FOTBAL  »  Superliga  »  CONDAMNARE

Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov, se întoarce în închisoare! Decizia e definitivă

Ioan Neculaie / Captură Digi 24
Ioan Neculaie / Captură Digi 24

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 ianuarie 2022 18:47 / Actualizat vineri, 21 ianuarie 2022 19:04

Ioan Neculaie (64 de ani), fostul finanțator al celor de la FC Brașov, se întoarce în spatele gratiilor. Decizia e definitivă!

Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat astăzi în dosarul în care fostul boss de la Brașov a fost acuzat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Astfel, s-a decis ca Neculaie să primească o pedeapsă de doi ani și două luni de închisoare cu executare, notează Digi 24.

În 2017, Ioan Neculaie fusese condamnat la doi ani de închisoare, însă la doar un an distanță avea să fie eliberat condiționat.

Dispune emiterea unui nou mandat de executare a pedepsei conform prezentei. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă. 

Pronunţată azi, 21.01.2022, prin punerea la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.

- Document: Hotarâre 62/2022 21.01.2022.

Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov, se întoarce în închisoare! Decizia e definitivă
Ioan Neculaie / Sursă foto: Arhivă GSP

„Moștenirea” lui Ioan Neculaie

  • a fost patron la FC Brașov, echipă cu care a reușit să ajungă în cupele europene, dar n-a câștigat niciun trofeu
  • în 2010 era considerat cel mai bogat brașovean, însă echipa a început să se prăbușească în lipsa investițiilor
  • FC Brașov a ajuns să dispară, în urma falimentului
  • în noiembrie 2017, Curtea de Apel Brașov l-a condamnat definitiv la închisoare pentru un an și sase luni, prin contopirea a două sentințe cu suspendare, pentru omor din culpă și nerespectarea regimului armelor și munțiilor

85 de milioane de euroera averea cu care Neculaie era creditat în 2010

De ce a rezistat doar Gigi Becali?

Cei mai puternici patroni din ultimii 20 de ani din fotbalul românesc au eșuat sau s-au retras pur și simplu din fruntea cluburilor, cu o singură excepție: Becali.

Care pot fi explicațiile acestei realități? Majoritatea, dacă nu chiar toți, au avut averi impresionante, deci ar fi putut susține un club în dificultate · Probleme cu legea, terminate chiar cu condamnări la închisoare, au suportat majoritatea, însă doar Becali a rămas în fotbal și continuă să existe la un nivel înalt și chiar să facă business - Analiza extinsă a Gazetei Sporturilor poate fi citită AICI!

Citește și alte știri de actualitate: 

ANALIZĂ GSP De ce a rezistat doar Gigi Becali? » Cum s-au scufundat, pe rând, cei mai puternici patroni din fotbalul românesc al ultimilor 20 de ani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  22 Ianuarie 2022, 23:26

Dar de ce l-a condamnat din nou pentru o infracțiune pentru care mai fusese condamnat și își și ispășise pedeapsa? Articolul nu e clar.

fcsb_cfr_0_2
fcsb_cfr_0_2  •  21 Ianuarie 2022, 19:12

doar el ??? ceilalti nu ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează