FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Verdict în cazurile lui Hanca și Vînă, care cer 7,5 milioane de euro de la CSU Craiova!

Memoriile depuse de Hanca și Vînă au fost respinse de FRF! Cei doi cereau în total 7,5 milioane de euro de la CSU Craiova +21   FOTO
Memoriile depuse de Hanca și Vînă au fost respinse de FRF! Cei doi cereau în total 7,5 milioane de euro de la CSU Craiova

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 18:45 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 20:18

Ionuț Vînă (27 de ani) și Sergiu Hanca (30 de ani) au cerut despăgubiri totale de 7,5 milioane de euro din partea lui CSU Craiova. Memoriile lor au fost respinse azi de Comisia de Soluționare a Litigiilor de la FRF.

Jucătorii pot face recurs. Contactat de GSP, Mihai Rotaru, patronul Universității, nu a dorit să comenteze decizia.

Hanca și Vînă au considerat că nu le-a fost respectat contractul atunci când au fost trimiși să se pregătească separat de echipă și au pornit procesul, în care cereau 2,5, respectiv 5 milioane de euro. 

HANCA SERGIU CĂTĂLIN vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – încetare raporturi contractuale și pretenții finaciare – Admite în principiu cererea de chemare în garanție formulată de pârât. Respinge excepția inadmisibilității acțiunii invocată de pârât, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în garanție, ca neîntemeiată. Cu recurs. 

VÎNĂ IONUȚ DANIEL vs. U CRAIOVA 1948 CLUB SPORTIV SA – încetare raporturi contractuale și pretenții finaciare – Admite în principiu cererea de chemare în garanție formulată de pârât. Respinge excepția inadmisibilității acțiunii invocată de pârat, ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în judecata ca neîntemeiată. Respinge cererea de chemare în garanție, ca neîntemeiată. Cu recurs.

Totul a început în luna noiembrie 2022, când antrenorul de atunci al lui CSU Craiova, Mirel Rădoi, i-a scos temporar din lot pe Ivan, Markovic, Vînă și Hanca, înaintea partidei pe care Universitatea a încheiat-o la egalitate în Giulești, 2-2 cu Rapid. 

Clubul nu a intervenit, dar Mihai Rotaru a regretat ulterior că i-a permis antrenorului să excludă jucători: „Noi nu am avut litigii niciodată și acum avem procese și cu Hanca, și cu Vână. În momentul în care excluzi niște jucători, riști să ai niște probleme juridice, deși din punctul meu de vedere cei doi fotbaliști nu au dreptate".

L-a acuzat de „blat" și apoi a jucat

Avocata lui Hanca răspunde la acuzațiile lui Rotaru: „De ce a apărut bănuiala la o lună după meci? Sergiu s-a simțit ca un ciumat, niciun jucător nu a mai vorbit cu el”
CSU CRAIOVA
Avocata lui Hanca răspunde la acuzațiile lui Rotaru: „De ce a apărut bănuiala la o lună după meci? Sergiu s-a simțit ca un ciumat, niciun jucător nu a mai vorbit cu el”

Hanca a fost titularizat apoi la CSU Craiova, după plecarea lui Rădoi și la numai câteva zile după ce proprietarul clubului îl jignise în declarații publice. „Hanca a făcut un lucru necugetat, un gest care indică lipsă de respect și de educație", a spus Rotaru la Fanatik, referindu-se la deschiderea procesului.

În aceeași emisiune, patronul Universității l-a acuzat chiar și de „blat" pe un jucător pe care avea să-l folosească din nou în campionat: „Acum suspectez că Hanca a comis acel penalty la Ocna Mureș, în Cupă, în mod intenționat pentru a-l enerva pe Rădoi".

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Explicație pentru podimul din Liga 1 » Ce avantaj au CFR Cluj, Farul și Rapid față de FCSB și CSU Craiova
PODIUM
Explicație pentru podimul din Liga 1 » Ce avantaj au CFR Cluj, Farul și Rapid față de FCSB și CSU Craiova
Aliat surprinzător pentru Mititelu » Rotaru îi ia apărarea lui FCU Craiova: „Militez să se rejoace meciul cu Sepsi. De ce faci asta în mijlocul competiției?”
FCU CRAIOVA
Aliat surprinzător pentru Mititelu » Rotaru îi ia apărarea lui FCU Craiova: „Militez să se rejoace meciul cu Sepsi. De ce faci asta în mijlocul competiției?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
zb59
zb59  •  02 Februarie 2023, 08:15

Gsp, primul cuvant “ pr0st1” din fraza nu a fost jignitor sau vulgr, dar al doilea a fost?! Bai, daca tot cenzurati cuvinte care se gasesc in DEX, faceti-o in mod destept! Cer prea mult, asa-?!:))

sud97
sud97  •  02 Februarie 2023, 07:23
Postat de legio.sud pe 01 Februarie 2023, 19:52

Niște gușteri ăștia doi , nici messi nu avea nesimțirea asta !

Vezi mai cap de 9luta, Messi a fost sub sechestru judiciar in Spania pentru frauda/evaziune si neplatirea taxelor! Forta Ionut Vana! Forta Sergiu Hanca!! Fifa si Tas va sustin! Distrugeti mogoseanul anpr!

fanu2
fanu2  •  01 Februarie 2023, 21:39

Am inteles ca toti spectatorii si telespectatorii ce se uita la meciurile de fotbal in care cei doi au fost implicati vor face un memoriu la FRF, LPF si televiziuni sa ceara bani de la Vana si Hanca pentru ca se prétind fotbalisti fara sa fie si pentru ca ne-au distrus placerea de a privi vreun meci. Toti cei care de-a lungul timpului i-au dat salariu de fotbalist lui Vana-incepand cu Hagi si terminand cu Radoi- sunt invitati sa isi predea carnetele de antrenori lui Burchel la scoala de antrenori sau sa le atarne pe post de scuipatoare la stadion.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează