FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Gheorghe Hagi, tot mai aproape de revenire! Gică Popescu: „Se face fuziunea Farul-Viitorul, echipa se va numi Farul Constanța și va juca în Liga 1! Negociez cu Gică să fie antrenor”

Gică Hagi și Gică Popescu
Gică Hagi și Gică Popescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iunie 2021 15:22 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 15:46

Gică Hagi (56 de ani) nu mai antrenează de aproape un an, după ce a renunțat la funcția de antrenor principal la Viitorul. Cumnatul său și totodată președintele clubului din Ovidiu, Gică Popescu, speră să-l convingă să revină pe banca echipei, după fuziunea dintre Viitorul și Farul Constanța.

Întrebat dacă Gică Hagi va reveni în antrenorat, Popescu a declarat amuzat: „Negociez cu el, însă se lasă greu. Eu negociez cu antrenorul Hagi. Patronul Hagi l-a mandatat pe președinte să negocieze cu antrenorul Hagi”

Fuziune Viitorul - Farul Constanța: „E o chestiune de ore sau de zile, dar se va realiza”

Gică Popescu a vorbit și despre mult-așteptata fuziune între Viitorul și Farul Constanța, anunțând că e doar o chestiune de timp până se va realiza.

„Fuziunea Viitorul-Farul e pe drumul cel bun. Cred că se va realiza în perioada următoare, e o chestiune poate de ore, de zile, dar se va realiza. Academia Hagi va rămâne Academia Hagi. Sunt două entități total diferite.

Viitorul se va transforma în Farul Constanța, ca nume. Structura juridică va rămâne aceeași. Noul Farul Constanța va juca la Viitorul, se va schimba doar numele, însă toată infrastructura, tot, tot to, absolut tot în rest va rămâne la fel. 

Noi sperăm ca într-un timp scurt să se construiască un stadion nou la Constanța, ca să jucăm acolo. Până atunci, vom juca în continuare la Ovidiu.

Din punct de vedere juridic, lucrurile au fost făcute într-un anumit mod. Nu sunt jurist și nici nu mă bag pe teritoriul ăsta pentru că nu-mi aparține. Dar, în campionatul viitor, nu va mai fi Viitorul, va fi Farul Constanța”, a spus Popescu în emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Prox.

Avem antrenori care stau pe margine și nu au echipe. Mă refer la Gică Hagi. În afară de Viitorul, nu s-a bătut nimeni pentru el! Hagi ar fi putut fi la echipa națională. Sunt oameni realizați, pe Hagi dacă îl aduci la echipa națională, vă spun că nu o să fie pretențios deloc. Nu visează decât tricoul național Hagi.
- Anghel Iordănescu

Gică Hagi a renunțat în august 2020 la funcția de antrenor principal pe care o ocupa la Viitorul din septembrie 2014. 

În momentul demisiei, acesta era cel mai longeviv antrenor din Liga 1, având 244 de meciuri în toate competițiile. 

Sub comanda lui, Viitorul a câștigat în premieră campionatul în România, o Cupă și o Supercupă.

C.V. Gheorghe Hagi

  • Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei.
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani.
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani.
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile.
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.
  • La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifînd 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time

DEZBATERE » Trebuie Gică Hagi să revină pe banca Viitorului din sezonul următor?

Citește și alte articole din Liga 1:

Aliat pentru Răzvan Burleanu în privința regulii U21: „Federația nu trebuie să cedeze!”

EXCLUSIV Gigi Becali a mințit! Cum a încercat să detoneze scandalul dintre Gikiewicz și FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
markksson
markksson  •  13 Iunie 2021, 19:34

Echipa putea sa se numeasca Prosopul Constanta. Ocazie ratata.

steaua.libera
steaua.libera  •  12 Iunie 2021, 22:53
Postat de ishhhhhhhh pe 12 Iunie 2021, 21:37

Arata foarte dubios...

Nimic dubios. Pentru susținerea oferită de autoritățile locale, Hagi a dat la schimb numele. Fanii se întorc la stadion și toată lumea e fericită.

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  12 Iunie 2021, 21:37

Arata foarte dubios...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează