FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Incredibil! Punct cu punct: ce conținea tratamentul VIP al lui Borcea în pușcărie » A muncit 33 de zile într-o lună! :D

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 11:57

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat DNA în legătură cu posibile infracțiuni de abuz, fals și corupție în legătură cu favorizarea lui Cristi Borcea când era în închisoare.

Direcția Națională Anticorupție a început audierile în dosarul în care FSANP susține că "Borcea lucra necalificat, în timp ce făcea cursuri de calificare și se școlariza primar, participând simultan la activități sportive ori dezbateri sau recenzii de carte, deși suferea de nu mai puțin de 12 afecțiuni medicale și era apt pentru munci ușoare".

FSANP susține că Borcea figurează în evidențe ca muncind 33 de zile în luna martie a anului 2018!!

Ce conținea tratamentul VIP al lui Borcea în închisoare, conform FSANP:

- Permisiuni de ieșire din penitenciar ilegale: "Precizăm că problema esențială a acordării permisiunilor de ieșire din penitenciar deținutului Cristi Borcea este legată de interdicția legală de a acorda această permisiune de ieșire din penitenciar unui deținut care este cercetat sau urmărit penal ori are pe rolul organelor judiciare alte cauze".

- Recompense acordate în condiții suspecte: "Deținutul Borcea a acumulat în cei 4 ani executați 2378 de credite, cam cât ar fi putut acumula 300 de deținuți la un loc. Pe baza acestor credite a beneficiat de 20 de recompense cu suplimentarea drepturilor la pachet și vizită și 17 permisiuni de ieșire din penitenciar (dintre care 10 în ultimele 12 luni calendaristice). Niciun deținut din sistemul penitenciar nu a beneficiat de un asemenea număr de recompense".

 "Din documentele pe care le vom pune la dispoziția DNA și care au stat la baza acordării acestor credite reiese că deținutul Cristian Borcea s-a aflat de extrem de multe ori în situația în care lucra necalificat în timp ce făcea cursuri de calificare și se școlariza primar, participând simultan la activități sportive ori dezbateri sau recenzii de carte, deși suferea de nu mai puțin de 12 afecțiuni medicale și a fost clasat ca fiind apt pentru munci ușoare. Suspicionăm, deci, un volum imens de înregistrări contradictorii și în fals.

Deținutul Borcea Cristian figurează în evidențe cu luni în care ar fi lucrat câte 30 de zile (eg. ian, iunie 2018) și chiar 33 de zile (eg. martie 2018), excluzând celelalte activități pe care cei care i-au acordat creditele pretind că le-ar fi făcut, în condițiile în care în acele luni a avut câte 5 - 7 zile de permisiune de ieșire din penitenciar. De altfel, în ultimele 12 luni, media numărului de zile lucrate este de 28 în condițiile în care aproape în fiecare lună a beneficiat de acele 5 - 7 zile de permisie", se arată într-un comunicat de presă al FSANP.

- Activități fictive înregistrate în fals: "În mod surprinzător aplicația de evidență a recompenselor are un mare gol în ceea ce privește corespondența dintre activitățile desfășurate de deținutul Cristian Borcea și creditele primite, sistemul fiind în imposibilitatea de a înregistra automat activități care se suprapun. La ceilalți deținuți nu sunt astfel de probleme, anchetatorii vor trebui să lămurească misterul".

Condamnat la 6 ani și 4 luni

Fostul acționar de la Dinamo a fost condamnat la 6 ani și 4 luni în " Dosarul Transferurilor", în martie 2014. Magistrații au decis pe 2 iulie 2018 că Borcea poate fi eliberat, după ce a scris mai multe cărți și a muncit în închisoare.

În cele 12 transferuri anchetate în dosar, Cristi Borcea a fost implicat în 7: Cosmin Contra la Alaves, Bogdan Mara la Alves, Paul Codrea la Genoa, Florin Cernat la Dinamo Kiev, Nicolae Mitea la Ajax, Adrian Mihalcea la Chunnam, și Dan Alexa la Guoan.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
balauru48
balauru48  •  12 Septembrie 2018, 23:18
Postat de ticbis pe 12 Septembrie 2018, 15:24

Bai, terminati cu prostiile! In cei 4 ani de parnaie Borcea a facut 3 copii, deci a sporit natalitatea in Romania cat n-ati fost voi in stare s-o faceti in libertate! Si cu 3 femei diferite, doua neveste si si avocata care-l reprezenta in procese! Omul e bun de prasila! Propun sa-l mai tinem inca 10 ani dupa gratii cu conditia ca in fiecare saptamana sa i se dea o femeie... ar fi singura cale de crestere a demografiei in Romania :)

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

xavi_1001
xavi_1001  •  12 Septembrie 2018, 16:25

Depinde ce inseamna o zi lucratoare in puscarie...afara dau un ex o zi e 8 ore mai muncesti ore suplimentare (mai faci 4 ore) si nah "ai o zi juma"

roadghost
roadghost  •  12 Septembrie 2018, 15:59
Postat de ticbis pe 12 Septembrie 2018, 15:24

Bai, terminati cu prostiile! In cei 4 ani de parnaie Borcea a facut 3 copii, deci a sporit natalitatea in Romania cat n-ati fost voi in stare s-o faceti in libertate! Si cu 3 femei diferite, doua neveste si si avocata care-l reprezenta in procese! Omul e bun de prasila! Propun sa-l mai tinem inca 10 ani dupa gratii cu conditia ca in fiecare saptamana sa i se dea o femeie... ar fi singura cale de crestere a demografiei in Romania :)

Haha tare asta omule:)) nu stiu de ce dar mi-am amintit de Conan Barbarul, cum ii aduceau aia din cand in cand cate-o fetiscana la care ala se uita ca leul la o gazela:))))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close