FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, furios: ”Nu sunt corupți, sunt slabi!” » Propunere surpriză la LPF! FCSB a luat titlul la 16 puncte diferență ultima dată când a fost acceptată

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 13 februarie 2018 09:00

Ultimul sezon în care meciuri din Liga 1 au fost oficiate de brigăzi de afară a fost 2012-2013, câștigat de FCSB la o diferență de 16 puncte de locul 2.

Încă două etape din sezonul regulat, după care va începe un play-off ce se anunţă cu adevărat exploziv. Gigi Becali a încins ieri şi mai tare atmosfera şi a anunţat că va solicita oficial, prin intermediul LPF, aducerea de arbitri străini la cele 3 partide din fiecare etapă a play-off-ului.

"Să trimitem hârtie! De exemplu, la meciul nostru cu CFR, vrem noi, vrea şi CFR, plătim jumătate-jumătate. Apoi, la Steaua-Craiova, vrea şi Craiova, iarăşi jumătate-jumătate plata baremului. La fel la CFR-Dinamo...

De fapt, Dinamo nu, că Dinamo nu va fi în play-off. Eu vreau arbitri străini nu fiindcă cei de la noi sunt corupţi, dar sunt slabi, ăştia nu sunt arbitri, cei care nu văd penalty-uri clare! Păi, Bârsan n-ar fi vrut să ne dea nici măcar penalty-ul din care am marcat, i-a fost semnalizat de la margine" Gigi Becali la ProX.

În Liga 1 n-au mai existat arbitri străini din sezonul 2012-2013, atunci când campioană a devenit FCSB. Şi nu oricum, ci la o diferenţă de 16 puncte de locul 2! De altfel, ultimele 9 meciuri de Liga 1 ale roş-albaştrilor la care au oficiat brigăzi din afara României au fost un succes: aproape 80% din partide s-au terminat fără înfrângere, iar peste 60% au fost succese, în condiţiile în care arbitri străini au venit numai la derby-uri, cu adversare gen Dinamo, Rapid, CFR, Vaslui. 

Regulamentar se poate

Becali a anunţat ieri că i-a solicitat lui Valeriu Argăseală să convoace Adunarea Generală a LPF pentru a se vota aducerea de arbitri străini. Cei din CCA sunt însă sceptici că s-ar putea pune în aplicare: "CCA are în subordine arbitri români, numai dintre aceştia poate delega la meciurile din Liga 1". Totuşi, nu mai departe de acum două săptămâni, Vassaras a acceptat să trimită un "central" român, pe Haţegan, la un derby din campionatul din Qatar. Dacă LPF va solicita oficial, iar FRF va accepta, atunci se vor putea aduce arbitri de afară în actualul play-off. 

Cu cine au pierdut favoritele

În actualul campionat, fiecare dintre primele 3 clasate a suferit câte 3 eşecuri.

Echipa Arbitri cu care au pierdut

  • CFR Tudor, Colţescu, Kovacs
  • FCSB Găman, Feşnic, Bârsan
  • Craiova Comănescu, Haţegan, Kovacs

 tabel1

tabel2

CFR e ajutată cel mai mult, Craiova, Botoşani şi Viitorul sunt victime

Există o diferenţă majoră, în momentul de faţă, între raportul erorilor pro-contra între principalele rivale în lupta pentru titlu. CFR e mult pe plus: numărul de greşeli decisive comise în favoarea trupei lui Dan Petrescu este identic cu suma erorilor de care au beneficiat, împreună, Astra şi Dinamo! Roş-albaştrii au o balanţă cât de cât echilibrată, în timp ce Craiova a fost clar dezavantajată, iar în aceste două etape din 2018 n-a primit 3 penalty-uri clare, în meciurile cu Dinamo şi Sepsi. 

Raportul erorilor la echipele din prima jumătate

CLUB PRO CONTRA

  • CFR 13 7
  • Astra 7 1
  • Dinamo 6 3
  • FCSB 8 7
  • Craiova 8 12
  • Botoșani 4 8
  • Viitorul 2 8

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
mosvasile
mosvasile  •  13 Februarie 2018, 15:07

Iar a tras MM Stoica una puturoasa rau,iar Craitoiu a prins-o din zbor si le-o vinde la fcsb-isti sa se delecteze si ei!Vezi Doamne,cat sunt ei de furati de arbitrii romani, ca uite ce faceau cand erau arbitrati de arbitri straini!Numai ca nu toti suntem bolovani si ne aducem aminte ca arbitrii aia-or fi fost ei straini-dar erau de mana a saptea si erau erau de p-aci, de prin vecini,unde -"nedreptatitii"din ziua de azi- aveau vechi si profitabile relatii cu giovanii alora!

observator_federal
observator_federal  •  13 Februarie 2018, 13:50
Postat de adyy25 pe 13 Februarie 2018, 10:40

Si in aceste conditii, Dan este cel care tipa cel mai tare. Pai da, ca el este cel care stie sa atraga atentia ca nu i s-a dat un corner, dar se face ca uita ca a primit un penalty aiurea, sau ca nu a primit rosu la un jucator....

Ce zici, primește Fîcîsîbî penalty și în meciul cu Dinamo? Despre meciul cu Lazio nu încape discuție pentru că a fost delegat un arbitru capabil... capabil de orice.

patrutreitrei
patrutreitrei  •  13 Februarie 2018, 12:57

1. Probe video, domnilor, probe video pentru ”erori” aveți? Sau le faceți doara așa, din pix? 2. Nu-mi amintesc să fi numărat vreodată cineva ”erorile” când o anumită echipă din capitală conducea clasamentul. 3. De exemplu, nesancționarea lui Florin Căzuse cu cartonaj galben în rep.1 al meciului FCSB-CFR pentru simulare grosolană în careul cfrist se contabilizează ca ”eroare” pro-FCSB, contra-CFR sau ca decizie corectă? 4. vis-a-vis de situația de ami sus, cum se contabilizează eliminarea lui Omrani în etapa 1 Botosani-CFR pentru simulare (omul fiind chiar faultat, cel puțin la fel cum fusese și Florin Căzuse de către Mureșan în FCSB-CFR): ”eroare” pro-Botosani, ”eroare” contra-CFR, sau ca decizie corectă? Vorba lui Churchill: nu cred decât în statisticile pe care eu însumi le măsluiesc.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează