FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

Poveste haioasă din epoca Cristi Borcea - Nicolae Badea la Dinamo: „Hai să-l luăm la mișto pe Nețoiu! Ne-a făcut albie de porci când a aflat”

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 mai 2023 18:24

Vladimir Cohn, fost acționar la Dinamo între 1997 și 2007, a relatat la GSP LIVE, în urmă cu mai mult timp, o întâmplare de senzație petrecută pe vremea când clubul din "Ștefan cel Mare" era condus de mai mulți acționari.

Cohn și Cristi Borcea le-au făcut o farsă savuroasă lui Gigi Nețoiu și Nicolae Badea, momentul fiind rememorat în emisiunea de azi. 

„Băi Gigi, a dat un gol de la 30 de metri Ștefan Grigorie”

„Era mare rivalitate în club între acționari, era miștocăreală. La un moment dat, a fost un meci în Cupă, Dinamo juca la Brașov și Nețoiu era la Pitești, în tribune la un alt meci. Eu eram cu Borcea și am zis «hai să facem puțin mișto de Nețoiu», care era cu Nicolae Badea la Pitești.

Marcase Dinamo și i-am dat telefon lui Nețoiu: «Băi Gigi, a dat un gol de la 30 de metri Ștefan Grigorie (n.r - fotbalist adus de Nețoiu de la Craiova). După 5 minute, îl sun iar pe Nețoiu: «Șut la păianjen Grigorie de la 30 de metri, 2-0! Nicule, conducem cu 4-0!» Era și Dobrin lângă ei.

De fapt, Dinamo conducea cu 1-0, iar apoi Nețoiu m-a făcut albie de porci", a spus „Vova” Cohn, la GSP LIVE

Cohn a făcut parte din „epoca de aur” a lui Dinamo, în care clubul era condus multidirecțional de interesele a numeroși acționari, toți dispăruți între timp din "Ștefan cel Mare". 

Discuția dintre Cornel Dinu și Vladimir Cohn: „Nu m-am întâlnit cu niciun colonel american”

În cartea sa autobiografică, legenda dinamovistă Cornel Dinu a relatat într-un pasaj că a fost avertizat de Vladimir Cohn cu privire la izbucnirea Revoluției din decembrie 1989. În pasaj, Dinu susține că, în urma unei întâlniri cu doi colonei americani, Cohn ar fi avut informații secrete despre ce urma să se întâmple în România. 

La GSP LIVE, fostul acționar Vladimir Cohn a dezmințit că ar fi purtat acel dialog cu Cornel Dinu, venind cu propria versiune despre discuția de atunci cu Dinu. 

„Nu am știut că urmează să vină Revoluția. Doar că toată lumea știa că ar urma să vină ceva. Dinu nu spune exact. E adevărat, Dinu a fost în Italia la mine acasă, venise să cumpere cafea. Am ieșit la cumpărături împreună. A venit la mine pe la 16-17 decembrie 1989, chiar înainte de ce s-a întâmplat la Timișoara. Era clar că ceva se va întâmpla și în România. L-am trimis pe Dinu la Roma să ia avionul spre București. Am discutat cu el, ceva se întâmpla în România. Dar nu, nu m-am întâlnit cu niciun colonel american”, a spus Vladimir Cohn, la GSP LIVE.

Garantat alb-roșu! Ovidiu Burcă are postul asigurat » Ce trebuie să mai rezolve dacă vrea să antreneze în Liga 1

Dinamo, joac-o p-asta! Adversarii „câinilor” de la baraj au un atu nevăzut: 3 momente care-i pun pe gânduri pe dinamoviști

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
therealreddog33
therealreddog33  •  29 Mai 2023, 12:48
Postat de deuxex pe 20 Decembrie 2018, 19:07

Ce vremuri! Cand "Cooperativa" era in floare si dinamo castiga campionate cu arbitrii... Cand plecau autocare intregi de fotbalisti din Banie catre dinamo, fara un șfanț. Ce vremuri, ce momente! Epoca neagra a fotbalului romanesc, ale carei urmari le traim azi, cand "Nationala" lupta cu Luxemburg pentru locul 5 in grupa de calificare! ***!

Din tot "autocarul ala cu fotbalisti" singurul cu adevărat fotbalist a fost Stoican. Partial poate și Bărcăuan. In rest, un pic mai prieteni cu mingea decât un jucător de divizia C. Hai sa nu exageram, aia nu au stralucit nici la Craiova, la Dinamo au fost de umplutura. Și nu, nu sunt fanul mafiotilor astora comuniști, ca de la ei i se trage lui Dinamo. Dar poți fi și obiectiv. Dinamo nu câștiga atunci ca erau ăștia la butoane, câștiga pentru ca avea echipa și antrenor.

creeperno807
creeperno807  •  28 Mai 2023, 22:36

Puscarie

polistul68
polistul68  •  28 Mai 2023, 20:27
Postat de deuxex pe 20 Decembrie 2018, 19:07

Ce vremuri! Cand "Cooperativa" era in floare si dinamo castiga campionate cu arbitrii... Cand plecau autocare intregi de fotbalisti din Banie catre dinamo, fara un șfanț. Ce vremuri, ce momente! Epoca neagra a fotbalului romanesc, ale carei urmari le traim azi, cand "Nationala" lupta cu Luxemburg pentru locul 5 in grupa de calificare! ***!

Te rog nu vorbii asa de un club care a dat oameni mari de tot...ei formeaza caractere...partea faina e ca, unii dintre ei inca il mai plang pe Borcea...vorba unuia...atat se poate...:-)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează