FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA, AZI, 21:00, LOOK TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ia gratis fundaş de două milioane! Steaua se întăreşte pentru grupele Ligii Campionilor cu un fost căpitan al lui Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 26 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 20 februarie 2015 16:47

Joacă două posturi în apărare şi vine liber de contract, eliberat din Bulgaria de problemele apărute la Botev Plovdiv. Steaua a încercat să-l obţină pe Srgian Luchin de la Dinamo, încă de acum doi ani, dar "cîinii" s-au temut de suporteri să-l lase în Ghencea
O dată cu achiziţionarea lui Luchin, Steaua îşi acoperă jumătate din apărare. Srgian poate juca şi fundaş dreapta, şi stoper. A evoluat inclusiv pentru echipa naţională pe fiecare dintre aceste poziţii. Gâlcă îl va avea la dispoziţie ca lateral, în concurenţă cu Varela şi cu Rîpă, ori ca apărător central, o variantă pentru Szukala şi pentru Gardoş, titularii obişnuiţi. Becali a încercat să-l cumpere de acum doi ani, cînd fotbalistul cu origini sîrbeşti era sub contract cu Dinamo. Şi Gigi, şi Reghecampf erau atraşi de jucătorul puternic pe care Piţurcă l-a promovat în ultimul timp în echipa naţională.

"Cîinii" căutau să-l cedeze cu orice preţ din cauza salariului de 12.000 de euro lunar, pe care nu i-l mai puteau plăti. Conducerea din Ştefan cel Mare s-a ferit însă să-şi lase jucătorul în Ghencea, de teama reacţiei propriilor suporteri.
L-a dat la Botev Plovdiv, unde Luchin a jucat în ultimele şase luni. Acum e disponibil gratis pentru Steaua, din pricina problemelor apărute la gruparea din Bulgaria. Srgian are la Botev aceeaşi problemă pe care o avea şi la Dinamo: clubul nu mai e capabil să-l plătească. Motivul e diferit de ce s-a petrecut în Ştefan cel Mare: o bancă a patronului lui Plovdiv, principalul sponsor al echipei, a fost blocată din cauza unui audit solicitat de stat.

Potrivit transfermarkt.de, Luchin valorează două milioane de euro. Fundaşul în vîrstă de 28 de ani, înalt de 1,84 m, va deveni liber şi gratis pentru Steaua, din cauza restanţelor salariale acumulate la Plovdiv. Sau, ca să scurteze judecata fotbalistului cu Botev, campioana României îl va putea transfera pe o sumă mică, mult sub cota reală de piaţă a jucătorului.

9 meciuri are Luchin în "naţionala" României. A debutat oficial într-un 0-0 cu Franţa, în septembrie 2011, la inaugurarea Arenei Naţionale. A marcat un gol sub "tricolor", împotriva Albaniei, tot într-un egal, 1-1

Srgian Luchin
- Are 28 de ani şi e un produs al lui Poli Timişoara, pentru care a debutat în Liga 1 într-un meci cu Dinamo, 1-1 în martie 2007
- A jucat la Poli pînă în 2012, cînd Dinamo l-a cumpărat cu 500.000 de euro
- A marcat 5 goluri în 88 de meciuri la Timişoara şi două goluri în 66 de jocuri pentru Dinamo
- La Botev a prins 12 partide şi a înscris un gol

14 luni au trecut de cînd Gigi Becali a intrat în închisoare, mai avînd de stat în spatele gratiilor minimum doi ani şi două luni

"La Steaua nu se mişcă un fir de praf fără acordul meu. Pentru orice, reţineţi!, orice, trebuie aprobarea mea. Copos îmi zicea că sînt nebun, dar de ce credeţi că Steaua produce bani, iar Rapidul e în faliment?"
Gigi Becali, în februarie 2013

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (53)
steaua.libera
steaua.libera  •  26 Iulie 2014, 17:57

Nu m-a impresionat cat timp a fost la Dinamo, dar ma voi bucura daca acest transfer se va realiza. In primul rand pentru ca apararea Stelei e fff subtire, iar in al doilea rand pentru ca imi place sa vad reactiile dinamovistilor :))

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Iulie 2014, 17:55
Postat de mariu48 pe 26 Iulie 2014, 16:23

Ma (vezi ca folosesc acelasi apelativ), maseaua aia sticata la care te referi are acum 22 de ani. Cand era la Steaua avea 18 ani. Si sunt convins ca suferi cand il vezi cum joaca la Dinamo, comparativ cu perioada Steaua. Restul sunt povesti.

Nu sufera nimeni, ne place sa vedem stelisti in lotul lui Dinamo.

lapusneanul
lapusneanul  •  26 Iulie 2014, 17:11

gesepisti penibili, in urma cu cateva zile ati facut un articol in care era o declaratie a lui luchin: " au fost corecti cu mine bulgarii, mi-au dat toti bani" ...acum are restante financiare ?

Vezi toate comentariile (53)
Comentează