FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

INTERVIU Tătăruşanu explică cum face faţă stresului: "Criticile trec pe lîngă mine"

Tătăruşanu e fan Buffon, dar la playstation îl antrenează pe Ronaldo
Tătăruşanu e fan Buffon, dar la playstation îl antrenează pe Ronaldo

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 29 iunie 2012 20:27

Tătăruşanu explică modul cum trece peste greşeli, de ce crede că e dependent de echipa naţională şi cum l-au dat peste cap schimbările de antrenori.

A fost acuzat pentru golul luat de la Ola John în Steaua-Twente 0-1, iar în retur, le-a permis olandezilor să marcheze din nou, tot pentru 1-0. Au mai fost şi alte greşeli ale lui Ciprian Tătăruşanu, şi criticile s-au înmulţit. Dar cota bună şi prezenţa la "naţională" l-au păstrat printre jucătorii români vandabili din lotul Stelei. Portarul vorbeşte despre oferte, agitaţia de la Steaua şi admiraţia pentru Buffon şi pentru Cech.

- Ciprian, e mai greu cantonamentul ăsta în vreun fel decît altele?
- Crede-mă că eu n-am prins unul lejer, de cînd sînt jucător profesionist! Bine, percepţia mai e şi exagerată un pic. Adevărul e că nu ne biciuieşte nimeni aici, nu sîntem schingiuiţi, n-avem motive să ne plîngem.

"M-a impresionat preparatorul"

- Te-au ajutat vreun pic cele trei zile libere dintre stagii?
- Nu prea au fost libere, că eu m-am mai antrenat. Dar a fost OK că am mai stat cu prietena, cu amicii, m-am mai relaxat.

- Cum ţi se pare Reghecampf?
- Îţi dai seama, la întrebarea asta n-aş putea răspunde decît "E cel mai mare, cel mai bun!". Serios, n-ar fi tocmai corect să comentez eu. Ce am sesizat e că mai ales preparatorul fizic a venit cu nişte chestii noi.

- Sînt cinci ani de cînd o echipă din Bucureşti n-a mai fost campioană. Anticipezi că se va schimba tradiţia asta recentă?
- Cred că spre sfîrşitul turului ne dăm seama exact cine e favorita. Acum aşezăm pe hîrtie loturi, transferuri, tradiţie şi vedem multe candidate.

- Ai urmărit Euro? Ai avut vreo favorită?
- Îmi place mult Buffon şi am ţinut cu Italia. Şi italienii chiar merită să fie în finală, că au jucat mai bine decît Germania, clar, iar Buffon a avut o contribuţie importantă, deci a cam ieşit cum am vrut eu.

"În presă m-au vrut mulţi..."

- Ce ai fi făcut în locul lui Neuer la al doilea gol al lui Balotelli?
- Nimic, ce să faci?! Nimeni n-ar fi avut reacţie, mingea a fost prea bine plasată şi şutată prea tare pentru ca vreun portar să mai reacţioneze.

- Ai fost din nou creditat cu şanse să pleci în străinătate, însă tot la Steaua eşti. Mai ai motivaţie să continui?
- Eu sînt stelist de mic, crescut în cartier, acolo, deci motivaţie mai mare care ar fi?! Şi-mi doresc să cîştig şi eu un titlu, să fiu campion. Deci am motive suficiente să continuu. Am citit că m-ar vrea Marseille, pe urmă Wigan, apoi Lyon, Napoli. Dar dacă nu e nici o ofertă clară şi bună pentru Steaua, nu-i problemă, rămîn aici.

- Se vînd mai greu portarii? Dacă un atacant dă 20 de goluri...
- Nu 20, şi mai puţine dacă dă, tot se transferă!

- Exact. E mai complicat pentru un portar?
- Sigur e, sînt conştient de asta. Mă gîndesc că singurele soluţii să impresionez ar fi două: meciuri bune pentru Steaua în cupele europene şi participarea la un turneu final cu "naţionala".

"N-am fost de Euro"

- Deci suferi că nu e şi România la Euro?
- M-aş fi ofticat dacă am fi pierdut calificarea la mustaţă sau din nu ştiu ce motive, dar aşa... N-am meritat să ne calificăm, ăsta e adevărul.

- Cum crezi că ai progresat faţă de acum 5 ani, spre exemplu?
- Păi, acum 5 ani eram în Divizia B! Am crescut mult, din toate punctele de vedere. Mai ales meciurile importante pe care le-am avut între timp m-au ajutat enorm. Mă simt mai bun, da.

- Simţi vreodată frică în poartă? Poate cînd trebuie să ieşi pe o centrare?
- Niciodată! N-ai cum! Înaintea meciurilor am emoţii de fiecare dată, ceea ce e bine, că mă ajută să fiu mai concentrat. Dar de frică uit mereu, niciodată nu mă gîndesc că mai bine m-aş feri decît să mă arunc spre o minge sau spre un adversar.

- Dar dacă ai fi în locul lui Cech, care a avut fractură şi apără cu cască?
- Probabil medicii i-au garantat că nu e în pericol de moarte, că altfel n-ar fi continuat. M-am uitat la el şi am observat că se comportă exact ca atunci cînd n-avea cască, înainte să aibă problemele medicale.

- Schimbările dese de antrenor de la Steaua te afectează, ca individ? Sau nu te interesează?
- Le simt, n-am cum să trec peste. Gîndeşte-te că eu, ca portar, am şi antrenor personal, deci recepţionez şi mai tare schimbările. Dar şi înlocuirea "principalului" se vede. Fiecare are un stil de a antrena, fiecare cere ceva anume. Şi cînd sînt 7 antrenori diferiţi de-a lungul unui sezon, e greu!

"La fotbal e ca-n dragoste"

- Ce simţi cînd eşti criticat după o gafă? De patron, de presă?
- Nimic.

- Nu te afectează deloc? Nu te enervează cînd mai strigă unul din tribună c-ai pierdut meciul?
- Ştii ce? La fotbal e ca în dragoste, nu poţi avea pretenţia să te iubească toate! Nici nu-ţi doreşti, nu-ţi propui asta. Aşa şi la fotbal, nu mă aştept să mă aplaude toţi.

- Ţi-ai adus ceva în cantonament?
- IPhone-ul. Acum aştept să apară următorul, să mi-l cumpăr şi p-ăla.

- Deci eşti pasionat de gadgeturi?
- Nu neapărat, doar de telefonul ăsta. Acasă mă joc mult pe playstation, FIFA 2012, dar nu mi-am cărat aparatul pînă aici.

- Cu cine joci în FIFA 2012?
- Cu Real Madrid.

- Pentru Cristiano Ronaldo?
- Şi pentru el, dar Real are echipa cea mai bună în joc. Jucătorii aleargă cel mai repede, şutează cel mai tare.

Azi e amical cu Plovdiv
Roş-albaştrii dispută astăzi primul test din al doilea stagiu. Steliştii vor juca împotriva bulgarilor de la Lokomotiv Plovdiv, locul 6 sezonul trecut, de la ora 19:00, în direct pe Transilvania Look şi liveTEXT pe GSP.ro. În acest meci e de aşteptat ca Reghecampf să-i folosească şi pe cei 7 internaţionali.

"Ţin cu toate echipele româneşti care joacă în Europa. Ca fotbalist profesionist, simt cît de important e să fim mai bine văzuţi în afară" (Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua)

"Programul campionatului mi se pare că ne ajută. Adică avem adversare mai uşoare la început, ceea ce e bine" (Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
clubbers_guide
clubbers_guide  •  30 Iunie 2012, 12:45

sunt curios! de ce nu avem un articol cu vreun portar de la otelul, dinamo sau rapid? de ce avem doar interviuri si stiri steoiste? ahh, da! e cea mai iubita echipa din romania! tot tzaranul tzine cu steaua! si cum internetul a ajuns si la tzara target-marketingul gsp a devenit ... tzaranimea! oile de la 'stana lu jijel' ce mai zic? ... ahhh stai, tocmai am aflat ca pe langa oaia portaritza trec criticile! unde e echidistantza, ziaristii maciucii mele? ... ahh, da ... la stana e!

terminatorul2
terminatorul2  •  30 Iunie 2012, 09:58
Postat de alpin pe 30 Iunie 2012, 06:53

E normal sa fie impresionat de preparatorul fizic. Arata mult mai bine decat Regheblatd! Ce barbat s-ar uita la unul ca Reghe?!

Ori ești bolnav , ori nu esti sănătos la cap !!! Sau atit te duce bibilica !!

zagna
zagna  •  30 Iunie 2012, 09:29

"- Ce simţi cînd eşti criticat după o gafă? De patron, de presă? - Nimic." daca e adevarat ce spune, e grav, numai un ne simtit simte asta. m-as bucura pentru el sa fie doar o bravada. poate il invata reghe sa fie concentrat tot timpul jocului, ca pana acum are momente cand, daca nu doarme, cel putin viseaza.... pacat de calitatile cu care a fost inzestrat!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează