FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cât de bogat e, de fapt, Gigi Becali? A refuzat 1 miliard de euro!

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de , , - Publicat luni, 27 martie 2023 07:12 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 10:52

Gigi Becali (64 de ani), patronul FCSB, a avut o ofertă colosală din partea One United Properties, cea mai mare companie românească de dezvoltări imobiliare, însă n-a fost de acord cu eșalonarea sumei pe 10 ani, iar afacerea nu s-a realizat.

Gigi Becali amenință în mod public că dacă FCSB va ajunge să nu mai prindă cupele europene, atunci clubul e în pericol din punctul de vedere al finanțării. Această poziție apocaliptică referitoare la echipa sa contrastează puternic cu modul în care se comportă în afaceri. 

În urmă cu ceva timp, Becali a fost abordat de firma One United Properties, cea mai importantă din România în domeniul dezvoltărilor imobiliare, care i-a propus o tranzacție-gigant pentru ceea ce înseamnă piața internă.

Câte bilete se vânduseră până duminică la România - Belarus, din preliminariile EURO 2024 » Pe ce asistență mizează oamenii lui Burleanu
România - Belarus
Câte bilete se vânduseră până duminică la România - Belarus, din preliminariile EURO 2024 » Pe ce asistență mizează oamenii lui Burleanu

Gigi Becali a vrut 200 de milioane pe an pentru terenuri

One dorea mai multe terenuri aflate în proprietatea lui Becali și a oferit o sumă astronomică: 1 miliard de euro. Patronul FCSB a fost de acord, însă afacerea s-a blocat la modalitatea de plată pe care societatea respectivă se angaja să o bifeze. 

Urma să achite suma totală în 10 ani, lucru pe care Becali nu l-a acceptat și a propus în cel mult 5-6 ani. 

După ce a discutat contraoferta lui Becali, conducerea celor de la One a ajuns la concluzia că intervalul de timp e prea mic și că nu se poate înhăma la un efort financiar atât de mare, din moment ce are și alte proiecte majore în desfășurare. Și, în cele din urmă, tranzacția nu s-a mai realizat.

Gigi Becali a negociat la fel și la fotbal

De fapt, Gigi Becali a procedat într-un mod asemănător și atunci când a fost vorba despre transferurile mari pe care le-a realizat cu FCSB. Mai întâi, în 2013, când l-a cedat pe Chiricheș la Tottenham, suma de transfer inițială fusese stabilită la 9,5 milioane de euro. 

Becali însă a solicitat ca banii să fie plătiți imediat, într-o singură rată, la semnarea actelor. Cei de la Tottenham au acceptat, însă au susținut că acest lucru atrage după sine diminuarea sumei cu 10% și, într-un final, în conturile FCSB-ului au intrat doar 8,5 milioane de euro. 

Al doilea exemplu e de dată mai recentă. În ianuarie 2021, Becali a intrat în negocieri cu Parma, care era interesată de Dennis Man. 

Italienii erau dispuși să achite 13 milioane de euro, însă în decurs de 3-4 ani, lucru cu care Gigi n-a fost de acord. Și a acceptat chiar să primească doar 11 milioane de euro, însă această sumă să fie virată imediat după ce fotbalistul trece vizita medicală și semnează contractul.

Gigi Becali procedează la fel și când cumpără!

Inclusiv în sens invers, Becali a acționat la fel, atunci când a cumpărat scump, de pe piața internă, de multe ori fiind nevoit să achite integral prețul de transfer. Inclusiv în actualul sezon s-a întâmplat așa ceva. 

Mai întâi, Miculescu a fost cumpărat, după ce Gigi i-a achitat clauza de reziliere de 1,7 milioane de euro, iar fotbalistul devenea disponibil pentru a semna cu FCSB doar când Becali făcea dovada viramentului către arădeni. 

Apoi, Compagno a fost adus de la FCU Craiova în schimbul a 1,5 milioane de euro, pe care, de asemenea, Mititelu i-a dorit cât mai repede.

100 de milioane de eurosusținea Gigi Becali că a încasat din vânzarea de terenuri în anii 2006-2007, conform propriei declarații de avere, în care susținea că deține peste 12.000 de hectare de pământ în toată țara

Gigi Becali e peste patronii One în Top 300 Capital

Ultima evaluare realizată în țara noastră referitoare la cei mai bogați români a fost făcută de revista Capital, la finalul anului trecut. Iar Gigi Becali era creditat cu o avere cuprinsă între 325 și 425 de milioane de euro

În schimb, fiecare dintre cei doi fondatori ai firmei One, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, au fost evaluați ca având 170-190 de milioane de euro.

Au cumpărat de la Videanu pentru 35 milioane de euro

Luna trecută, Ziarul Financiar a dezvăluit că One a cumpărat în Sectorul 5 un teren de 45.000 de metri pătrați, aflat în proprietatea lui Adriean Videanu, fostul primar al Bucureștiului, în schimbul a 35 de milioane de euro, suma urmând să fie achitată astfel: 25 de milioane de euro cash, iar restul la schimb pentru viitoare apartamente şi spaţii comerciale. 

Pe respectivul teren, One va construi cea mai înaltă dezvoltare rezidențială din București, care va avea 33 de etaje. Valoarea totală a proiectului va fi de peste 400 de milioane de euro. 

În schimb, terenurile pe care Becali le deține și care au fost vizate de One sunt în zona de nord a Capitalei, unde prețul unui metru pătrat de teren e semnificativ mai mare.

VIDEO: Gigi Becali, despre lupta la titlu din Liga 1

Mai multe știri de actualitate: 

90.000 de oameni au strigat „SIUUU!” pe Camp Nou » Imagini fabuloase de la Final Four-ul competiției lui Gerard Pique

Câte bilete se vânduseră până azi la România - Belarus, din preliminariile EURO 2024 » Pe ce asistență mizează oamenii lui Burleanu

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (88)
dodo001
dodo001  •  01 Iunie 2023, 06:53
Postat de eddymaster pe 31 Mai 2023, 23:18

pai zecedebe este kfr cu 100 de suporteri daca ne luam dupa suporteri. la Steaua din liga 1 sut 40-50 de mii la meciuri,

Cand vine CFR Cluj sa joace pe Arena Nationala...vin sa vada la lucru cele doua echipe bune sle campionatului. Nu veti avea niciodata acel numar de spectatori la un meci cu Farul

eddymaster
eddymaster  •  31 Mai 2023, 23:18
Postat de dodo001 pe 27 Martie 2023, 17:06

Ideea de baza era ca acea echipa nu e Steaua, e FC. Fcsb . Ulterior, prin vocea fanilor, care conteaza (cei 100 care isi obliga familia si rudele sa vina la meciuri cu ei) a devenit Zecesb. Zecesb e alta echipa, Straua Bucuresti e alta echipa.

pai zecedebe este kfr cu 100 de suporteri daca ne luam dupa suporteri. la Steaua din liga 1 sut 40-50 de mii la meciuri,

Parintele.avacum.din.pipera
Parintele.avacum.din.pipera  •  29 Martie 2023, 12:34

Voi credeți că dacă gigi Becali ar fi fost miliardar solvabil ar fi stat atârnat de clona defuncta fcsb!??.... Sa fim serioși! Ciobanul e un telecomandat al specialilor care din mari infracțiuni ( firme de armament, abatoare de pui, terenuri obținute cu japca, retrocedări frauduloase, firme de construcții dubioase conduse de fetele lui etc) e obligat să spele sume imense in fotbalul românesc din transferuri discutabile sau din contribuții frauduloase la echipe din liga 1!! Mulți patroni nu au rezistat în acest păienjeniș hoțesc și au cedat, echipele intrând în insolvență! Marele "miliardar vopsit" face gesturi ticăloase in fotbalul românesc, unde cooperativa gigistă și fotbalul de cumetrie gigist fac legea! Fcsb și Gigi Becali sunt cancerul fotbalului românesc!

Vezi toate comentariile (88)
Comentează