FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBALIȘTI

Gică Popescu: „El e cel mai bun din Liga 1!” + Analiza luptei la titlu: „Au jucători care pot suporta presiunea”

Gică Popescu, președinte Viitorul
Gică Popescu, președinte Viitorul

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 mai 2021 10:51 / Actualizat duminica, 16 mai 2021 12:02

Gică Popescu (53 de ani), președintele de la Viitorul, crede că Florin Tănase (26) este cel mai bun fotbalist din Liga 1. „Baciul” a abordat și subiecte arzătoare în fotbalul românesc: regula U21 și arbitrajele din campionat.

Întrebat dacă vede vreun jucător din Liga 1 peste Florin Tănase, Gică Popescu a spus: „Nu, cred că este jucătorul cel mai bun. A jucat bine şi la echipa naţională. Cred că dacă ar fi fost Coman (apt), alta ar fi fost situaţia celor de la FCSB (n.r. - în campionat)”.

Tănase, utilizat ca inter sau atacant în acest sezon, este golgeterul campionatului, cu 23 de goluri marcate în 32 de meciuri, plus alte 6 goluri create prin pase decisive. Florin Tănase este unul dintre cel mai bine cotați jucători din Liga 1, fiind evaluat la 4 milioane de euro de Transfermarkt. 

Gică Popescu: „Eşti capabil să nu îţi tremure picioarele? Faci performanţă”

„Baciul” a analizat și lupta la titlu, dusă între CFR și FCSB. În acest moment, ardelenii au un avans de 4 puncte, pe care FCSB îl poate micșora în această seară cu o victorie la Sf. Gheorghe, împotriva celor de la Sepsi OSK.

„În momentul în care te apropii de final, presiunea este foarte mare. Performanţa înseamnă presiune, cine nu suportă presiunea nu va face performanţă. Eşti capabil să nu îţi tremure picioarele? Faci performanţă! Ca reper, meciul pe care l-a avut Craiova cu CFR, ultima etapă, finala campionatului trecut. Am văzut jucători de echipă naţională cărora le tremura piciorul. 

Cele două echipe, FCSB şi CFR Cluj, au jucători care să poată suporta această presiune”, a spus Popescu pentru Telekom Sport

Gică Popescu, despre...

... regula U21: „Eu am propus un jucător sub 21 şi un jucător sub 23 de ani. Pentru că aşa poţi să dai continuitate celui care a ajuns la 21 de ani şi nu mai este eligibil pentru acestă regulă sub 21 de ani”.

... arbitrajele din Liga 1 și implementarea video-arbitrajului: „Au fost greşeli cum nu au existat în anii anteriori. De aceea cred că este extrem de importantă prezenţa VAR-ului. Nu ştiu de ce nu se doreşte implementarea VAR, pentru că toate aceste discuţii referitoare la arbitraj ar dispărea”. 

VIDEO. Suma colosală investită de Gică Hagi în Viitorul și în Academie: „Atât am băgat în zece ani!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Gigi Becali s-a săturat! Gata să dea 500.000 de euro pentru a-și îndeplini planul

Ce urmează la Poli Iași după retrogradarea în Liga 2: lupta pentru supraviețuire în eșalonul secund sau start în „județeană”? Mingea e la primar

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  21 Mai 2021, 13:47

...Nimeni nu are curajul, dintre ziaristi, sa lege esecul total al ''Viitorului" de prezenta la conducere a acestei cocote masculine, impadurite si vopsite!...Si nici dupa toate prostiile facute n-are bunul simt de a pleca!...

853246084756615
Marcel Popa  •  16 Mai 2021, 18:01

Tanase a dat 23 de goluri este adevarat dar Gica trebuia sa zica si ce campionat slab avem.Fcsb nu are cum sa bata pe pepsi ,aia joaca fotbal in comparatie cu ei.Despre Florinel cine crede ca este un jucator mare se insala ,are 23 de ani si inca se cauta.Fcsb sa chinuit cu Alaschert.

csaba
csaba  •  16 Mai 2021, 14:02

Cu tot respectul pentru Popescu, dar tănase eventual poate fi catalogat ca cel mai bun simulator di fotbalul românesc !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează