FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

EXCLUSIV În ce campionat merge Hervin Ongenda, mijlocașul-spectacol din Liga 1: „L-am urmărit la meci”

Hervin Ongenda (stânga) // foto: Imago
Hervin Ongenda (stânga) // foto: Imago

Articol de , , - Publicat marti, 28 septembrie 2021 09:34 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 11:22

Hervin Ongenda (26 de ani) a refuzat să meargă la FCSB ca să plece liber în vara anului viitor. El e deja curtat din Asia și există șanse mari să joace acolo din sezonul următor.

Zona arabă rămâne o destinație importantă pentru fotbaliștii din Liga 1, nu numai pentru români. Hervin Ongenda, mijlocașul ofensiv de la FC Botoșani, parcurge un sezon foarte bun și are ocazia să se îmbogățească peste câteva luni, când va putea să plece din Moldova liber, fără ca botoșănenii să capete vreun ban în schimbul lui.

Ongenda a refuzat FCSB pentru o ofertă mai lucrativă 

Ongenda a refuzat o propunere de la FCSB în vara aceasta. Iftime, președintele de la Botoșani, acceptase oferta de 400.000 de euro a lui Becali, apoi jucătorul a respins transferul, deși ar fi câștigat 20.000 de euro lunar în clubul lui Gigi, de patru ori peste salariul pe care-l încasează în prezent.

Francezul a calculat că e convenabil să mai joace la Botoșani până în vara anului viitor și apoi să plece într-un alt campionat. La finalul contractului, el va putea să câștige bani mulți, din moment ce echipa care-l va angaja n-o să aibă de plătit vreo sumă ca să-l cumpere.

Ofertă și pentru Marius Șumudică din zona arabă

Interes pentru achiziționarea lui Ongenda există. A fost de curând în București un impresar saudit, Majeashi Abdullah, un agent conectat cu mai multe cluburi din Arabia. El a asistat la partida pe care botoșănenii au câștigat-o la București cu Dinamo, 2-1. 

„Am mers la meci ca să-l urmăresc pe Ongenda. Mi-au mai plăcut mijlocașul defensiv de la Botoșani și Ahmed Bani, de la Dinamo”, explică impresarul. Închizătorul pe care l-a remarcat e Malcom Edjouma, o revelație în sezonul acesta. Francezul pe care Hagi l-a dat afară de la Farul a devenit om de bază în trupa lui Croitoru și a avut prestații remarcabile în fiecare partidă.

Cât s-a aflat în București, Abdullah a avut și o întâlnire cu Marius Șumudică, pe care-l consideră o soluție pentru Al Ahli Jeddah. Șumi a mai fost în Arabia Saudită, la Al Shabab. „El are în continuare un CV bun, așa că rămâne interesant pentru cluburile saudite”, e convins agentul. Tehnicianul demis de la CFR mai poartă negocieri și în Qatar.

Hervin Ongenda, cel mai bine plătit la FC Botoșani

Echipa-surpriză a lui Croitoru consumă cei mai puțini bani, dintre formațiile bune ale campionatului. Cu 5.000 € lunar, Hervin e cel mai bine plătit

Botoșanii vând toți jucătorii pentru care au oferte și izbutesc în fiecare vară să-și creeze câte o nouă echipă bună. Formația lui Marius Croitoru e a doua în clasament cu un lot plătit slab, față de nivelul economic din cluburile de top. Ongenda are cel mai mare salariu, 5.000 de euro lunar. Edjouma câștigă 3.500 €, finlandezul Sila e plătit tot cu 3.500 €. Brazilienii Jaja și Mateus au câte 2.000 €.

Există și un titular plătit cu 1.500 de euro, internaționalul de tineret Racovițan. Fundașul central crescut la Dijon a fost adus gratuit, liber de contract, așa cum au fost legitimați toți jucătorii din lotul lui Croitoru.

30.000 de euro pe lunăe salariul lui Chipciu la CFR, cel mai mare din L1. Keșeru, de la FCSB, e plătit cu 25.000 €

VIDEO. Marius Croitoru e fascinat de Hervin Ongenda: „E geniu! Rămâi blocat când îl vezi”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Laurențiu Reghecampf, modest după victoria cu Dinamo: „I-am prins într-o situație dificilă! Ar fi păcat să dispară din fotbalul românesc”

Mesajul fanilor lui Dinamo după dezastrul din Bănie » Doar 3 cuvinte folosite

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
cri5ti
cri5ti  •  28 Septembrie 2021, 14:26

în ultimii ani asa se îmbogățesc ăștia pe la arabi, de îs tot în litigii pt recuperarea banilor cu ei... s-au șmecherit și araboii

dora
dora  •  28 Septembrie 2021, 13:51

Sper ca nu l-au vazut si in meciul cu Craiova in care a cam facut figuratie !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează