FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI

Botoșani l-a vândut pe Ongenda! Cu cine a semnat + ce sumă a încasat Iftime

Hervin Ongenda // FOTO: Imago
Hervin Ongenda // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 29 ianuarie 2022 13:08 / Actualizat sambata, 29 ianuarie 2022 13:19

Francezul Hervin Ongenda (26 de ani) a plecat de la FC Botoșani, cu 6 luni înainte de terminarea contractului.

După ce a refuzat să meargă la FCSB în vară, iar oferta din Arabia Saudită nu s-a concretizat, Ongenda a plecat în Cipru, la Apollon Limassol.

Valeriu Iftime, interviu fără ascunzișuri: „Impresarii sunt cărăuși de carne!” + Ce răspuns a dat la întrebarea: „Mai faceți afaceri cu Gigi Becali?”
INTERVIU
Valeriu Iftime, interviu fără ascunzișuri: „Impresarii sunt cărăuși de carne!” + Ce răspuns a dat la întrebarea: „Mai faceți afaceri cu Gigi Becali?”

Ongenda a plecat de la FC Botoșani! A semnat cu Apollon Limassol

Pentru a-l transfera pe mijlocașul ofensiv, liderul din Cipru a achitat 200.000 de euro celor de la Botoșani. În plus, molovenii păstrează și un procent dintr-un viitor transfer.

„Am făcut mai degrabă pofta copilului, dar am și câșigat din asta. Luăm cam 200.000 de euro și păstrăm evident și procent. Știți că, la cât țin eu la copilul ăsta, nu puteam să nu-i fac pofta. Avem oameni acolo, pe Florescu și pe Tîrcoveanu. Și îmi mai pregătește Marius o surpriză. O să vedeți. Mizez pe ochiul lui și știți că nu prea se înșală”, a spus Valeriu Iftime, finanțatorul moldovenilor, pentru Gazeta Sporturilor.

După 17 etape, Apollon e lider în Cipru, cu 35 de puncte. Noua formație a lui Ogenda are un punct peste locul 2, Aris

1.100.000de euro e cota lui Ongenda, potrivit transfermarkt

Crescut la juniorii lui PSG, Ongenda a mai trecut de-a lungul carierei pe la Bastia, PEC Zwolle, Real Murcia, Chievo și FC Botoșani. În acest sezon, Ongenda a bifat 21 prezențe în tricoul moldovenilor. A reușit puncteze de 3 ori și să ofere 4 pase de gol.

Hervin e ca atunci când citești o poezie. O citești, îți place, o uiți, iar o citești, iar îți place, iar o uiți. Nu știu ce să zic. Am o afinitate specială pentru talentele astea, pentru geniile astea. Așa de mult aș vrea să nu dea cu capul în bară, să aibă o ofertă bună, să dea lovitura, să câștige bani, să se realizeze. Produce spectacol acest băiat. Nu-s convins că are pregătirea asta mentală. Trebuie să se așeze. Nu știu dacă se va maturiza vreodată. Aș vrea să plece, pentru că noi am lua niște bani, el ar avea un salariu de vreo 9 ori mai mare.
- Valeriu Iftime, pe 24 ianuarie, pentru GSP

VIDEO Valeriu Iftime: „Oricând aș face afaceri cu domnul Gigi Becali”

Citește și: 

Transfer de 550.000 de euro pe axa Liga 1 - Polonia

EXCLUSIV „Andrei Chindriș va rezilia contractul” » Cum e afectată FC Botoșani: „O catastrofă!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
2470196376539519
Eduard Antoniu  •  30 Ianuarie 2022, 08:46

Daca Ongenda da cu capu'n bara, face contuzie. Victor Tudor Popa, pe vremuri: "Dudu Georgescu da cu capu'n bara, gooool, ei, *** gol!". L'au dat afara iar Dudu Georgescu spala vase in Toronto.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

226628904800238
Reflector Sv  •  30 Ianuarie 2022, 00:36

Dl. Iftimie este remarcabil prin managementul ce-l face la Botosani , are diplomatia si inteligenta necesara in acest domeniu , rezultatele se vad , cu jucatori necunoscuti liberi de contract este printre primii si la frumusetea jocului de fotbal .... Sa speram ca va reusi ceva mai mult si in cupele europene .

vasileroaita
vasileroaita  •  29 Ianuarie 2022, 20:13
Postat de corectu pe 29 Ianuarie 2022, 14:58

Cum de l-au dat înaintea meciului cu CFR?

Poate... pentru ca acum e perioada de transferuri...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close