FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - DINAMO 2-2

Ianis Zicu a promis că revine în Giuleşti!

Ianis Zicu, Zicu, Dinamo
Ianis Zicu, Zicu, Dinamo

Articol de - Publicat luni, 03 mai 2010 00:00

Zicu a avut o reacţie şocantă atunci cînd fanii din Grant i-au urat bun venit: le-a zis că din vară va juca iar pentru Rapid. Andone a alimentat speculaţiile: antrenorul i-a luat deoparte pe Ianis şi pe Mărgăritescu, cu care a discutat cîteva minute.

Ianis Zicu alege iar soluţia-minune pentru a-şi redresa cariera: se pregăteşte de un nou contract cu Rapid! Ori cel puţin asta îşi doreşte mijlocaşul ofensiv ajuns un proscris în Ştefan cel Mare. Suporterii Rapidului n-au uitat sezonul 2006-2007, în care Zicu le-a adus Cupa României şi i-a sedus cu prestaţii strălucitoare.

I-au urat bun venit atunci cînd fotbalistul a ieşit din vestiar ca să verifice gazonul: "Ianis, ai venit acasă!". "Încă nu, dar sper să revin de la vară!", le-a răspuns jucătorul. Machedonul a avut şi precedenta experienţă în Grant tot ca urmare a unei stagiuni dezastruoase în tricoul alb-roşu al lui Dinamo. Atunci aparţinea de Inter Milano. Italienii îl lăsaseră un sezon în "Groapă", unde Zicu ajunsese rezervă, postură în care se găseşte şi acum.

Jucătorul şi-a grăbit despărţirea de Ştefan cel Mare o dată cu gestul de a părăsi cantonamentul după meciul cu CFR Cluj, din Cupa României, alături de alţi colegi de-ai săi. Şi el, şi ceilalţi "dezertori" au devenit definitiv indezirabili pentru ultraşii dinamovişti. Acum trei ani, cînd juca în vişiniu, Zicu ajunsese titular în echipa naţională pregătită de Victor Piţurcă.

"Copos să-şi ia gîndul de la Zicu! Ianis nu va pleca de la Dinamo decît în străinătate, fiindcă nu ne permitem să întărim rivalele!"
Cristi Borcea, acţionar Dinamo

"Zicu nu poate juca la nivel maxim decît în Giuleşti, asta e clar! El e un fotbalist spectaculos, pe stilul Rapidului, de aceea fanii l-au îndrăgit  imediat"
George Copos, patron Rapid

17 goluri a marcat Zicu (26 de ani) pentru Rapid în sezonul 2006-2007, în toate competiţiile. 12 au fost reuşite în Liga I

200.000 de euro pe an cîştigă Zicu în Ştefan cel Mare. Acum un an avea un salariu fabulos pentru România, 500.000 de euro, care i-a fost redus între timp

Cifrele mizerabile ale lui Zicu în acest sezon
- Are 15 meciuri în Liga I, dintre care doar 4 ca titular
- Nu a marcat nici un gol şi nu a dat nici o pasă decisivă
- Are media notelor 5,08, cea mai mică avută de un dinamovist

Andone l-a propulsat la Inter
Zicu a fost vîndut de Dinamo la Inter la sfîrşitul lui 2003, după o primă parte a campionatului în care avusese rezultate foarte bune în alb-roşu. "Cîinii" au primit 1 milion de euro în schimbul lui şi au cucerit eventul la finalul acelui sezon. Antrenor la Dinamo era Ioan Andone, cel care şi-l doreşte acum pe Ianis în Giuleşti.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
 •  04 Mai 2010, 14:42

in prima sa perioada la dinamo cu andone antrenor zicu a fost cumparat de inter milano.dupa perioada petrecuta la rapid in care coi spuneti ca a facut furori,de ce nu afost pastrat la inter makar pt pregatirea de vara.hmmm!?nu mai spuneti k zicu a jucat nush cum la rapid pt k cel mai bn a jucat in prima sa perioada la dinamo inainte de transferul la inter.asta e clar

 •  03 Mai 2010, 12:19

VEI AJUNGE DIN NOU CE AI FOST ,NOUA NE PLAC JUCATORI CA TINE .DAR AI FACUT O GRESALA SI TREBUIE SA O REPARI,ATUNCI CAND AI PLECAT NU AI FOST UN GENTELMEN ,DAR NOI IERTAM DACA NE ARATI PE TEREN CA DAI TOTUL PENTRU RAPID

 •  03 Mai 2010, 08:17

ZICU, un MARE NESIMTIT,dupa ce BADEA a facut EFORTURI CONSIDERABILE,sa-i ajute inclusiv mama bolnava,i-au dat o GALEATA de bani, a fost accidentat,INCLUSIV,SOTIA l-a LASAT,aceasta MARTOAGA,exemplifica proverbul:"branza buna in burduf de CAINE";un INFUMURATcare de 2 ani NU A FACUT decit sa incaseze bani,iar FOTBAL IOC!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează