FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali, dialog cu GSP, după ce FCSB a scăpat de carantină: „Din cauza voastră, până și MM începuse să aibă emoții! Știți ce a făcut Arafat după ce ați scris?" + l-a sunat să-l certe pe șeful DSP Ilfov!

Articol de - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 19:04 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 20:38

Gigi Becali a dialogat cu GSP, după ce FCSB a fost exceptată de la carantină: „DSP a fost băgată în ședință de Ministerul Sănătății și de Arafat după ce a apărut în Gazetă și ni s-a zis să disputăm un joc de verificare ca să nu mai existe nicio problemă”.

  • CONTEXT: FCSB este singura formație din Liga 1 care a efectuat un cantonament în afara țării, în ciuda interdicțiilor instaurate pe fondul pandemiei de coronavirus. UTA a trecut și ea granița, dar doar pentru un meci amical cu Szeged.
  •  GSP a solicitat puncte de vedere oficiale din partea autorităților din România cu responsabilitate în acest caz: Guvernul, Ministerul Sănătății, Direcțiile de Sănătate Publică din București și Ilfov. Absolut toate au avut același răspuns: „Nu am primit nicio solicitare și nu am oferit nicio aprobare pentru ca FCSB să evite o eventuală carantină”. 
  • FCSB a ajuns astăzi în România și a scăpat de orice măsură de carantinare. 

La scurt timp după ce DSP a decis că FCSB nu trebuie să intre în carantină la revenirea din Turcia, țară aflată pe lista galbenă, Gigi Becali a dat curs unui dialog pe marginea subiectului care a declanșat primul scandal al anului 2021 în fotbalul românesc.

- Domnule Becali.... 
- Ce faci tu e demonic! Ai vrut să influențezi cluburile din Liga 1 ca să facă front comun că Becali nu respectă legile. Ce treabă aveau celelalte cluburi cu ce a făcut FCSB? Dacă se întorceau jucătorii mei cu două capete sau mai înalți cu 2 metri și jumătate după acest cantonament, atunci, da, ar fi fost de întrebat celelalte cluburi. Repet, e lucru demonic ce ai făcut în ultima săptămână!

Gigi Becali: "Dacă în lege ar fi scris competiție oficială, atunci nu mai aveam ce face"

- A fost o investigație să vedem dacă s-a respectat sau nu legea! 
- Dacă 15 cluburi nu se duc pentru că sunt unii proști nu înseamnă că noi am fentat legea. Nouă ni s-a permis din start, ni s-a zis așa: dacă stați singuri în hotel, aveți test negativ, călătoriți cu charter, atunci e OK. Citește în lege!

- Am citit și acolo scrie doar despre cine se întoarce de la o competiție sportivă internațională, nu scrie cine revine de la antrenamente, stagii, cantonamente! 
- Un avocat important mi-a zis că ce nu e interzis de lege înseamnă că e permis. Dacă ar fi scris acolo competiție internațională oficială, da, atunci nu aveam ce să facem! Noi am avut invitație de la baza sportivă unde am stat!

Gigi Becali: "După ce a scris GSP, Arafat a cerut o ședință cu DSP-urile"

- Era un caz de dezbatere publică dacă FCSB trebuie sau nu carantinată! 
- Dezbatere, da, e una. Dar răutatea ta și a voastră de la GSP e altceva! Dracii te pun să acționezi așa fiindcă dracii nu au rușine! Tu crezi că vei ajunge ziarist mare, dar cu mizerii din astea îți spun eu că nu ai nicio șansă! Am mai văzut răutate și la alți ziariști, dar în cazul tău e vorba despre ceva visceral!

- Vă întreb și eu: de ce acum o săptămână spuneați că FCSB nu va susține niciun meci amical și acum, brusc, ați apelat la un așa-zis amical? 
- Păi, din cauza voastră am fost nevoiți să jucăm un amical.

- Adică dacă nu scria Gazeta despre acest caz, FCSB evita carantina și fără să dispute un amical? 
- Noi am ținut tot timpul legătura cu autoritățile. Dar din cauza presei, a ceea ce ați scris, cei de la Ministerul Sănătății au început să le pună întrebări celor de la DSP. Chiar și Arafat a pus întrebări, au făcut o ședință exclusiv pe acest caz și atunci, ca să nu existe nicio problemă, ni s-a zis că ar fi mai bine să avem și un joc disputat în acest turneu pe care l-am făcut. Noi refuzaserăm înainte de stagiu să jucăm 4 amicale care ne-au fost propuse, dar, apoi, i-am chemat pe unii marți și am jucat. Ca să nu mai fie emoții fiindcă și MM începuse să se îndoiască!

Becali: "Cel de la DSP Ilfov mă învăța cum să evit carantina, apoi declara la voi numai tâmpenii"

- Păi, dacă și MM avea emoții, atunci nu vi se pare clar că era un caz de dezbătut de către presă? 
- MM așa e el, ia în serios tot ce scrie presa, dar i-am zis să stea liniștit că îmi pun capul că nu vom fi carantinați. I-am zis că și dacă ar exista această decizie, o vom ataca în regim de urgență și dreptatea va ieși până la urmă la iveală!

- DSP București v-a exceptat de la măsura carantinării, dar șeful DSP Ilfov susținea altceva în acel interviu pe care l-a oferit în Gazetă! 
- Aaaa, bine că ai deschis discuția despre cel de la DSP Ilfov. L-am sunat și i-am zis: «Ce sunt cu tâmpeniile alea pe care le-ai zis, te-au pus și pe tine dracii să declari lucrurile alea?».

- Omul își spunea părerea lui, de șef, și zicea că nu există să se facă excepție la excepțiile deja existente în lege. 
- Își spunea părerea? Păi, când am vorbit cu el înainte să plecăm în cantonament, îmi zicea «Gigi, să te învăț cum să faci ca să nu intrați în carantină». Adică tu mă înveți și apoi zici ce zici în interviu? Chiar l-am sunat să-l întreb după ce am văzut ce susținea la voi în ziar!

- Și ce v-a zis? 
- M-a luat că «da, ai dreptate, m-au înnebunit de cap ziariștii cu telefoane zi de zi și am dat un interviu în care am spus tâmpenii». I-am zis că de ce n-a zis și ce mi-a spus mie înainte de a pleca în Turcia și mi-a replicat «Fiindcă m-a luat valul».

Gigi Becali: "Arafat e băiat deștept, n-a ținut dușmănie la adresa mea"

- Spuneți că s-a implicat inclusiv Raed Arafat?
- El a convocat acea ședință de care v-am spus. Noroc că el e băiat deștept, deși eu nu am vreo prietenie cu el, și omul n-a ținut vreo dușmănie la adresa mea. A spus că legea e lege și dacă o respectăm nu avem cum să intrăm în carantină.

FOTO. FCSB a revenit în România, după cantonamentul din Antalya

+8 FOTO

VIDEO. Toni Petrea, înaintea debutului în 2021

Citește și alte știri despre FCSB

Alianță împotriva FCSB, după cantonamentul din Turcia! Mihai Rotaru intervine: „Doar imaginați-vă asta”

CFR Cluj amenință: „Suntem proști? Am pierdut bani! Asta vom face dacă FCSB nu intră în carantină”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (161)
3826230194082422
Razvan Mogos  •  16 Ianuarie 2021, 01:26

"Un avocat important mi-a zis că ce nu e interzis de lege înseamnă că e permis. Dacă ar fi scris acolo competiție internațională oficială, da, atunci nu aveam ce să facem! Noi am avut invitație de la baza sportivă unde am stat!" Sper ca domnul Becali nu a inteles exact. "Un avocat important" n-ar putea avea aceasta interpretare.

1948forever
1948forever  •  15 Ianuarie 2021, 11:14

troleala si hatereala

catalin.palcu
catalin.palcu  •  15 Ianuarie 2021, 08:34
Postat de s1lv1o. pe 14 Ianuarie 2021, 23:56

Dar directorul DSP Arad??? Care a declarat: „Oficialii celor de la UTA au spus că e competiție, iar noi considerăm competiție un meci amical disputat în altă țară. Pe baza acestui fapt s-a decis că nu se discută despre carantină". Sau doar de FCSB va roade grija? :))))))))))))))

tocmai ca exista 2 categorii de meciuri : competitive ( care se joaca in cadrul unor competitii organizate la nivel national sau international) si amicale / friendlies. Raspunsul e in nume ! un meci amical nu e competitiv, deci nu e competitie !!! e un meci de antrenament si atat. ca DSP Arad fac abuzuri , nu inseamna ca disculpa FCSB !! Sa le suspende pe amandoua, care e problema. in Romania ne batem joc de lege si mai avem apoi tupeu sa ne plangem ca nu avem o tara ca afara. legea aia era data ca sportivii si echipele sa nu rateze competitii internationale de la meciuri UEFA, la turnee de tenis sau campionate europene de canotaj, nu sa pretinzi ca te-ai dus in Turcia pt o competitie cu FC Nimenispor.

Vezi toate comentariile (161)
Comentează