FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Becali sabotează iar FCSB! » Ordinul lui duce la eșec: „Am fost nebun”

Articol de , - Publicat joi, 21 octombrie 2021 18:10 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 19:27

Din 2015, de când nu a mai câștigat titlul, FCSB a avut mereu o posesie mai mare decât campioana, indiferent de numele acesteia.

  • Roș-albaștrii au 5 victorii consecutive și s-au apropiat la 6 puncte în clasamentul Ligii 1 de liderul în derivă CFR Cluj
  • Când totul părea că merge bine, Gigi Becali și-a încălcat propriul dicton enunțat în urmă cu două luni: „Nu mai vorbesc despre fotbal!”

Gigi Becali sabotează iar FCSB

La FCSB nu mai e liniște după ce Gigi Becali a început să-și strige nemulțumirile în public. Principalul reproș al patronului este legat de posesie, parametru pe care Edi Iordănescu a ales să nu-l pună pe primul plan. 

„Când am pierdut meciul cu Rapid (n.r. - 0-1), măcar am avut posesie. Vreau să văd că avem posesie, nu e suficient doar să câștigi meciuri. Vreau să stea mingea la noi, ăsta e ordinul meu! Mâna lui Edi încă nu se vede”, a declarat deunăzi finanțatorul roș-albaștrilor.

Acest tip de discurs a fost repetat în ultimii ani de Becali, iar „secunzii” deghizați în antrenori principali s-au străduit să-i respecte dorința, aceea de a avea posesia. Tuturor tehnicienilor din ultimii 6 ani le-a ieșit, doar că au ratat principalul obiectiv: câștigarea campionatului.

În ultimele 6 sezoane, când FCSB nu a mai triumfat în Liga 1, eterna vicecampioană a avut posesia de partea ei, superioară de fiecare dată în comparație cu cea înregistrată de rivala care a încheiat sezonul pe primul loc.

Inclusiv în ediția de campionat 2016-2017 câștigată de Viitorul, actuala Farul. Echipa recunoscută pentru stilul ei ofensiv, estetic a fost depășită la posesie de FCSB, însă a învins acolo unde conta cel mai mult, în clasament. 

Bătăliile din intervalul 2017-2021 pierdute în fața CFR-ului au același desfășurător: FCSB cu posesia, clujenii cu mâna pe trofee.

FCSB a vrut posesie, nu titluri

SEZONPOSESIE FCSBPOSESIA CAMPIOANEI
2020/2155%CFR Cluj51%
2019/2057%CFR Cluj48%
2018/1957%CFR Cluj50%
2017/1860%CFR Cluj49%
2016/1760%Viitorul*56%
2015/1658%Astra51%

*în prezent, echipa se numește Farul

Nu mai vorbesc despre fotbal, nu sunt profesor de fotbal. Vreau să vorbesc numai când vând jucători, atât. Am fost profesor, dar eram un profesor prost, fără școală. Cum să învăț pe altul, dacă nu știu carte? Eram nebun! Numai prostii făceam
Gigi Becali, patron FCSB (august)

Răspunsul lui Edi Iordănescu: „Posesia nu e o garanție”

Într-un soi de drept la replică, Edward Iordănescu susține că pentru el contează în primul rând rezultatele, celelalte aspecte ale jocului fiind mai puțin importante atât timp cât se atinge targetul esențial.

„Campionatul se câștigă cu puncte. Când ești pe locul 9 la 12 puncte de locul 1, e mai greu să vorbești de orice altceva decât să încerci să recuperezi punctele. Meseria mea înseamnă rezultate. Mă interesează performanța și trofeele, asta caut și pentru asta muncesc. Restul e un lux. 

Echipele unde am antrenat și-au atins obiectivele și în foarte multe momente au jucat un fotbal ofensiv. Dar asta a venit în timp și în baza unui proces de muncă, nu bătând din palme. Am mare încredere că această echipă poate juca fotbal de calitate. Dar trebuie să avem jucătorii apți. De când am venit, nu am avut nici măcar un antrenament cu toți jucătorii disponibili. 

Pentru mine posesia rămâne doar un mijloc de a ajunge la poarta adversă, de a marca goluri și a câștiga meciuri, nu e o garanție a succesului”, a scris Iordănescu pe Facebook.

FCSB, 0-3 la „masa verde” în Cupă? Mihai Stoica anunță: „Avem focar! Nu putem juca nici meciul de Cupă cu Voluntari” » Cine sunt ultimii depistaţi pozitiv
FCSB
FCSB, 0-3 la „masa verde” în Cupă? Mihai Stoica anunță: „Avem focar! Nu putem juca nici meciul de Cupă cu Voluntari” » Cine sunt ultimii depistaţi pozitiv

Scade posesia cu Edi Iordănescu?

Gazeta a analizat în ediția de miercuri posesia FCSB-ului în acest sezon cu Iordănescu antrenor vs. Becali „principal”, când în acte figura Dinu Todoran.

Cu Edi, vicecampioana a avut aproximativ aceeași posesie ca în perioada în care patronul era și A1. Diferența e în favoarea noului antrenor, însă insignifiantă: 0,93%. Atenție însă: cu fiul lui Puiu Iordănescu pe bancă, FCSB a jucat în superioritate numerică o treime din timp. Cu Dinamo, Chindia și Mioveni a însumat 180 de minute de om în plus! 

Așadar, e foarte probabil ca în cazul în care adversarele de mai sus ar fi evoluat în efectiv complet pe tot parcursul meciului posesia FCSB-ului să fi scăzut, având în vedere că în primele 5 etape, când Becali ordona cele mai importante decizii la echipă, vicecampioana nu s-a bucurat niciun minut de vreo eliminare în cealaltă tabără.

59%este posesia medie a celor de la FCSB în actuala stagiune de L1. CFR a avut 52% din timp mingea și are 6 puncte peste roș-albaștri

FCSB a cerut amânarea meciului cu Farul:

Citește mai multe articole despre FCSB:

FCSB își asumă un risc maxim: 0-3 la „masa verde”! » Ce spun regulamentele

FCSB a primit deja banii de la sponsor » Ce sumă a încasat Gigi Becali

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
je__
je__  •  22 Octombrie 2021, 09:02

Cu Dinamo, Chindia si Mioveni au jucat in dubla superioritate numerica, trebuie numarat si arbitrul!

1805631472780480
Ciprian Catalin  •  22 Octombrie 2021, 08:35

A fost o bucurie ca si suporter al Fcsb(steaua) sa vad ca este instalat ca antrenor Edi Iordanescu si pentru ca a impus reguli de respect fata de patron. Eu nu mai suport acest om,arogant si incult. Cand jucam noi o sa merg la pescuit sau la cules de bureti.

corectu
corectu  •  22 Octombrie 2021, 07:45

Cât de mult se insistă pe tema asta.Eu sunt sigur că se va merge cu același antrenor până la terminarea campionatului.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează