FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Hagi a găsit soluția pentru rezolvarea problemei legate de terenurile impracticabile: "Așa ar fi cel mai simplu"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 16 decembrie 2018 15:36

Vremea nefavorabilă din acest final de an a readus în discuție problemele de infrastructură cu care se confruntă fotbalul românesc.

Multe partide s-au disputat pe terenuri aproape impracticabile, înghețate și acoperite cu zapadă, pe care jucătorii abia își țineau echilibrul și riscau să se accidenteze foarte grav.

Chiar dacă FC Viitorul dispune de un teren excelent la stadionul din propria bază sportivă, Gică Hagi este convins că trebuie găsită rapid o soluție.

„Este o situație care trebuie analizată. Liga, Federația, conducătorii de cluburi, lumea fotbalului, media, trebuie să reflectăm la acest aspect: cum facem ca să jucăm fotbal pe terenuri cât mai bune, pe iarbă! Să vedem cum ne adaptăm la această perioadă de iarnă, să găsim soluții ca să putem juca fotbal. Nu cum a fost la Mediaș, unde jucătorii au patinat, apoi terenul s-a dezghețat, sau în altă parte, cu terenuri pline de zăpadă.

Nu putem să omitem ca au trecut 30 de ani de la Revoluție. Altfel, ne întoarcem la epoca de dinainte, când jucam pe zăpadă de jumătate de metru. Nu aveam ce face, eram forțați, dar acum trebuie să avem și noi pretenții. Dacă nu, mergem pe aceeași linie. Eu nu mă plâng de acest lucru, dar este inuman să joci pe terenuri înghețate, pe care se poate întâmpla orice, iar jucătorii sunt expuși”, a explicat managerul tehnic al constănțenilor.

„Regele” a dat și cea mai bună variantă pentru rezolvarea acestei probleme: campionatul să se dispute pe perioada primăvară – toamnă, așa cum se întâmplă în partea de nord a continentului.

„Cel mai simplu, campionat primăvară-toamnă. Terenurile sunt bune, nu mai este nevoie de încălzire, nu suntem dependenți de climă. Este obligatoriu să ai nocturnă, ca să jucăm vara la o oră cât mai târzie, sunt mai ușor de omologat stadioanele. Asta este, unii o să aibă concediu vara, iar noi o să jucăm fotbal. Trebuie să ne adaptăm la clima României. A doua variantă implică bani mulți, încălzire foarte bună, terenuri acoperite.

Toate reședințele de județ să facă stadion acoperit, la standard european, care să se închidă și nu mai avem probleme cu zăpadă. 41 de stadioane frumoase, moderne și jucăm și de Crăciun. Important este să creezi condiții favorabile. Și nu vorbim doar despre meciuri, trebuie să ai și terenuri de antrenament cu încălzire. Sunt niște costuri mari și este dificil de realizat, ținând cont de situația financiară. Atunci, pe un număr de ani, până devenim foarte bogați, trebuie să găsim o soluție. Și aceea, cred eu, că este campionat primăvară toamnă”, a explicat Hagi.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  17 Decembrie 2018, 04:57

Doamne, cum "a găsit" Hagi ăsta soluția!!!!Ce să "ne mai ascundem după unghie"?!"Să fie bine, ca să nu fie rău!"Dacă te arde CFR-Cluj...te taie Gigel de pe lista de Moş Crăciun!E belea!O dai în faliment şi iar ne ameninți că pleci din România!Hotelul nu merge nici ăla prea bine....Spectatori nu prea vin în stepă, la Ovidiu...Prin Europa nu prea ajungi...La micuțul Iannis nu se'nghesuie lumea ca la Man...Cam zghiară miala!Ai grijă, mare!

1260234347346768
Ioan Trisi  •  16 Decembrie 2018, 18:42

Stadioane cum propune Hagi nu o sa mai apucam noi,astia care traim momentan,dar propunerea cu primavara-toamna e excelenta! Ce daca nu mai au jucatorii vacanta vara, la banii pe care ii castiga( de cele mai multe ori nemeritat) pot sa se duca in ianuarie in Dubai sa faca plaja!

1607612166208390
Pavel Magureanu  •  16 Decembrie 2018, 18:30

ar fi o solutie.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează