși 100%.

În urmă cu o săptămână, Gică Popescu a fost testat pozitiv cu coronavirus. Starea lui generală era bună, dar ceea ce a urmat arată cât de repede se pot schimba lucrurile și cât de multe probleme poate provoca virusul.  

Președintele Viitorului s-a internat în spital și se aștepta să plece destul de repede fiindcă nu avea o stare foarte proastă. Însă lucrurile s-au înrăutățit, iar Popescu încă se află sub observație medicală, la mai bine de o săptămână distanță de când a ieșit pozitiv.

Gică Popescu: „La început dureri de cap și frisoane, apoi însă, pneumonie"

Povestește chiar Gică Popescu pentru cititorii Gazetei: „Avusesem niște dureri de cap și doar într-o zi câteva frisoane. Am zis să merg să fac testul. Mă testasem de multe ori până atunci. De data asta am ieșit pozitiv, dar în acel moment eram OK, nu mai aveam simptome. M-am dus și la Matei Balș pentru investigații suplimentare. Ce a urmat? Virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie și nu mi-a fost bine. Cu tuse ... După cum vezi, mai tușesc și acum, când vorbesc cu voi".

Gică Popescu spune că s-ar fi așteptat ca după maximum 5-6 zile de spitalizare totul să fie în regulă și să poată părăsi spitalul. „Din păcate, tomografia computerizată, CT-ul adică, pe care am făcut-o în weekend la nivelul plămânilor nu a arătat foarte bine, iar doctorii mi-au spus că e nevoie să mai rămân spitalizat".

„N-am avut nevoie de ATI, dar am luat Remdesivir"

În toată această perioadă, Gică Popescu a urmat un tratament, însă n-a avut nevoie de supraveghere la terapie intensivă. „Nu s-a pus problema să fiu ventilat mecanic fiindcă nici un moment n-am avut o saturație de oxigen mai mică de 97-98%, deci am fost OK din acest punct de vedere. În schimb, medicamente am luat, e vorba despre Remdesivir".

Oficialul echipei de la malul Mării e chiar surprins că s-a infectat cu coronavirus.  

„Am luat eu care eram atât de atent, pe unde umblu, să port mereu mască, să mă dezinfectez la fiecare 5 minute, umblam cu sticla de dezinfectant după mine în buzunar, dar uite că s-a întâmplat. Habar nu am de unde aș fi putut să-l iau", a spus Popescu, care a adăugat că „nimeni din familia mea nu a dezvoltat vreun simptom până acum. Soția, care oricum trebuie să stea izolată 14 zile, n-a acuzat nimic până acum, dar astăzi i-am zis să meargă să fac testul, mai ales că au trecut atâtea zile, a trecut și perioada de incubație".

Condițiile în spital sunt OK, sunt decente, nu am nici un motiv să mă plâng. Oamenii de aici, de la doctori la asistente, sunt foarte atenți
- Gică Popescu 

Patronul Craiovei a fost și mai rău

Gică Popescu nu e singurul personaj important din fotbalul românesc care a avut serios de suferit de pe urma coronavirusului. Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a făcut chiar o formă mult mai severă. El ar fi avut nevoie inclusiv de prezența la terapie intensivă, unde a fost ventilat mecanic. 

„Este mai bine acum. Din ce ştiu eu este bine. Dintre noi toţi, el a fost cel mai afectat, în sensul că a avut nevoie de mai mult timp de internare", a declarat Sorin Cârțu, care și el a fost testat pozitiv, la fel ca și ceilalți conducători ai echipei, însă a avut o formă ușoară a bolii. Cârțu are 64 de ani, în vreme ce Rotaru e mult mai tânăr, are doar 45.

VIDEO Marcel Pușcaș, anunț în direct la GSP: „În arestarea lui Gică Popescu coincidențele sunt prea mari ca să nu fie o legătură cu Burleanu”

Citește mai multe știri din Liga 1:  

EXCLUSIV Revin fanii pe stadioane? Ministrul Nelu Tătaru anunță: „Trebuie să se facă într-un context epidemiologic cu stabilitate”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
rocky2
rocky2  •  14 Septembrie 2020, 23:15
Postat de blatistudinovidiu pe 14 Septembrie 2020, 16:38

La echipele astea de provincie e curios ca doar conducătorii se infectează...

La ţară, aia care n-au nici apa curenta sa se spele pe maini nu se mai imbolnavesc de covid! Se pare ca virusache asta-i alege pe cei imbuibati...;)

224556945391005
Horneţ Mirel  •  14 Septembrie 2020, 22:45

Cum se face ca toata lumea e sanatoasa, nu are nimic, dar dupa ce afla ca au virusul se imbolnavesc subit in spitale ?!!!!!

177015329491574
Gheorghe Clejanu  •  14 Septembrie 2020, 18:36

Păcat, nu s,a îmbolnăvit în puscărie de plămâni, s,a îmbolnăvit in libertate.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează