FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚIE

Gică Popescu nu-l menajează pe Boloni: „E puțin deplasat! Parcă a vorbit Mesia fotbalului mondial”

Articol de GSP - Publicat joi, 27 ianuarie 2022 21:47 / Actualizat joi, 27 ianuarie 2022 22:53

Gică Popescu, fost căpitan al Generației de Aur, s-a declarat deranjat de declarațiile lui Ladislau Boloni.

În conferința de presă susținută miercuri, Boloni a criticat jucătorii români, iar când a fost întrebat despre calitatea lotului de jucători de care dispune echipa națională a spus: „Nu găsești un jucător talentat”.

A zdruncinat Boloni fotbalul românesc? „Avem 7-8 antrenori care sunt ca șoarecii în sac”
ANALIZĂ
A zdruncinat Boloni fotbalul românesc? „Avem 7-8 antrenori care sunt ca șoarecii în sac”

Gică Popescu îl ia tare pe Boloni: „Parcă a vorbit Mesia fotbalului mondial”

Azi, președintele clubului Farul, a comentat declarația antrenorului și spune că România are jucători talentați, care pot obține rezultate importante.

„Ce mi s-a părut deplasat e faptul că a fost luată de parcă era o declarație făcută de Mesia fotbalului mondial. Nu știu cât de mult cunoaște Boloni realitatea fotbalului românesc, dar mi se pare puțin exagerat să spui că fotbalul românesc nu are niciun fel de talent în momentul de față.

Nu știu câte meciuri a văzut ale echipei naționale și ale echipelor de club în ultima perioadă. A mai apărut un Ianis Hagi, un Tavi Popescu, un Răzvan Marin. Poate nu sunt la nivelul la care a jucat Boloni, dar sunt în ascensiune și pot fi considerați de perspectivă pentru națională. Mi se pare puțin exagerată afirmația lui. Nu știu dacă a vrut să spună asta sau...

Eu am văzut echipa națională sub 21 de ani, care s-a bătut de la egal cu Germania, Anglia sau Franța. Fotbalul românesc are viitor. E puțin deplasat să spui că fotbalul românesc nu are niciun talent. Tocmai, aici excelează. Sportul românesc va avea mereu talente”, a declarat Gică Popescu la emisiunea „DigiSport Special”.

Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, capabilă să facă meciuri foarte bune, dar și inexplicabil de slabe, tristețea este - să mă ierte jucătorii, nu arăt absolut deloc cu degetul către ei - că nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc.

Este opinia mea. Sigur, aprecierile mele pot fi greșite. Ultimii jucători de anvergură internațională sunt Cristi Chivu și Adi Mutu. Greșesc cumva? Și asta a fost acum aproape 15 ani
 – Ladislau Boloni

Boloni nu l-a vrut pe Popescu înapoi la națională

În cadrul conferinței, Boloni a fost întrebat și despre plecarea sa de la echipa națională, în 2001, la Sporting. Antrenorul a spus că ar fi fost vorba de anumite neînțelegeri cu conducerea FRF, provocate de o posibilă revenire a unui jucător pe care Boloni nu-l dorea la națională, fără să dea mai multe detalii.

„Să vorbesc despre faimoasa plecare, din cauza căreia am suferit destul de mult sentimental. La un moment dat, poți avea o problemă cu ideile conducerii. Au apărut câteva probleme în vremea respectivă. Cred că este mai bine dacă nu spun problema respectivă. Era vorba despre revenirea cuiva, cu care nu eram de acord, și nu era femeia de serviciu. Mai multe despre asta nu doresc să spun”, a declarat Boloni.

Jucătorul pe care Boloni nu-l dorea înapoi la națională era Gică Popescu. Fundașul se retrăsese de la echipa națională după EURO 2000 și trecea printr-un moment excelent la Galatasaray, cu care câștigase Cupa UEFA și Supercupa Europei.  Motivul retragerii lui Gică Popescu nu era unul sportiv. „Baciul” s-a supărat că statul l-a obstrucționat să cumpere un hotel în Poiana Brașov .

Din informațiile GSP, Boloni a refuzat să meargă la Istanbul pentru a-l ruga pe Popescu să revină la națională, așa cum dorea Mircea Sandu, președintele de atunci al FRF. 

VIDEO Derby în Liga 1: totul despre Dinamo – FCSB

Citește și: 

Transfer de 550.000 de euro pe axa Liga 1 - Polonia

Hagi, prima reacție după numirea lui Edi Iordănescu » Mesaj pentru noul selecționer

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
718861492287982
Alex Nicolae  •  28 Ianuarie 2022, 23:39

A vorbit puscariasul !!! )))

st.il.
st.il.  •  28 Ianuarie 2022, 20:42

Indiferent de "comentarii", "BACIUL" rămâne un tip elegant, cu ștaif, vorbitor fluent al mai multor limbi ( ROMÂNĂ, spaniolă, turcă, engleză, poate flamandă, șa ), "CĂPITANUL Barcelonei"/nu mai zic de turci, cu un istoric colosal, de nepus la îndoială de absolut NIMENI !...Despre ce și despre cine să vorbim, atunci, domnule doctor ?...

sibelius
sibelius  •  28 Ianuarie 2022, 13:26
Postat de Ion Popescu pe 28 Ianuarie 2022, 09:10

S/a trezit si Gica sa vorbeasca ! Vorba proverbului... Daca tacea filozof ramanea. Boloni a spus adevarul. Nu este nimic exagerat. Asta este realitatea crunta. Ce au facut talentatii la Olimpiada, sau CFR, FCSB, etc. la competitii internationale ?

La Olimpiada chiar nu avea nimeni vreo pretentie sa facem ceva avand in vedere lotul dus. TOTUSI, de acolo ne-am ales cu un fundas dreapta.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează