FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - CFR CLUJ

EXCLUSIV VIDEO Interviu incendiar cu Valeriu Iftime înaintea duelului cu CFR Cluj: „Da, am interes să ia Gigi titlul!”

Valeriu Iftime
Valeriu Iftime

Articol de , - Publicat marti, 18 mai 2021 19:30 / Actualizat marti, 18 mai 2021 19:55

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor, chiar în ziua meciului FC Botoșani - CFR Cluj.

  • FC Botoșani - CFR Cluj se joacă astăzi, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport.

Pentru a rămâne în cursa pentru titlu, FCSB depinde de FC Botoșani. Cu o victorie în fața moldovenilor, CFR ar deveni campioană pentru al 4-lea an consecutiv, cu o etapă înainte de final. FCSB speră ca echipa antrenată de Marius Croitoru să încurce campioana ultimelor sezoane, astfel încât în ultima etapă, la CFR Cluj - FCSB, să se joace cu titlul pe masă.

- Domnule Iftime, vine meciul cu CFR, aproape de finalul campionatului, un joc de care se leagă și ultimele speranțe ale prietenului dumneavoastră Gigi Becali. Cum va fi? 
- Sunt 3 elemente importante. Botoșaniul are nevoie de 4 puncte pentru a fi sigură de locul 5. Ăsta e cel mai important element. Al doilea lucru e legat de CFR, care e la limita unei politici extrem de interesante, să câștige 4 campionate consecutive. Iar ultimul element e cel al nevoii FCSB-ului de a lupta până în ultima etapă. O luptă căreia eu vreau să-i dau voie să se întâmple. Tare mult îmi doresc. Dacă noi pierdem, CFR e campioană! Bravo lor! În timp ce FCSB pierde un nou campionat și e vai de capul ei. Iar noi pierdem garanția unui loc 5. Care trebuie să recunoaștem că ne-ar plăcea!

- E o miză comună, dar lumea discută de prietenia dumneavoastră cu patronul FCSB-ului... 
- Lumea exploatează acest aspect și eu nu îl arunc în derizoriu, nu îmi place să fac asta. Îmi place ca lumea să fie fierbinte, să se agite, să vadă ce se întâmplă. Pe mine mă interesează ce face Botoșaniul, pentru că e o mare virtute să poți arbitra acest final de campionat. 

Acest campionat cu play-off și play-out e foarte interesant așa, cu play-off și play-out. Plus miza locului 3 între Sepsi și Craiova, chiar și noi aveam șanse la un loc 4 dacă nu aveam parte de acea prostie de proporții astronomice de la Clinceni. Sper ca în această seară să putem respecta competiția. Eu cred enorm în spectacolul fotbalistic. Oamenii au nevoie de aceste emoții, de astfel de trăiri.

Iftime: „Aș vrea FCSB campioană doar din acest punct de vedere”

- Care e miza Botoșaniului dacă FCSB ia titlul? Sunt ceva clauze? Vă alegeți cu mai mulți bani? 
- Da, da! Dar nu pentru campionat, ci pentru cupele europene. Nu cred că și pentru titlu. Am clauze la Miron, Haruț și Moruțan. Mi se pare că la Oaidă s-au stins pentru niște bani acum doi ani. Nu-i deloc de neglijat acest lucru. Fie și 100.000 de euro, sunt niște bani. Am spus o dată că aș vrea FCSB campioană doar din acest punct de vedere. Am un interes. Cel mai mare interes e însă spectacolul. Să ținem lumea în priză.

- Ne puteți spune o sumă exactă? 
- Aaa, nu, nu! E o sumă mică. Câștigarea campionatului nu e o miză. Chiar nu știu dacă avem vreo clauză dacă FCSB ia titlul. Avem doar pentru jocuri în cupele europene ale acelor jucători. Niciodată nu m-am gândit la o asemenea clauză. Pentru că miza nu e titlul, ci calificarea în cupele europene. Aici am negociat. Pe Roman când l-am împrumutat un an de zile, dacă FCSB se califica, noi luam 100.000 de euro. N-a făcut-o, am pierdut! Dar dacă se întâmpla? Așa și la Moruțan! Am făcut în așa fel încât să aibă de unde plăti.

- E o primă specială pentru acest meci? 
- Este! Dar nu doar pentru această seară! Ci pentru cele două meciuri care mai sunt. Să ia 4 puncte în aceste două meciuri. Nu-i cine știe ce! Depinde și de bucuria pe care mi-o fac. Pentru mine, emoțional, ar fi mai bine să bat Sepsi și să fac egal cu CFR. Pe mine asta mă interesează. Nu că aș avea o competiție cu Sepsi, dar e un club cu care eu cred că pot lupta de la egal la egal.

Iftime: „Nu cred că Gigi Becali mă urăște dacă pierd în seara asta”

- Sunteți pregătit pentru discuțiile de după meci? 
- Daa! Cred că discuțiile sunt doar pentru deliciul spectatorilor. E bine ce face presa, că le subtilizează. Nu cred că dacă eu bat în seara asta cei de la CFR o să mă urască, iar Gigi Becali o să mă iubească. Sigur, o să fie tare bucuros! La fel, nu cred că mă urăște Gigi dacă voi pierde. E un spectacol, să-l tratăm ca atare. 

Important e ca jucătorii să-și facă treaba cu toată măsura. Botoșani are jucători talentați, poate bate pe oricine. Eu cu FCSB nu am luat bătaie, ci m-am bătut. Acasă m-a bătut arbitrul cu două goluri, iar dincolo portarul cu niște neatenții. Echipa mea are potențial! Sigur, uneori suntem foarte naivi. Din acest motiv mă tem de un prim gol al CFR-ului, pentru că e greu să le dai altul apoi.

- Vă afectează în vreun fel asocierea asta cu FCSB și discuțiile din jurul meciului direct? 
- Nu, nu! Deloc! Uneori sunt oameni care cred că sunt mai mobilați decât media și vin și spun: "Nea Valer, chiar așa cu Gigi Becali?". Nu-s deloc așa! Îl respect pe Gigi Becali pentru investițiile făcute, la fel cum l-am criticat mereu când am văzut ce ciorbă îi iese din echipa făcută din pix. Acel club trăiește în Liga 1 și cu un buget pozitiv. Nu-i deloc simplu. Uitați-vă ce bijuterii are acolo, de milioane de euro. Nu are nimeni așa ceva!

 Se poate lupta în Europa, dar nu așa cum e acum. Sunt buni, dar subțiri. Nu te poți duce la bătaie cu ei! De exemplu, dacă te prind niște sârbi... Sau cum a fost cu Sepsi, o echipă mai agresivă, care are ceva din Leo Grozavu, imediat îi pune la punct. Echipa trebuie să știe să joace cu orice fel de adversar. Au multe de învățat, însă au copii talentați. Și ce mai vine din urmă! Să-mi dea mie echipa aia, cred că voi câștiga Champions League. De fapt clubul, nu doar echipa.

ValeriuI Iftime: „CFR e mai echipă, FCSB mai talentată”

- Care e mai bună, CFR sau FCSB? 
- Eu zic că e mai echipă CFR. Mai talentată e FCSB. Foarte talentată. Ce jucători senzaționali are! Nu doar ăștia pe care îi vedem noi. FCSB e acum o academie, la cum e construită azi nu poate câștiga campionate. E o echipă care crește talente. Talentele astea au nevoie de o structură solidă. Nu merge numai așa! Moruțan e senzațional, Tănase, Popescu sau Olaru la fel. Dar au nevoie de câini pe lângă ei! Din păcate, FCSB nu are acest lucru. CFR e mai matură. Mingi lungi, îți dă un gol cu capul și asta a fost. La FCSB sunt mai mulți artiști. CFR nu e mai bună ca acum 2 ani, ceea ce înseamnă că avem un campionat în scădere.

- Ce greșeli face Gigi Becali? 
- Vă zic ceva ce am zis rar! E un om foarte bun, are o umanitate aparte. Greșeala lui e trufia, lipsa de ascultare. Faptul că nu-și alege un antrenor. Nu că ăsta ar fi slab, dar lasă-l să-și facă treaba!. Pentru că tu nu ai cum să vezi lucrurile mai bine decât el. Antrenorul știe cel mai bine ce e în grupul lui. Plus că jucătorii protejați nu mai dau totul. Greșește mult aici! Trebuie să lase stafful să lucreze! Presa îl înveninează cu tot felul de întrebări, iar el apoi zice că face totul ca la mănăstire. Ascultare și atât! Și n-ai ce să-i spui. Pe de altă parte, nu l-am văzut niciodată trist! Sper să înțeleagă la un moment dat! O spune și Einstein, nu poți insista în aceeași greșeală. Vor găsi forma de a fi campioni.

- Ați vorbit la telefon cu el zilele acestea? 
- Nu! Noi vorbim doar când avem de vândut jucători. Acum nu a fost cazul. Sunt convins însă că dacă vom avea un rezultat bun mă va felicita. Și data trecută mi-a dat un mesaj când am bătut Clujul.

- Invitația la șampanie e valabilă? 
- Daa! Aș bea o șampanie! Să avem de ce să o bem. Dacă nu, poate dă Clujul o șampanie. Vom juca cu toată puterea să câștigăm, indiferent de socotelile din spate. Trebuie să muncim pentru a da culoare campionatului.

- În trecut umblau valizele la astfel de meciuri? Se pierde și azi vreo servietă? 
- La mine banii nu se dau în mână, ci doar pe card. Poate circulă prin cont niște bani! Nu! Nu am plătit niciodată la FC Botoșani bani cash. Totul e online! Și acum dacă dau o primă, o dau tot prin cont. Acolo o vor vedea. Pentru aceste două meciuri, cum v-am zis.

- O poză cu tabela în loc de vedere îi trimiteți domnului Becali? 
- Ce idee aveți! Nu m-am gândit! Îi trimit o poză! Vă dau și dumneavoastră. Să dea Dumnezeu să fim sănătoși și să facem un meci bun! CFR va vrea azi să demonstreze că e cea mai bună echipă din campionat. În România se poate face mișto de orice, dar nu de Academia Hagi și CFR Cluj. Pentru că sunt două modele de succes! N-ai ce să le reproșezi!

- Chindriș mai e pe lista FCSB-ului? Cei de acolo vor un fundaș central.
- Nu merge la FCSB! Eu îl sfătuiesc să meargă acolo, dar nu vrea. Are două oferte, de afară. Chindriș nu vrea să semneze pe 5 ani. Iar Becali nu dă bani pe un jucător care să semneze pe doi ani. Cam asta e! Andrei vrea să plece în străinătate.

- Ce simțiți pentru această seară? 
- Cred că facem un egal! Așa cred! Sper ca Sebastian Colțescu să fie într-o seară bună! Să nu facă excese. Cred că dacă e așa, luăm un punct cu CFR Cluj.

"Când mă uit la FCSB și CFR Cluj îmi dau seama că pot construi o echipă cu tot ce am avut eu. Cu Miron și Burcă, Haruț, Bordeianu, Moruțan sau Oaidă. Și mai sunt! Îmi mai trebuia un vârf de atac. Deci am făcut lucrurile bine!

La meciul cu Viitorul le-am dat 2000 de euro băieților. De atunci le-am zis că nu le mai dau niciodată banii înainte. De fiecare dată când am făcut-o înainte de meci, niciodată nu a ținut. La un meci cu Sibiul le-am zis că prima e la Roman. Nu știu cât, să spună el suma și eu le-o dau. Iar Roman a negociat cu mine.

Banii te motivează, nu știu ce diavol au în ei, te motivează însă nu definitiv. Am înțelepciunea asta de a mă înțelege cu jucătorii când e vorba despre prime și alte lucruri - Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV FC BOTOȘANI - CFR CLUJ. LPF a decis să nu o premieze pe CFR Cluj în această seară, chiar dacă ardelenii câștigă în Moldova

FC Botoșani - CFR Cluj. Absență subită la gazde: căpitanul scos din lot! Explicația lui Iftime

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
856926687751998
Alexandru Bocarnea  •  19 Mai 2021, 11:39

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

corectu
corectu  •  19 Mai 2021, 08:01

Iftime joacă la 2 capete.

magic4ever
magic4ever  •  19 Mai 2021, 07:43

Ce bine imi pare ca si-a luat teapa Iftime si nu si-a putug ajuta stapanul Becali,au tras cu dintii sa scoata un egal si brusc au invatat sa joace fotbal fata de omeniile cu Fcsb cand era deranj in toate compartimentele si erau jaloane pe teten...sper sa nu mai vad blatistii de la Botosani in play-off....RUSINE BLATISTILOR DE LA FCSB & BOTOSANI!!!Respect campioana Romaniei Cfr Cluj!!!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează