FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC COPENHAGA, JOI, 22:05, DIGISPORT 1, DOLCESPORT 1, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Îl copiază pe Ronaldo! » Steaua construieşte un laborator de pregătire după un model pe care l-a adoptat şi Real Madrid

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 03 octombrie 2012 13:03

Reghecampf şi asistentul lui, Neubert, au discutat deja în Germania cu oamenii care au creat SpeedLab, un concept cu facilităţi pe care le folosesc cluburi nemţeşti şi nu numai ele


Reghecampf şi staff-ul lui calculează deja cum o vor antrena pe Steaua în viitor. Antrenorul principal şi preparatorul fizic Neubert au reuşit deja să modernizeze sala de forţă de la stadion, acum vor să construiască una nouă şi au drept model SpeedLab, un laborator de pregătire fizică dezvoltat în Germania, cu diverse facilităţi de pregătire, de refacere şi de recuperare după accidentări. Inclusiv posibilitatea de a testa în orice moment capacitatea de efort, viteza şi alte caracteristici fizice ale fotbaliştilor.

Citeşte şi: Preparatorul fizic al Stelei are planuri mari cu echipa lui Reghecampf: ”Vrem să presăm precum Barcelona!”

Steliştii s-au întîlnit deja cu specialiştii care au creat aceste metode de pregătire. Întrevederea a avut loc la Stuttgart, înaintea partidei pe care Tănase şi colegii lui au jucat-o acolo în Europa League. Reghecampf şi Neubert au intrat în posesia planului laboratorului. Acesta conţine mai ales aparate pentru dezvoltarea vitezei. "Fotbalul înseamnă forţă, viteză, viteză, viteză", crede preparatorul fizic pe care Reghe l-a adus din Germania. Planul după care el şi "principalul" vor să modernizeze baza din Ghencea conţine şi unele motto-uri care să confirme principiul potrivit căruia viteza face diferenţa în sport. Unul e al lui Muhammad Ali: "Sînt atît de rapid că în noaptea trecută am apăsat întrerupătorul din camera de hotel şi apoi am ajuns în pat înainte ca în cameră să se facă întuneric".

Dintre grupările din Bundesliga, Leverkusen a fost printre primele utilizatoare ale SpeedLab, dar printre cei dintîi clienţi s-a aflat şi Real Madrid, care utilizează o parte dintre aparatele pe care Steaua vrea să le aducă în România.

Antrenamente din mai multe sporturi
Laboratorul de pregătire pe care vor să-l construiască Reghecampf şi Neubert în Ghencea e utilizat acum în Germania în mai multe sporturi, nu doar în fotbal. Echipe de handbal sau de baschet folosesc aceste metode, precum şi jucători de tenis şi de rugby. Chiar creatorul conceptului, Frank Eppelmann, e antrenor de handbal.

Axat pe prevenirea accidentărilor
Pregătirea pe care o permite laboratorul inventat de nemţi urmăreşte mai ales evitarea accidentărilor. Cînd Andrei Vochin a mers la Stuttgart şi a realizat un interviu cu preparatorul fizic al şvabilor, un grec care studiase la Bucureşti, elenul i-a explicat că noua tendinţă în pregătirea fizică e prevenirea accidentărilor. "Am văzut şi la Steaua aşa ceva, parcă", a reacţionat Vochin. Grecul a fost convins că practica are legătură cu experienţa pe care o au Reghecampf şi asistentul lui neamţ: "Din ce ţară ai zis că provine preparatorul Stelei?".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
malakian
malakian  •  03 Octombrie 2012, 16:30

au mai avut si academie de juniori precum cea a barcelonei

flva
flva  •  03 Octombrie 2012, 13:51

Dragi confrati comentatori, de ce va bateti joc de o incercare de a schimba ceva in privinta pregatirii fizice? Steaua sta deja mai bine ca alte echipe de pe la noi la capitolul pregatire fizica dar fata de altii e mititica rau. Unii dau "vina" pe preparatorul fizic neamt, or fi stiind ei ceva... Sunt multi pe la noi care sunt zmei in prima repriza si in repriza a doua abia se tin pe picioare. Daca Petrolul avea mai mult sange in... zdrobea Steaua, fiti siguri (si nu mai cautati peste tot blaturi). Si nu sunt singurii care au inghesuit Steaua in careu cat i-au tinut puterile.

gun_of_brixton
gun_of_brixton  •  03 Octombrie 2012, 12:45
Postat de jonquil pe 03 Octombrie 2012, 12:40

NU COMPARA...DOAR COPIAZA MODELUL...E O DIFERENTA

tot ce sunt in stare sa copieze jucatorii nostri de la Ronaldo...Messi..Van Persie..Balotelli sunt mashinile pe care le conduc.Baze sportive..academii ..alea-s bashini :)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează