FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum a depistat Ion Marin cancerul: „Lumea să știe, fiindcă nicio analiză nu arăta nimic în neregulă”

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 18:12 / Actualizat sambata, 26 noiembrie 2022 21:34

„Săpăligă”, așa cum este cunoscut Ion Marin (66 de ani), de toată suflarea dinamovistă și nu numai, a trecut prin momente de cumpănă când a fost depistat cu cancer. Fostul antrenor din Liga 1 a povestit în decembrie anul trecut în detaliu cum a primit teribila veste de la medici și ce a urmat.

- Pe lângă faptul că arăți ca un senator american, care e numele tău de familie? Ion sau Marin?
- Ha, ha, ha! Nea Ovi, ne cunoaștem de o groază de ani. Numele de familie e Ion. Dar când mă prindeau băieții mă sărbătoreau și de Sf. Ion și de Sf. Mărie, nu era niciun fel de problemă. Trebuia să fac cinste de mai multe ori.

- Arăți excelent la 66 de ani, deși ai avut probleme serioase de sănătate.
- Am avut și am trecut cu bine. În 2017 am fost depistat cu cancer la colon, iar din momentul depistării și până la operație a durat totul șase zile. Am plecat la Regensburg, în Germania, la o clinică condusă de un român. Am avut șansă.

Cum a depistat Ion Marin cancerul de colon

- Cum l-ai depistat?
- Am avut câteva zile la rând scaun cu sânge mult. M-am dus la control și am făcut toate ecografiile, RMN-urile și analizele de sânge posibile. N-a ieșit nimic. Și un prieten de-ai mei care era asistent la Floreasca mi-a zis să fac o colonoscopie. M-am dus, am făcut-o și mi-au depistat cancerul.

- Fără alte probleme?
- Nu mi-a fost rău, nu am căzut, nu vomitam și analizele nu au arătat absolut nimic. Fraților, după o anumită vârstă colonoscopia e sfântă! Azi l-am depistat și după șase zile eram operat. Am plecat cu un doctor român care vorbea germana și a stat cu mine acolo.

Ion Marin: „După chimioterapie eram zob”

- Totul pe repede înainte.
- Am virat banii și au început să se ocupe de mine, a doua zi eram pe masa de operație. Am depășit 60.000 de euro cu totul. Am avut șansă că a fost depistat la timp, că m-au primit repede și am avut bani! Am avut parte și de doctori buni. Unii te salvează, alții te omoară.

- În ce a constat operația?
- Mi-au scos 40 de centimetri de colon!

- Nu ți-a fost teamă de operație?
- N-am avut timp să-mi mai fie frică. A căzut cerul pe mine când mi-a zis doctorița verdictul. „Nu se poate, doamna doctor! Eu ieri am alergat, am jucat fotbal”. „Găsește cât mai repede soluția!”. Când a venit și m-a lovit nici n-am știut pe ce lume sunt. Am făcut exact tot ce mi-au zis ei.

Ion Marin: „Slăbisem 15 kilograme”

- Ai avut alături de tine familia.
- Ei s-au ținut bine în fața mea, dar în spate, vă dați seama... Am trecut cu bine de toate astea și m-a ajutat și organismul fiindcă m-a ținut. După chimioterapie eram zob, slăbisem foarte mult, 15 kilograme. Dar ușor, ușor mi-am revenit.

- Mai mergi la control?
- Acum nu. Mă duceam din șase în șase luni și am făcut și chimioterapie 12 ședințe, din două în două săptămâni. După, m-am dus din an în an, apoi la doi ani. Și mi-au spus că nu mai trebuie să vin că sunt în regulă. Obligatoriu eu trebuie să fac trei CT-uri în fiecare an plus colonoscopie. CT pulmonar, abdominal și pelvis.

- Deci doar controalele fără alte restricții.
- Acum nu urmez nimic, doar controalele pe care le am de făcut din an în an. Am liber să fac orice, dar cu echilibru.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

CITEȘTE ȘI

Administratorul special al lui Dinamo, stupefiat după 0-1 cu Poli Iași: „Rar am văzut așa ceva! De ce să mai vină lumea la stadion?!”

Moment viral cu Herve Renard, în prima repriză din Polonia - Arabia Saudită » Prestație de MVP a traducătorului

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (19)
radugo
radugo  •  03 Iunie 2023, 21:31

Multă sănătate domnului Ion Marin. Mi se pare mie sau aduce cu Papaiani? Sau poate îl confund pe Papaini cu alt actor.

balderis
balderis  •  26 Decembrie 2022, 16:42
Postat de dinamo_forever_77 pe 26 Decembrie 2022, 11:05

Dragule...il confunzi cu Bumbescu de la steaua! Cat priveste "singuri impotriva tuturor" ....Samsung electronics, Craciunescu, chestii fine....intelegi tu. P.S. V-ati bucurat cand ati castigat un campionat cu legendele din Stefan cel Mare (Sabau, Lupu,Rednic, Mircea Lucescu)!!!

În anul în care s-a organizat cupa Samsung, Rapid n-a cîștigat nimic , așa că...!

balderis
balderis  •  26 Decembrie 2022, 16:40
Postat de dinamo_forever_77 pe 26 Decembrie 2022, 11:05

Dragule...il confunzi cu Bumbescu de la steaua! Cat priveste "singuri impotriva tuturor" ....Samsung electronics, Craciunescu, chestii fine....intelegi tu. P.S. V-ati bucurat cand ati castigat un campionat cu legendele din Stefan cel Mare (Sabau, Lupu,Rednic, Mircea Lucescu)!!!

Mai puțin decît v-ați bucurat voi, cînd ați cîștigat cupe și campionate cu, Valentin Stanescu, Bazil Marian, Dumitrache, Damaschin I , Lobonț, Mărgaritescu și chiar Nichi Dumitriu !!!!!!! E adevărat că voi aveați și tot lotul de arbitri ! Ca să nu mai vorbim de sportivii de la celelalte secții !

Vezi toate comentariile (19)
Comentează