FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ce îi place și ce nu-i place în România brazilianului din Superliga: „Ai mei mă somau să ne întoarcem acasă”

Garutti este din 2020 în România, le are alături pe soția, Bianca Gimenes, și pe fetița lor, Martina. Foto: Instagram @guilhermegarutti +8   FOTO
Garutti este din 2020 în România, le are alături pe soția, Bianca Gimenes, și pe fetița lor, Martina. Foto: Instagram @guilhermegarutti

Articol de - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 10:17 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2022 12:03

Fundașul Guilherme Garutti, 28 de ani, a povestit cum se simte la Mioveni, cu care speră să evite retrogradarea în acest sezon, chiar dacă familia, de la 11.000 de kilometri depărtare, îl ruga în urmă cu ceva timp să se întoarcă în Brazilia, de frica războiului din Ucraina.

Apărătorul a ajuns în România în 2020, a contribuit la promovarea în Liga 1 a Mioveniului, apoi la menținerea în eșalonul de elită. 

Garutti luptă acum ca argeșenii să scape de la retrogradare și este mulțumit de viața pe care o duce la 11.000 de kilometri de locurile natale, el fiind din Marilia, situată la 500 de kilometri de Sao Paulo, metropola braziliană cu peste 14 milioane de locuitori.

Edi Iordănescu l-a reactivat » Cum ar putea arăta România în amicalul cu Slovenia
ROMÂNIA - SLOVENIA
Edi Iordănescu l-a reactivat » Cum ar putea arăta România în amicalul cu Slovenia

- Guilherme, poate Mioveniul să evite retrogradarea și-n acest sezon?
- Da, cu toate că va fi mai greu decât anul trecut. În ediția precedentă, am evitat și „barajul”, acum ar fi de luat în calcul și această variantă. Ideea este că trebuie să evităm retrogradarea, obiectivul e clar, aceasta e ținta. Oricum, dacă e să analizăm, am avut extrem de mult ghinion, am fi putut câștiga mai multe puncte, la ce evoluții am avut. Nu am obținut pe nedrept punctele până acum. Am și ratat penalty-uri cât pentru un sezon întreg.

- Ai doi ani de când ești aici, crezi că ai putea evolua și mai sus de CS Mioveni? 
- Cred că aș putea. Acesta este un obiectiv personal, cu tot respectul pentru Mioveni. Vreau să zbor mai sus. Vreau să-mi arăt calitățile și știu ce pot, știu că pot.

Am refuzat angajamente mult mai importante financiar ca să continuu în România, fiindcă ne este bine aici. Am spus «pas» unor propuneri din Azerbaidjan, din Asia, din Europa, pe bani mai mulți. 

- Guilherme Garutti, fundaș CS Mioveni

- Ai vreo echipă preferată? 
- Nu, nu, dar mă pot adapta oriunde. Sunt 3-4-5 formații unde orice fotbalist și-ar dori să joace în România, Farul, Sepsi, Craiova, FCSB și CFR Cluj. Îmi pot adapta jocul la oricare.

49 de meciuriîn Liga 1 a bifat Garutti, toate la Mioveni. A marcat un gol

- Care ți s-a părut cel mai greu adversar din Liga 1?
- Compagno mi s-a părut cel mai greu adversar. Este foarte bun la jocul aerian. Puternic de tot! Un challenge foarte bun.

Guilherme Garutti, în duel cu David Miculescu, Foto: Imago Images
Guilherme Garutti, în tricoul lui CS Mioveni, FOTO: Instagram @guilhermegarutti
Garutti este din 2020 în România, le are alături pe soția, Bianca, și pe fetița lor, Martina, de un an și jumătate, Foto: Instagram @guilhermegarutti
Garutti este din 2020 în România, le are alături pe soția, Bianca, și pe fetița lor, Martina, de un an și jumătate, Foto: Instagram @guilhermegarutti
Guilherme Garutti și soția sa, Bianca Gimenes/ foto: Instagram @guilhermegarutti
+4 FOTO

Garutti: „Am auzit de Steaua, Hagi și Halep”

- Ce știai despre România până să ajungi aici?
- Știam de mai multă vreme de Steaua. Nu înțeleg cum și-a schimbat numele, cum s-a transformat... Apoi, este o altă echipă în liga a doua, alta FCSB în prima, în fine! Auzisem și de CFR Cluj, mai ales că a bifat niște rezultate importante în Europa. Cam atât. În Brazilia nu se vorbește despre această parte a Europei, legat de fotbal, doar ceea ce am citit pe internet.

- Dar când auzeai de România, ce nume de români îți veneau în minte?
- Steaua, Hagi - World Cup 1994 și Halep.

- Despre Simona Halep bănuiesc că ești la curent cu problemele legate de doping.
- Teribil!

Garutti: „Nu-mi plac manelele”

- Ce-ți place și ce nu-ți place în România?
- Îmi place că românii sunt oameni muncitori, sunt apropiați ca mod de a trăi de viața brazilienilor. Apreciez că sunt ospitalieri și nu au nasul pe sus. Eu, fiind străin, fiind și cu familia aici, apreciez modul cum sunt receptat de către români. În rest, n-am lucruri ce nu-mi plac.

- Care este rutina ta zilnică? În afara antrenamentelor.
- Îmi place fie să stăm acasă, în familie, unde ne jucăm, o ajutăm pe Martina să crească, fie să ieșim în oraș. În parc, la un restaurant, ne întâlnim cu prietenii. Acasă, facem de mâncare, ne distrăm în trei, totul este perfect.

- Muzică, actori, ceva personalități pe care să le fi observat la TV? 
- Nu-mi plac manelele, deși le aud, dar e doar opinia mea. Nu mă interesează nici chestiile sociale, politice, mă interesează doar să dau drumul la TV pentru a pune desene animate copilului. Am eu destule pe cap, nu mă uit la televizor să mai recepționez și altele.

Garutti: „Mă focusez doar pe familie”

- Să înțeleg că te distanțezi de viața socială... 
- Nu mă interesează nici alegerile din Brazilia! Nu știu, chiar nu mă interesează, mă focusez doar la familia mea. Probabil, greșesc, cine știe?! Dar nu cred că pot eu schimba sau influența lumea. Aș putea?!

- Nu te îngrijorează nici conflictul din Ucraina?
- Eram speriați, acum nu mai citesc știrile, de mai multă vreme. Erau speriați și ai mei în Brazilia, ne somau să ne întoarcem. Dar am așteptat, am vorbit cu niște prieteni români, mi-au zis că e război în Ucraina, dar Rusia nu va ataca România, România e forță NATO. Încă mai e război?

- Da, mai nou sunt amenințări și legate de un război nuclear.
- Doamne, serios?! Mai bine nu-mi ziceai. Să sperăm că se va încheia urgent, e lipsit de sens ca oamenii să ucidă oameni.

Este mai scump acum decât atunci când am venit. Atunci, era foarte bine. Însă încă e bine. Comparativ cu Brazilia, prețurile sunt aproximativ la fel. Unele mai ieftine, altele mai scumpe. Dar ne ajung banii, nu avem probleme, slavă Domnului! Doar când nu primim salariile la timp nu este chiar bine. Conducerea încearcă să rezolve, este OK. 

- Guilherme Garutti, fundaș Mioveni

Citește mai multe știri din Liga 1:

S-a confirmat cel mai sumbru scenariu! Diagnostic crunt în cazul lui Bancu

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  15 Noiembrie 2022, 12:24

AR TREBUI sa faca pasul al un club mai bun... Mioveni, fara sa fiu rau, e ca si retrogradata. e cea mai slaba echiipa din L1

wheelwright
wheelwright  •  15 Noiembrie 2022, 11:59

Toata stima pentru preferintele lui muzicale.

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  15 Noiembrie 2022, 11:46

Garutti: „Nu-mi plac manelele” ..Bravo !!! Pai ce esti Freddy Silvio las fierbinti, sa asculti manele ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează