FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Pe ce mai cheltuiește Gigi Becali banii, după ce a anunțat că nu mai investește în jucători » Achiziție impresionantă de 175.000 de euro

Becali nu ezită să se fălească de fiecare dată cu cât este de credincios
Becali nu ezită să se fălească de fiecare dată cu cât este de credincios

Articol de , , - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 14:38 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 16:08

Becali a anunțat că nu va mai investi pentru transferuri. FCSB a achiziționat totuși ceva: clopote pentru biserica din curtea cantonamentului.

FCSB e primul club de fotbal care cumpără clopote bisericești. Ele au fost achiziționate pentru biserica pe care Becali a construit-o lângă baza de pregătire a echipei. Șeful proiectului „Cumpărarea și instalarea clopotelor” a fost Alexandru Tudor, fostul arbitru devenit omul de încredere al lui Gigi în club și partener în pelerinaje.

Strategia lui Becali e falimentară! » „Mânată” de năravurile patronului, FCSB se îndreaptă către un record negativ istoric
FCSB
Strategia lui Becali e falimentară! » „Mânată” de năravurile patronului, FCSB se îndreaptă către un record negativ istoric

Becali plătește doar clopote

Becali nu a cumpărat în nume personal obiectele bisericești, chiar le-a plătit FCSB! Vicecampioana României a achitat 145.000 de euro ca să ia 14 clopote. Cel mai mare dintre cele 14 e înalt de doi metri, are 4,3 tone și a costat, doar el, 100.000 de euro. 

Pentru celelalte 13 clopote, societatea SC FC FCSB SA a plătit 45.000 de euro! Conform acelorași surse din Biroul Vamal de Interior Ilfov, FCSB a mai dat 30.000 de euro și taxe vamale pentru importarea clopotelor, pe care le-a achiziționat din Rusia.

Investiția în clopote a apărut tocmai într-un moment în care Becali anunță că nu are de gând să mai consume bani în fotbal: „Nu mai dau eu banii lui Dumnezeu ca să se joace unii cu o minge. Clubul mai are bani pentru încă două sezoane, că am încasat suma de la Parma pentru Man și va mai pleca acum și Florin Tănase. 

Cât timp mai am fotbaliști de vândut, mergem mai departe. Când n-o să mai vând pe nimeni, n-o să dau de la mine niciun leu ca să completez bugetul. Cinci sute la sută, nu mai pun niciun ban!”.

Antrenorul tămâia cantonamentul

La sfințirea bisericii pe care a dotat-o acum cu clopotele de 175.000 de euro, cu tot cu taxele vamale, Becali a adus și echipa, și conducerea. Evenimentul a avut loc în perioada în care antrenor era Bogdan Vintilă. El fusese angajat fiindcă era religios și deținea licența Pro. 

Vintilă și Tudor nu au avut succes cu echipa, deși au încercat să atragă puterea divină de partea lor, au tămâiat camerele din baza de pregătire aflată în Berceni. Tudor a rămas asistentul principal al lui Gigi, Vintilă a fost înlocuit între timp cu laicul Toni Petrea

Clopotele costă jumătate din prețul lui Păun

Cu cei 175.000 de euro pe care i-a cheltuit pe clopote, Becali ar mai fi avut nevoie de încă pe atât ca să negocieze pentru achiziționarea lui Nicolae Păun, mijlocașul defensiv de la Sepsi pe care a anunțat că-l dorește. 

Păun a jucat foarte bine și în meciul direct, încheiat 0-0 la Sfântu Gheorghe. Becali speră să-l poată lua din Covasna cu 350.000 de euro, aceeași sumă pe care a plătit-o în schimbul lui Dumiter, atacant adus, de asemenea, de la Sepsi.

Becali a cumpărat și un acoperiș din aur

Înainte să importe clopote din Rusia, Becali a povestit că a investit 100.000 de euro în acoperișul bisericii din cantonament: „Biserica e terminată, mai am doar să pun catapeteasma”. 

Altă biserică, din Pipera, a fost cu mult mai costisitoare: „Un milion de euro face doar acoperișul, care e din aur. Din Ucraina îl aduc. Fac și eu ceea ce pot și mă rog la Maica Domnului să pot să fac mai mult. Supăr pe cineva fiindcă fac biserici și mănăstiri?”

I-a plăcut biserica, a luat și pensiunea

Ziarul Adevărul a scris că Becali a achiziționat în vara acestui an o pensiune în comuna Dorna Arini, din județul Suceava. Gigi văzuse pe Internet poze cu mica biserică, i-a plăcut, așa că a hotărât să cumpere pensiunea în curtea căreia se afla lăcașul de cult. L-a costat 160.000 de euro. 

Becali a mai anunțat un plan: va construi două mănăstiri în Olănești, una de călugări, cealaltă, de maici. „Mănăstirea de călugări va fi un fel de mic oraș călugăresc cu cinci sute sau cu o mie de călugări. Vor fi și animale, dar numai de sex masculin: măgari, boi. Vor fi și găini, dar cocoși!”, a declarat el pentru Libertatea.

VIDEO Florin Niță, dezvăluiri despre plecarea de la FCSB: „N-a fost în totalitate decizia mea de a pleca”

Citește alte știri din Liga 1:

Se strică relația Gigi - Rotaru? Oltenii au pus ochii pe jucătorii doriți de FCSB » Reacția lui Becali: „Încalcă înțelegerea pe care o aveam cu el!”

Stoican nu a fost prima variantă de antrenor pentru Dinamo! » Mureșan a spus cu cine a mai discutat și cine l-a refuzat

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
4908462472539369
Radu Dinu  •  02 Ianuarie 2022, 22:40

Domnule Gigi Becali drăguțu meu îmi dați și mie niste bani o sută de milioane vechi că am dat și eu mult la săraci și la biserici îmi dați și mie va rog din suflet sa vă binecuvânteze Dumnezeu și Măicuta Domnului

rockyus
rockyus  •  24 Decembrie 2021, 17:44

Jiji n-are ***...aaa, pe biserica!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

wrx.
wrx.  •  22 Decembrie 2021, 17:09

Ce circ in Berceni :)))) MM si Tudor au obligatia sa curete saptamanal si sa unga clopotele :))))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează