FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

GSP Live. VIDEO Ce a spus George Simion despre investiţiile maghiare din fotbalul românesc. Preşedintele AUR surprinde: „Ungaria ar trebui să fie un exemplu pentru români"

FOTO: Facebook @George Simion
FOTO: Facebook @George Simion

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 februarie 2021 09:49 / Actualizat vineri, 12 februarie 2021 16:08

În direct la GSP Live, George Simion (34 de ani) a cerut guvernului României să se inspire din strategia Ungariei, aceea de a investi în sportivii din afara granițelor țării. 

  • George Simion este copreședinte al Partidului Alianța pentru România (AUR), surpriza alegerilor parlamentare din anul 2020
  • Este cofondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, „Honor et Patria" și „Uniți sub Tricolor" (UST).

Din 2013 până în prezent, Guvernul maghiar a investit aproximativ 75 de milioane de euro în 10 proiecte transfrontaliere, construite în zone cu etnici maghiari din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Majoritatea banilor sunt plătiți prin federația de la Budapesta și prin fundația „Bethlen Gabor", unde numele lui Lorincz Meszaros, fost primar la Felcsut, apropiat al lui Viktor Orban și unul dintre cei mai bogați oameni din Ungaria, e omniprezent. 

În România, principalele beneficiare sunt Sepsi Sf. Gheorghe și divizonara secundă Csíkszereda. George Simion vrea ca guvernul de la București să urmeze exemplul de la Budapesta. 

George Simion, despre investițiile maghiare în sportul românesc

„Urmăresc toate investițiile maghiare din zona Ardealului. Unele mă îngrijorează. Este o lipsă de reacție din partea României. Ar trebui să ne susținem antreprenorii, să avem capital românesc. În loc să avem bănci românești care să investească, ajungem să vindem tot. Să vă spun ce mă deranjează. Am o problemă cu șovinismul, cu politici iredentiste prin intermediul unor cluburi de fotbal. 

Guvernul maghiar investește în maghiarii de pretutindeni, nu doar la noi. Din punctul ăsta de vedere, ar trebui să fie un exemplu pentru guvernul român, care ar trebui să investească în tinerii români din Chișinău, Cernăuți și să se îngrijească de tinerii români care se nasc în Europa de Vest. Sunt foarte mulți copii talentați acolo”, a spus George Simion, la GSP Live. 

Citește și alte știri despre George Simion: 

GSP Live. Pe ce post a jucat George Simion fotbal: „Eram pasionat, cumpăram mereu Gazeta Sporturilor și Sportul Românesc”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  15 Februarie 2021, 18:04
Postat de iosif_2021 pe 12 Februarie 2021, 10:44

La noi toate babele se plâng că de ce trimite România ajutoare în Basarabia, în loc să le dea lor bani de pensie. Cam ăsta e nivelul patriotismului în România.

fals! aia din Basarabia au avut de ales! si au vrut cu rusii! de ce sunt de plans si de ajutat acum, ca nu inteleg?!

ceaiuri
ceaiuri  •  12 Februarie 2021, 18:48

un pacalici ce a pacalit alti..pacalici,cred ca in mai putin de 6 luni...nu mai sunt reprezentati in parlament ca ..partid(sunt vanduti la..bucata)

elgabri
elgabri  •  12 Februarie 2021, 17:27

De unde a aparut si fripturistul asta si toti fraierii pun botul la ce debiteaza si pe cine reprezinta ?

Vezi toate comentariile (27)
Comentează