FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Duckadam șochează: „Suntem o ţară care execută ordine! Am ajuns canibali! L-am împușcat pe Ceaușescu, îi distrugem pe Iliescu, pe Băsescu” + îi laudă pe controversaţii Erdogan și Viktor Orban

Helmut Duckadam / Sursă foto: Imago Images
Helmut Duckadam / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 09:40 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 12:02

Helmut Duckadam, portarul de legendă al Stelei, a oferit câteva declarații stranii într-un interviu acordat cu ocazia împlinirii a 63 de ani. 

„Eroul de la Sevilla”, decisiv în victoria reușită de Steaua în 1986 în Cupa Campionilor Europeni, consideră că România i-a tratat nedrept pe câțiva dintre foștii conducători ai țării, printre care Ion Iliescu, Ceaușescu, Traian Băsescu sau Ion Antonescu, personaje care au răspuns de-a lungul timpului în fața legii pentru faptele lor. 

Helmut Duckadam: „Am ajuns canibali! L-am împușcat pe Ceaușescu, îi distrugem pe Iliescu, pe Băsescu”

„Îmi pare foarte rău de ce i se întâmplă acum domnului Băsescu. Asta arată încă o dată ce oameni avem. Am ajuns niște canibali! Noi l-am împușcat pe Antonescu care a luptat cu Germania să recupereze Basarabia! Noi l-am împușcat în Sfânta zi de Crăciun pe Ceaușescu! Noi îl distrugem pe Iliescu, îl distrugem pe Băsescu.

Nu știu, parcă am înnebunit de tot, atâta ură nu credeam că poate exista. Ne mâncăm între noi, ne sfâșiem! Unde vrem să ajungem? Încerc să mă detașez cât pot de ce e în jur, de politică, de tot... Vreau să am grijă doar de familia mea”, a spus Duckadam, într-un interviu acordat revistei Fanatik

  • Ion Iliescu, 92 de ani, este inculpat pentru crime comise împotriva umanității în dosarul Revoluției
  • Nicolae Ceaușescu, dictatorul care a condus țara timp de 24 de ani, a fost condamnat la moarte pentru genocid și executat pe 25 decembrie 1989.
  • Ion Antonescu, fost șef al Marelui Stat Major, a fost condamnat pentru crime de război, fiind executat prin împușcare în 1946.
  • La jumătatea lunii martie a acestui an, Traian Băsescu (70 de ani) a fost declarat colaborator al Securității, decizia ÎCCJ fiind definitivă.
Cătălin Zmărăndescu, dezvăluiri tulburătoare: „După incidentul cu Gigi Becali, m-am urcat la etajul 10, cu picioarele în gol: «De ce mai trăiesc?!»”
PODCAST
Cătălin Zmărăndescu, dezvăluiri tulburătoare: „După incidentul cu Gigi Becali, m-am urcat la etajul 10, cu picioarele în gol: «De ce mai trăiesc?!»”

Helmut Duckadam: „Mă uit cu invidie spre vest, la Ungaria, la ce face Viktor Orban”

Duckadam a mai spus că privește cu invidie spre Ungaria lui Viktor Orban și vorbește laudativ și despre Recep Tayyip Erdoğan, controversatul președinte al Turciei.

„Societatea este deja degradată și se pare că mergem din rău în mai rău. Tot ce era înainte normal, acum ni se pare anormal. Totul este invers. E o nebunie în lume, inclusiv acest război. Suntem o țară care execută niște ordine.

Ca să dau doar un exemplu, pentru că eu consider că sunt chiar informat pe tema asta. În momentul în care s-a spus că trebuie să închidem minele, să închidem centrala de la Mintia, noi am fost primii care am executat. Germania, Polonia nu au făcut așa ceva. Iar acum s-a cerut deschiderea minelor, dar nu mai avem cu ce și cu cine. Suntem doar niște executanți! De la Ceaușescu încoace nu am mai avut un om puternic în fruntea țării, cu excepția domnului Băsescu!

Duckadam șochează: „Suntem o ţară care execută ordine! Am ajuns canibali! L-am împușcat pe Ceaușescu, îi distrugem pe Iliescu, pe Băsescu” + îi laudă pe controversaţii Erdogan și Viktor Orban
Helmut Duckadam / Sursă foto: Imago Images

Și iar voi fi acuzat când spun că mă uit cu invidie spre vest, la Ungaria, la ce face Viktor Orban. De fapt, ca să nu fiu înjurat prea mult, spun de Erdogan, care a declarat că nu poate pune embargo Rusiei, pentru că nu vrea ca turcii lui să moară de frig în casă la iarnă. Erdogan a spus că se gândește la poporul lui. Așa e normal! Asta ar trebui să facă și guvernanții noștri”, a „tunat” Duckadam, potrivit sursei citate.

Haideți să ne gândim și la copiii noștri! Când a venit nenorocirea asta din Ucraina, am văzut că România are posibilități, dar pe ai noștri îi uităm. În pandemie i-am uitat.

- Helmut Duckadam

Duckadam a participat activ la Revoluția din 1989: „Am Carnet de Revoluționar, dar mi-au tăiat indemnizația!”

În 2020, Helmut Duckadam a povestit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” cum a fost dat afară din Armată și cum au fost zilele din decembrie 1989, când era la Arad în timpul Revoluției. 

„Eram la Arad, vicepreședinte la Vagonul Arad. Aveam treabă la UTA și mergeam cu mașina să iau ceva acte de la stadionul lor. Pe drum am auzit gălăgie, erau cam primii participanți. Noi auzisem cu două zile înainte ce se întâmplase la Timișoara. La Radio Budapesta se auzise deja ce era la Timișoara. Am văzut că se aduna lume din ce în ce mai multă. După ce mi-am terminat treaba, în Piața Sfatului erau taburi și s-au tras focuri de avertisment în aer.

Răspundeam de toate ajutoarele care intrau prin vestul țării. Atunci chiar puteam să mă fac de toate, chiar și primar. Eram în primii 24 ai Frontului Salvării Naționale și am Carnet de Revoluționar. Legitimația 104. Am doar o indemnizație care trei ani a fost tăiată...”, a declarat „Eroul de la Sevilla”, în emisiunea moderată de Ovidiu Ioanițoaia

CV Helmut Duckadam

  • S-a născut pe 1 aprilie 1959, la Semlac (Arad)
  • A făcut junioratul la Semlecana Semlac și la Gloria Arad
  • Ca senior, a fost legitimat la: Constructorul Arad (1977-1978), UTA ('78-'82), Steaua (ianuarie '83-'86), Vagonul Arad ('89-'91), CPL Arad ('93-'94)
  • A debutat în Divizia A pe 17 septembrie 1978, în partida CS Târgoviște - UTA 2-0
  • Meciuri în „A": 133
  • A disputat ultima partidă în „A" pe 14 iunie 1986, Steaua - SC Bacău 2-1
  • Pe 15 mai 1986, la 8 zile după finala de la Sevilla, a marcat, din penalty, în victoria cu Progresul, 5-1, din "sferturile" Cupei României
  • Meciuri în cupele europene: 11 (a încasat doar 6 goluri)
  • Palmares: o Cupă a Campionilor Europeni ('86), două titluri de campion ('85, '86) și o Cupă a României ('85)
  • Selecții în naționala de seniori: două, ambele amicale, în 1982; a fost integralist în România - Danemarca 1-0 și a intrat pe teren în ultimele 3 minute din RDG - România 4-1

VIDEO Duckadam a participat activ la Revoluția din 1989: „Puteam să ajung și primar! Am Carnet de Revoluționar, dar mi-au tăiat indemnizația!”

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Cătălin Zmărăndescu, dezvăluiri tulburătoare: „După incidentul cu Gigi Becali, m-am urcat la etajul 10, cu picioarele în gol: «De ce mai trăiesc?!»”

EXCLUSIV Se întâmplă în România: clubul care luptă să nu pice în Liga 3 a „tocat” 1,5 milioane de euro de la primărie în ultimul an!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (128)
matserban
matserban  •  30 Aprilie 2022, 23:36
Postat de adwd pe 29 Aprilie 2022, 23:57

da da vezi tu unii sunt fericiti dar altii se confrunta cu lipsuri, ca si acum. aici discutam chestii generale. puteai sa fii atunci un procuror smecher sau securist sau gestionar descurcaret , dar puteai fi si o textilista in schimbul trei care nu avea autobuz cand trebuia sa faca naveta si in casa in care statea cu chirie ca nu primise repartitie o astepta un frig .. si fara apa calda si fara vata si tampoane si era greu mosule.

Pai cu tot confortul de azi, si cu tampoane, cum spui tu, suntem nefericiti. Pentru ca atunci era bunatate, lumea traia pt plimbari in parc.

297832205856782
Ionut Popescu  •  30 Aprilie 2022, 14:14

Un om modest din punct de vedere intelectual isi da cu parerea despre niste probleme mult mai mari decat el si decat el poate pricepe si judeca. Ion Antonescu a fost un dictator nazist, responsabil de holocaust in teritoriile ocupate de armata romana si in Romania, care prin violenta si teroara a luat decizii politice si militare controversate si daunatoare poporului roman. Ion Iliescu a fost un lider neocomunist care in cadrele unei democratii fragile e responsabil de incetinirea integrarii euro-atlantice a Romaniei si de gesturi controversate impotriva adversarilor politici si contestatarilor (ex. Piata Universitatii, mineriadele). Basescu, si el, a incalcat destul de serios regulile democratiei, a incalcat implicit Constitutia si spiritul ei, a lasat sa se dezvolte in jurul lui o camarila de indivizi dubiosi si corupti (Udrea-Cocos, Videanu, Berceanu, Falca). Deci cam asta este, domnul Helmut. Cat despre Viktor Orban - el a devenit rusinea Europei, o autoritate inutila in exercitarea unor idei populiste dar depasite, si daunatoare unei natiuni mici precum Ungaria.

adwd
adwd  •  30 Aprilie 2022, 07:42
Postat de mosvasile pe 29 Aprilie 2022, 21:41

Șefule,las-o jos ca macane!Vii aici cu niște argumente care te tradeaza ca habar nu ai de viața din Bucureștii anilor de dinainte de„revoluție”!Și o ții pe a ta ca dolarul -la operațiunile de import export-deci comerciale- nu era de 9 lei!Adica România exporta de 12 miliarde de dolari pe an la aceasta paritate și tu chiar nu știi?!Dar nici nu zici cât era!Sa nu vii aici ca bișnițarii de pe Covaci il vindeau cu 25 de lei(la chirurgi și la alții care voiau sa o ștearga afara)!Alea erau excepții!Și vad ca mai vii cu niște prețuri doar la unele produse de lux-ca video-uri-care erau raritați pe atunci-și care nu erau indispensabile la 99,99% din cele 22 de milioane de locuitori!In discuția de aici sunt relevante doar prețurile la produsele obișmuite,necesare traiului de zi cu zi!Zici de carne?IDa,in anii de austeritate-impusa de FMI-nu se gasea in fiecare zi!dar nu știu cum se facea ca UOȚI aveam congelatoarele pline!De carne adevarata,nu d-asta plina de injecții cu hormoni de creștere ca acum!Adusa din import! Și inca ceva!Pe atunci populația acestei țari era o populație sanatoasa,nu ca acum-când „s-au intors” și boli disparute ca tuberculoza și malaria!Ca de diabet și de boli cardiovasculare(de ataâta stres) ce sa mai vorbim!

mosvasile esti lovit de *** si dupa cum suni ai fost ori prost ori *** si in tinerete sau poate amandoua. *** *** ca pe vreme impuscatului ca atunci ati invatat unii de la altii cum sa mintiti de ingheata apele.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (128)
Comentează