FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTINRE

Gică Popescu, povești sfâșietoare din închisoare și despre decesul tatălui său: „Mi-am cerut iertare la mormânt pentru că am considerat că a mers acolo din cauza mea”

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 mai 2020 07:42

Gică Popescu (52 de ani) a vorbit despre cel mai greu moment din viața sa, decesul tatălui său, petrecut în timp ce fostul mare internațional se afla în închisoare.

Actual președinte de la Viitorul, Gică Popescu a rememorat perioada în care a stat în închisoare, după decizia din 4 martie 2014 din „Dosarul Transferurilor” și despre impactul pe care sentința a avut asupra lui și asupra familiei sale.

„Cel mai greu moment a fost la aflarea veștii. A doua zi erau alegeri la Federația Română de Fotbal. Nimeni nu se gândea la așa ceva. Am plecat acasă și a venit toată familia. La mine acasă era ca la înmormântare. Cumnata mea, Mari, s-a dus să ia copiii de la școală și când au intrat în casă toată lumea plânsă, toată lumea tristă și i-am luat pe copii, împreună cu soția mea, și i-am dus în cameră.

Ne-am așezat pe pat și am început să le spun «Voi știți că astăzi tati aștepta o decizie a instanței...» Și în acel moment fata mea a spus «Mergi la închisoare?». Și atunci am izbucnit toți patru în plâns. A fost, cred, cel mai dur moment pe care l-am trăit eu vreodată, momentul când le-am spus copiilor mei această decizie. Și un alt moment greu a fost când am sunat la părinții mei”, a declarat Gică Popescu la Digi 24. 

Gică Popescu: „E o povară grea”

Fostul fundaș a vorbit și despre decesul tatălui său și despre momentul în care a mers la mormântul acestuia.

„Nu știam dacă pot să merg la înmormântare. Am avut parte de înțelegerea directorului de la Rahova, care mi-a dat voie 24 de ore. Ar fi putut să-mi dea și trei zile, dar probabil că eram un pericol public foarte mare. Cine știe ce rău aș fi putut să fac societății românești! Am mers odată singur la mormântul tatălui meu, după când am ieșit, și am avut multe lucruri pe care i le-am spus. Dar i le-am spus la mormânt, așa, nu mai aveau valoare.

 În primul rând, mi-am cerut iertare pentru că tot timpul am considerat că a mers acolo din cauza mea. Dacă n-ar fi fost situația asta, condamnarea, poate că ar fi trăit și acum. Este o povară grea! Dar atunci, nu știu, mi-am luat așa, de pe suflet. Tot timpul aveam chestia asta pe suflet și am simțit că mă eliberez”, a adăugat Popescu.

„Dacă n-ar fi uitarea, am înnebuni cu toții, dar sunt și lucruri pe care nu ai cum să le uiți niciodată. Sunt momente pe care nu le uit și am impresia că s-au întâmplat ieri. În momentul în care stai într-o încăpere lată de 1,30 metri cu înălțime de 3,5 metri nu e prea plăcut”
Gică Popescu

 

3 ani, o lună și 10 zilede închisoare cu executare a primit Gică Popescu în "dosarul Transferurilor", pentru evaziune fiscală și spălare de bani. A fost condamnat, alături de alți șapte oameni din fotbal, pe 4 martie 2014, cu exact o zi înainte de alegerile pentru președinția FRF

494 de meciuria jucat Gică Popescu pentru U Craiova, Steaua, PSV, Tottenham, FC Barcelona, Galatasaray, Lecce, Dinamo și Hannover

În mai 2014, Costică Popescu a murit în casa sa de la Calafat în urma unui infarct. Fusese operat pe inimă în 2010, iar de atunci avea montat un stimulator cardiac. Conform medicului său de familie, Nicolae Perianu, tatăl lui Gică suferea de cardiopatie ischemică, dar şi de artroză. Decesul s-a produs la două luni de la condamnarea la închisoare a fiului.

FOTO. Gică Popescu în vizită la stadioanele din București

+22 FOTO

VIDEO Gică Popescu: "Cel mai greu lucru de acceptat e că a murit tata!"

Citește mai multe știri din Liga 1: 

DOCUMENT Măsurile privind reluarea competițiilor, publicate în Monitorul Oficial: 3 informații esențiale vizează Liga 1

VAR în Liga 1 » Kyros Vassaras, președintele CCA, anunță: „Dacă un arbitru face 6 greșeli, 5 vor fi rezolvate”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (33)
stalky
stalky  •  02 Iunie 2020, 18:27

O poveste trista.O povara mare pentru suflet.Gica Popescu nu merita asta.A gresit dar a platit scump greseala.Prea scump.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  31 Mai 2020, 20:10
Postat de lake1001 pe 31 Mai 2020, 16:53

Dar cînd ai venit acasă cu milioanele furate, tot aşa îţi plîngea familia ? Lasă vrăjeala.

Era multi milionar oricum ! Nu s-a imbogatit dintr-un comision nedeclarat la Fisc. Intr-adevar a facut o eroare grava, dar nu crima secolului. E vorba de un victimless crime. Prejudiciul a fost restituit integral, caz probabil unic in analele justitiei romane. Era si prima lui problema cu legea, merita mai multa indulgenta. Si ceva ce am invatat de la viata e sa ma feresc de aia care sunt primii sa-i judece pe altii si primii sa arunce piatra. De obicei se stiu cu musca pe caciula!

bogdaniulian
bogdaniulian  •  31 Mai 2020, 18:13

a furat dar a si ridicat cupa, sau i-a cantat imnul, cum era vorba aia?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează