FOTBAL  »  Superliga  »  CRITICI

Ilie Dumitrescu explică de ce nu se impun ai noștri în Europa: „Cum îl transferi pe ăsta? Aici este problema fotbalistului român”

Articol de GSP - Publicat marti, 10 decembrie 2019 09:18

Ilie Dumitrescu (50 de ani) nu e satisfăcut de nivelul fotbaliștilor români care ajung în străinătate, fiind de părere că aceștia au „deficiențe mari din punct de vedere fizic”.   

Fără să numească pe cineva, Dumitrescu a oferit explicații pentru eșecul cu care jucătorii români se confruntă la contactul cu campionatele importante ale Europei.

„Spuneți-mi un singur jucător român care se impune în Europa. E unul singur, Nicolae Stanciu, care aleargă. Eu vorbesc de trei-patru ani despre pregătirea fizică, despre preparatori. Păcat de talentul jucătorilor. Dacă n-ai vână, n-ai cum să te impui. Aici este problema fotbalistului român. 

Urmăriți jucătorii de top din România! Vârfurile, elitele de la fiecare echipă, de la Astra, FCSB, Craiova, Viitorul. Ce fac ei când s-a pierdut mingea? Cum să transferi un jucător care, după ce s-a pierdut mingea, stă cu mâna-n șold? Cum îl transferi pe ăsta? Uitați-vă la reacțiile lor! Nu vreau să dau nume, să pomenesc faze. Dar n-au nicio șansă să joace la un nivel ridicat! Messi, de exemplu, face sprint după ce pierde mingea. 

Un lucru e cert. Avem jucători tineri foarte talentați, dar cu deficiențe mari din punct de vedere fizic. Cei care sunt implicați în fenomen trebuie să înțeleagă că forța e importantă, indiferent de talent. Că apoi vine Suedia, vine un meci cu Spania în care nu driblezi pe nimeni”, a declarat Ilie Dumitrescu, la TV Digi Sport. 

Ilie Dumitrescu, sfaturi pentru Florinel Coman: „Asta trebuie să faci pentru a te transfera! Așa a fost în cazul meu”:

Vezi și:

FCSB // Florinel Coman e ca Rashford și ca Draxler! Cel mai bun din România și egalul unor fotbaliști de top din Europa

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
gido
gido  •  11 Decembrie 2019, 11:12

aseara am vazut meciul salzburg- liverpool...si l-am urmarit special pe ''decarul'' mane...dribling, viteza ,forta,pase , mingi recuperate,presing ...gica hagi ar trebui sa-l puna pe ianis sa vizioneze acest meci de zece ori...sau poate, ar fi trebuit ca un astfel de meci , ianis sa-l fi vazut la varsta de 10-15 ani ...

2297168580404123
Radu Zainescu  •  10 Decembrie 2019, 14:51
Postat de Vasiliu Daniel pe 10 Decembrie 2019, 12:43

noi ne`am dat in cap singuri .. cand am asfaltat totul .. aveam in spatele blocului garaje .. si jucam fotbal in fiecare zi la usa garajului meu .. a venit statul .. si a zis ca nu avem noi dreptul sa avem garaje(desi plateam impozit .. acte tot legal) .. le`am daramat ... ca statul, desii promisese parculet .. a vandut terenul la o persoana privata care a deschis o mare parcare.. acum eu trebuie sa platesc cuiva ca sa pot parca acolo :D(Strada Racari Parcare 2 nivele Bucuresti) Astia suntem .. asta meritam .. nici nu ai cu cine.. romanii zerooo creier... ei aplauda Talpan care face echipa de fotbal intr`o tara in care 3 sferturi din populatie *** in fundul curtii ... 50 de km de autostrada in 30 de ani :))))))) 3 statii de metrou in bucuresti !!!! uuuuaaaaaauuuu ... CSM Bucuresti arunca basica.. 6800 euro .. doar portarul :)))))))) batrani multumim ca ati muncit in romania si ati platit taxe.. acum muriti ... nu mai avem nevoie de voi .. suntem saraci Lacatush costa mult.. nu avem bani de pensiii ... Un alt bloc .. ce avea o cofetarie la baza cu o terasa sa transformat in banca, dentist ..si inca ceva.aa . Pentru miticii cu Csa Statul a zis... statul de 30 de ani ne distruge .. au privatizat tot ce producea bani in tara asta .. au distrus agricultura ... au distrus invatamantul .. altadata eram recunoscuti afara pentru oameni inteligenti .. acum suntem cunoscuti pentru coruptie si hotie... Desteapta-te Romane

Salut ! Tot pe Racari stau si eu , zi-mi si mie cat e parcarea acolo ca tot imi ridica astia stergatoarele :))) si n-am gasit pe nimeni acolo, bariera e mereu ridicata, iar de paza... nimeni

864670430247166
Cornaciu Raul  •  10 Decembrie 2019, 12:57
Postat de Adrian Popescu pe 10 Decembrie 2019, 12:54

Ilie Dum itrescu povestește de ce nu se impun românii în străinătate? El? Una este să fii patron la lanțul de restaurante Emnbassy și altceva să ajungi mare fotbalist sau specialist în fotbal

In comparative cu generatia actuala, Ilie Dumitrescu a facut ceva in cariera de fotbalist. Nu poti sa il compare pe el cu Chiriches, Stanciu, Chipciu, Rotariu, Marin, Mitrita, Coman si lista poate continua mult inainte

Vezi toate comentariile (15)
Comentează