FOTBAL  »  Superliga  »  POVESTE

GSP LIVE// Moment fabulos povestit de Cornel Dinu: „Eram la 4:30 dimineața la Snagov, în barcă. Eu și Dumitrache vâsleam și Toma Caragiu țipa din când în când «Activiștilor, treziți-vă!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 martie 2019 15:52

Cornel Dinu, fost jucător și antrenor, a povestit la GSP LIVE două întâmplări amuzante din cariera sa de fotbalist.

„Au fost două întâmplări diferite. Eram într-o dimineață în Spania, câștigasem un turneu, și beam Bacardi. La un moment dat am schimbat eu pe o ladă de vin. Era toată echipa la petrecere. Toată lumea la petrecere, toată lumea la meci. Și am văzut piscina și am vrut să fac o baie. Și nu știam dacă e apă sau sticlă”, a declarat Cornel Dinu la GSP LIVE.

Poveste fabuloasă cu Toma Caragiu

Cornel Dinu a povestit și o întâmplare din 1970, de la Snagov, cu actorul Toma Caragiu.

„Eram în 1970, la Snagov. Făceam acolo un cantonament. Aveam o relație bună cu doctorul Viorel Chiriță, care era șef la anumite crescătorii de pui și era foarte bun prieten cu Toma Caragiu. Eram 3-4 jucători și Tomiță dorea să ne cunoscă. Mai ales pe Pârcălab. 

După masa oficială, am rămas  noi, profesioniștii, și am stat la  masă cu vin roșu, fructe, pui. Eram eu, Toma Caragiu, Ion  Pârcălab, «Mopsul» Florea Dumitrache și Constantin Frățilă. Lucescu nu era cu noi, nu făcea
parte din boema noastră. Trebuia să știi să vorbești.

Și îi zice «Băi Pârcălabe, dar urât ești! Cum s-or uita femeile la tine? Am auzit că ai succes la femei. S-au prostit fetele? Urât ești!». Pârcălab avea umor, era inteligent. Nu se supăra.

La un moment dat, Toma a vrut să ne plimbăm cu barca. Aveam relații la cel care se ocupa de ponton și am luat o barcă. Și o frapieră, ca să nu pierdem timpul. Eu și Dumitrache eram la vâsle și Toma se ridica din când în când și zicea «Activiștilor, treziți-vă că am venit cu „Procurorul” și cu „Mopsul”!. Era 4:30 dimineața. Și când am coborât din barcă, pe ponton era o baltă. Și am vrut să sar în ea. Dar am aterizat tot pe ponton.

După aceea l-am culcat pe Tomiță în cameră cu noi. Dimineața a venit antrenorul și ne-a întrebat cine e și i-am răspuns «E ursul, bre! L-am culcat cu noi”, a adăugat Cornel Dinu la GSP LIVE.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  30 Martie 2019, 04:35

8. Încă una şi îl las în plata Domnului ! Iulie 1985, Costineşti, Hotel Forum. Miezul nopţii. Stăteam cu soţia în balcon la o familie cunoscută întâmplător cu 2 zile înainte, la o terasă, din hotel cu noi. Cu o seară înainte, văzuseră din balconul nostru (către coclauri !) "Serile Scânteii Tineretului" (Lucian Avramescu) şi se simţiseră datori să ne invite. Tot de 2 zile era şi Nicu Ceauşescu în hotel, cu lift rezervat 24 din 24 şi cea mai arătoasă angajată la lift... Deci, la miezul nopţii, din deal pe lângă hotel a coborât în viteză un Mercedes negru şi...s-a oprit în mare ! Primul a ieşit cel de la volan şi s-a aruncat în apă râzând. Nicu Ceauşescu. Apoi, C. Dinu, din spate dreapta, împleticindu-se, iar amândoi s-au chinuit să-l scoată pe...Adrian Păunescu, la fel de mangă dar mai greu în mişcări...Aveam la mine un binoclu tabacheră, de teatru, aşa că le-am văzut clar figurile. După 1989, Dinu a devenit anticomunist convins şi s-a dezis imediat de Nicu, la fel ca Tatulici ş.a....

ion.ionescu
ion.ionescu  •  30 Martie 2019, 04:20

Tipul le-a răspuns politicos, apoi, incitaţi de Dinu, au venit toţi. Erau măcar 6. Ospătarii (cu aviz Secu) au bâlbâit declaraţiile şi n-au spus nimic de Dinu ("Procurorul" securist). Ce este cert : tipul a rupt mesele cu ei, apoi a arătat o legitimaţie, a pus pe masă 10.000 lei (o sumă imensă atunci !), şi-a luat blonda şi a plecat liniştit, ca în filme ! Era de la trupele speciale de la Buzău, pe care Ceauşescu se baza de multe ori în paza lui, mai mult ca pe Direcţia V...7. Singurii pe care i-ar fi recunoscut ospătarii (dinamovişti !) în declaraţii au fost Rică şi Boc. Rică fiind foarte simpatizat la vârf, a mai rămas Boc, concurentul lui Dinu la Naţională !!! Că a făcut o pârnaie de formă (cu sprijinul comandantului), mai mult pe acasă e altă poveste. Important este că Dinu a jucat la Mondialele din 1970, când l-a lucrat şi pe Dobrin...

ion.ionescu
ion.ionescu  •  30 Martie 2019, 04:06

1."După masa oficială, am rămas noi, profesioniștii (...) eu, Toma Caragiu, Ion Pârcălab, «Mopsul» Florea Dumitrache și Constantin Frățilă." Adică, beţivii de profesie...2. Reţineţi : erau ÎN CANTONAMENT la Snagov. Locul obişnuit de prin 1968. 2. În acel an, l-a îmbătat criţă pe Dumitrache (el l-a distrus ca fotbalist şi om !!) şi l-a întărâtat să sară de pe ponton. Era să moară pt. că a dat cu capul de un stâlp de sub apă, de care nu ştia ! În primăvara 1968, i-am văzut pe amândoi mangă, pe la ora 19, patrulând între "Patria" şi "Ambasador", se pierduseră de gaşcă...3. Fănuş Neagu era naşul lui, la fel de beţiv. În toamna 1977, am fost la Fănuş în casă. Stătea lângă terasa "Doina". Periodic, ieşea la geam să-şi bea coniacul adus de ospătari la ore fixe, pus pe pervaz ! Doctorul îi interzisese iar nevasta îl ţinea din scurt...4. Pe atunci, beţiile le făceau actorii, scriitorii, fotbaliştii şi aviatorii (cei mai cuminţi dintre toţi). Dobrin, Coman erau beţivi de societate, fără scandaluri, le plăcea taina. cei mai răi erau cei de la Dinamo, aveau Miliţia şi Securitatea în spate. mai ales C. Dinu ! 5. De ce a fost condamnat Sandu Boc. Rest. CINA. Un tip cu o blondă superbă. La o masă, gaşca de fotbalişti dirijată de C. Dinu : "Rică, ia vezi ce e cu şmecheru' ăla !" Rică : "Băiatu', şterge-o dacă nu vrei să ai probleme, nu e de nasu' tău !" Apoi, C. Dinu, după care Boc. Tipul le-a răspuns politicos, apoi, incitaţi de

Vezi toate comentariile (19)
Comentează