FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT - VIITORUL

HERMANNSTADT - VIITORUL 1-1 // VIDEO Ruleta penalty-urilor » Unul transformat și două ratate

Articol de - Publicat vineri, 08 noiembrie 2019 22:25

Hermannstadt și Viitorul au remizat, scor 1-1, în etapa cu numărul 16 din Liga 1. Au fost trei penalty-uri, dintre care doar unul transformat, cel al lui Vlad Achim din minutul 14. 

„Centralul” Cojocaru a arătat de trei ori punctul cu var, ultima dată cu mare ușurință, dar Petrișor Petrescu și Gabi Iancu au ratat. Constănțenii au avut superioritate numerică în final, însă n-au profitat. 

Viitorul e o forță acasă, unde, cu excepția Botoșaniului (2-2), nu i-a rezistat nimeni. În deplasare, în schimb, echipa lui Gică Hagi are probleme, în special în defensivă. Pe asta a mizat și Eugen Neagoe. Antrenorul sibienilor și-a făcut socoteala că o organizare solidă și niște contraatacuri tăioase îi pot aduce mai mult decât dacă se ia de piept cu constănțenii, într-o luptă deschisă. 

Strategia i-a ieșit lui Neagoe, însă doar parțial. Ionuț Stoica a comis un penalty, lovindu-l pe Gabi Iancu cu brațul, în careu, iar Vlad Achim n-a iertat: 0-1. Și nu trecuse un sfert de oră! Însă oaspeții au păcătuit din nou în apărare, oferindu-i Hermannstadt-ului 3 oportunități uriașe. 
Buzan a ratat lamentabil, iar Petrișor Petrescu a irosit un penalty ce trebuia repetat, după ce Căbuz s-a mișcat pe linie. Abia în prelungirile primei reprize, Debeljuh a reușit să sancționeze apărarea visătoare a constănțenilor: 1-1. 

La reluare, ardelenii au continuat pe aceeași partitură. Toată echipa în propria jumătate, iar în față, ce-o da Dumnezeu. Astfel că puștii lui Hagi au arestat deseori balonul. Problema? Le-a lipsit limpezimea în hățișul din fața porții lui Novo. 
În minutul 75, însă, le-a venit în ajutor Petrișor Petrescu, cel care ratase penalty-ul sibienilor. Acesta a pus o mână pe Gabi Iancu în careu, constănțeanul a profitat, căzând în careu, iar „centralul” Cojocaru a arătat punctul cu var. 

Lovitură de pedeapsă ușor acordată, dar cu acoperire regulamentară, pe care Iancu s-a încăpățânat s-o bată tot el, în loc să-l lase pe Achim, și a ratat. Viitorul n-a reușit să profite nici de superioritatea numerică din final, după eliminarea lui Petrișor Petrescu, iar remiza stabilită la pauză a rămas: 1-1.  

„Este penalty la Gabi Iancu, în prima repriză. Stoica îl lovește în săritură cu brațul. N-am înțeles de ce arbitrul a lăsat inițial jocul să continue”  

„La al doilea penalty al Viitorului, Gabi Iancu plonjează. O cădere tipică, de simulare” - Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA, la Digisport 

4 penalty-uria primit Hermannstadt în acest sezon și pe toate le-a ratat

„Nu vreau să vorbesc de arbitraj. Mă întreb, la primul penalty, ce se întâmpla dacă Dâlbea nu dădea mingea afară intenționat. Arbitrul lăsase jocul să continue” 

„La penalty-ul dat împotriva mea, când am fost și eliminat, am vrut să protejez mingea. Arbitrul a spus inițial că faultul a fost în afara careului, apoi și-a schimbat decizia” - Petrișor Petrescu, mijlocaș Hermannstadt

FINAL » Hermannstadt - Viitorul  1-1

Echipele de start:

Hermannstadt: Novo - Luchin, Viera, I. Stoica, Buşu - Dumitriu, Dâlbea, Offenbacher - Vodă, Debeljuh, Buzan
Rezerve: Cristiano, Tătar, Petrescu, Cordea, Miguel, Caiado, Yazalde
Antrenor: Eugen Neagoe

Viitorul: Căbuz - Boboc, Ţîru, Mladen, de Nooijer - Ciobanu, Achim, Houri - Matei - Iancu, Ganea
Rezerve: Buzbuchi, Artean, Filip, Dulca, Iacob, Pitu, Munteanu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: Trans-Sil, Târgu Mureș 
Arbitru: Adrian Cojocaru // Asistenți: Marius Nicoară, Valentin Dumitru

Viitorul poate urca provizoriu pe primul loc

Viitorul începe etapa cu numărul 16 de pe poziția secundă în Liga 1, cu 28 de puncte, două în spatele liderului CFR Cluj. Sibienii sunt pe locul 15, cel de baraj, cu 12 puncte, dar vin cu un moral bună egalul scos în derby-ul local cu Gaz Metan, scor 1-1. 

Conferința celor de la Hermannstadt

Conferința lui Cătălin Căbuz și Radu Boboc

Vezi și: 

FCSB // Gigi Becali dă lovitura cu Florinel Coman: „Am primit un telefon și am cerut 25 de milioane! Negociem, nu s-au speriat de sumă”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
sib89
sib89  •  09 Noiembrie 2019, 00:08
Postat de angel_of_death_ pe 08 Noiembrie 2019, 23:36

prostea ti-am dat print screen de la monitor ...ce rezolutie este la 4k ...nu stii tu d-astea ...daca bag pc ul la tine in priza ..cade curentul in sat !!!

***, tu traiesti la sat. Cand intri in Sibiu sa te descalti. Tu cand ai vazut prima data un laptop te-ai urcat pe el crezant ca e cantar si acum ne explici pe aici ce inseamna rezolutie 4k?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

angel_of_death_
angel_of_death_  •  08 Noiembrie 2019, 23:36
Postat de hermannstadler pe 08 Noiembrie 2019, 22:29

da ce-i aia 4k? ce rezoluție? te stie tot netu ca nu poți googleli. ce pretenție sa mai ai? meri cu cercu peste hulă ca ești neghiob

prostea ti-am dat print screen de la monitor ...ce rezolutie este la 4k ...nu stii tu d-astea ...daca bag pc ul la tine in priza ..cade curentul in sat !!!

darth_2345
darth_2345  •  08 Noiembrie 2019, 23:16

Gică, hai în liga a patra, Să ne batem cu armata! :(

Vezi toate comentariile (43)
Comentează