FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Hagi, lecție deschisă pentru Becali în „cazul Nedelcu”: „Trebuie să-l ajuți mai ales când îi este greu. Altfel, e ca broasca țestoasă, se retrage în carapace și îl pierzi”

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2019 15:42

După ce patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, l-a criticat dur pe Dragoș Nedelcu, Gică Hagi i-a luat apărarea mijlocașului în vârstă de 21 de ani, dar i-a și dat un sfat pentru a ieși din pasă proastă din ultima perioadă.

„Nedelcu nu este în formă foarte bună, dar este valoros, cu un potențial enorm, pe care l-a demonstrat. Este unul dintre cei mai buni închizători din România, trebuie să-și revină, să facă următorul pas, în față. Cel puțin Steaua sau ceva mai mare.

Are sub 21 de ani, are în față totul și sfatul meu ar fi să se ducă la mult mai bine, asta trebuie să fie ținta. Este jucătorul Stelei și ei trebuie să se gândească la aceste aspecte, nu noi. Dacă i se dă încredere, curaj, este foarte bun. La o echipă mai mică, precum Viitorul, atingea mingea de 100 de ori pe meci și o făcea bine. Nu pot să spun eu de ce este acum în postura asta. Important este că Nedelcu a avut cifre extraordinare la noi, joacă la naționala U21 cu un randament foarte bun în toate meciurile, apreciat de antrenor. Poți să treci printr-o formă mai puțin bună, așa cum se întâmplă la noi cu Drăguș, care a explodat la începutul sezonului și acum nu este așa fin în ceea ce face. Dar trebuie să fii lângă el, să-i dai încredere, să-l ajuți. Nu uitați că sunt tineri și, chiar dacă îi mai certăm, trebuie sprijiniți.

Presiunea trebuie să o creezi jucătorului cu experiență. La un tânăr, trebuie să fii în spatele lui, să-l ajuți, să vezi ce-l doare, ce simte, mai ales când îi este greu. Altfel, este ca broasca țestoasă, se retrage în carapace și îl pierzi. Când nu ai curaj, încredere, convingerea că ești bun, încep să vină problemele. Așa aș face eu cu un tânăr. Nedelcu trebuie să ridice puțin pulsul, să scoată tot ce are mai bun, pentru că eu știu că este ambițios, iar ceilalți de lângă să-l susțină. Trebuie să fii și părinte, iar părintele nu-și abandonează niciodată copilul!”, a explicat managerul tehnic al Viitorului.

Hagi a evitat să dea un răspuns clar la întrebarea dacă și l-ar dori din nou la echipa sa: „Eu am 23 de jucători în lot, dintre care 6-7 nu intră în lot la meci și sunt cu siguranță nemulțumiți, pentru că au jucat, au făcut bine. În primul rând, îi evaluăm pe ai noștri. În al doilea, îi vom evalua pe cei împrumutați în liga secundă, care sunt vreo 20. Vedem care este competitiv, care să revină acasă și să rămână. Abia al treilea lucru, vedem ce putem aduce. Sunt doar previziuni, nu pot să spun ce se va întâmpla în vară. Nimic nu este bătut în cuie, depinde și ce vom face în campionat”.

2.000.000 €a plătit FCSB către Viitorului pentru transferul lui Dragoș Nedelcu de la Viitorul

 Citește și:

FCSB - VIITORUL 1-2 // Gigi Becali nu a iertat pe nimeni! S-a luat în premieră și de Teja: „Cum să câștigăm campionatul cu ei?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
daniel_stiintacraiova
daniel_stiintacraiova  •  15 Martie 2019, 18:13
Postat de republica_ruginoasa pe 15 Martie 2019, 17:25

Jucatorii de la viitura nu isi pot depasi conditia de juniori. Fraier gigi ca l-a umplut de bani pe escrocul hogea

voi fcsb-isti comentati doar ca sa-i dati dreptate stapanului vostru ! nu concepeti sa aveti o idee a voastra sau macar sa aplecati ureche la ce zic si altii ! sunteti mai multi pe site decat pe stadion !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

argus
argus  •  15 Martie 2019, 18:12

Ca Hagi stie ce spune, este fara indoiala!Mai greu de inteles, este cum a tot acceptat sa transfere la Steaua jucatori, dupa ce s-a vazut ca acesta, Becali, este pur si simplu un "distrugator" de talente Un patron care nu-si cunoaste "lungul nasului" crezand ca "teschereaua plina" tine loc de competenta, pricepere, incepand cu oieritul si terminand cu...cu ce vreti (politica, scouter pentru Steaua ca deh, are "ochi"). Ca habar nu are, uitati-va cum a renuntat la Tucudean, la Alibec, cum ii "incurajeaza" pe Morutan, Nedelcu si nu numai! Acum, culmea, ar vrea sa-l transfere de la Viitorul pe Bradley de Nooijer! De remarcat ca face ce face si intamplator sau nu, transfera de la echipele "pe val", destabilizandu-le (asa cum a facut prin transferul lui Alibec, Teixeira, Junior Morais si Enache la "gramada", doar, doar, ca Astra Giurgiu va capota! Din cei patru, Alibec si Enache au fost pusi la "zid" de "piperist"! Din fericire, Alibec si-a regasit forma (meritul fiind si al patronului). in eventualitatea unui transfer al olandezului, acesta va avea o soarta mai buna la orice alta echipa, nu la Steaua.

arlekin
arlekin  •  15 Martie 2019, 17:27

Era un banc bun, apropo de testoasa care se retrage in carapace.. dar nu il postez pentru ca cenzura l-ar sterge imediat

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close