FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIȚIE

EXCLUSIV Ion Țiriac, propunerea DECENIULUI pentru Iohannis: „Mâine dimineață dau 30 de milioane de euro!” + Planul gigantic pus la cale

Articol de , - Publicat sambata, 03 iulie 2021 17:53 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 14:11

Omul de afaceri Ion Țiriac a explicat la începutul anului 2021, într-un interviu EXCLUSIV pentru GSP, că e dispus să dea 30 de milioane de euro pentru o nouă Sală Polivalentă în București și un nou stadion Dinamo, cu condiția ca Guvernul României să pună tot atât și construcția să se facă după planurile alese de Țiriac. 

  • Ion Țiriac spune că va copia planurile unei săli polivante din Statele Unite ale Americii, dar e dezamăgit de atitudinea autorităților române!

„Spune-i dumneata Guvernului dumitale că mâine dimineață eu le pun 30 de milioane de euro pe masă și cinci hectare atât pentru un stadion Dinamo modernizat, cât și pentru o sală modernizată. Să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult! Cu 60 de milioane, fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu! 

Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost. Când sunt prost, nu fac altceva decât să mă duc în Statele Unite, unde sunt vreo 500 de săli, și aleg: «Nu, nu, nu, nu, p-asta o vreau!». Nu există o capitală europeană care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine să vorbești, că n-ai cu cine vorbi!”, a izbucnit Ion Țiriac în interviul GSP. 

Țiriac, scos din sărite de mărirea pensiilor: „Care e economia? Știți ce a făcut Franța?”

Gabriela Firea a promis în 2019 o sală ultramodernă în București

Gabriela Firea, fostul primar general al Bucureștiului, afirma în 2019 că în București ar urma să fie construită o sală polivalentă ultramodernă, care ar urma să aibă 20.000 de locuri. Investiția ar urma să coste 138 de milioane de euro și ar putea fi gata peste aproximativ 3 ani. 

Sala multifuncţională ar urma să fie amplasată pe bulevardul Basarabia nr. 37-39, în incinta Complexului sportiv „Lia Manoliu”, în imediata apropiere a Arenei Naţionale. Momentan, lucrările nici măcar nu au început!

  • Arena Polivalentă ar putea găzdui competiţii de gimnastică, judo, lupte, tenis de masă, haltere, scrimă, volei, handbal, baschet, tenis, box, precum şi alte gale sportive, iar pentru concerte şi alte manifestări culturale se va putea amplasa o scenă în suprafaţă de circa 400 de metri pătraţi.
  • „Prin studiul de fezabilitate se estimează un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcţia şi dotarea completă a arenei, iar proiectarea şi execuţia lucrărilor va dura 36 de luni”, suna promisiunea fostului edil. 

Sala Polivalentă din Cluj, un real succes

În prezent, cea mai mare sală din țară este la Cluj, cu o capacitate de 7.227 de locuri. A costat doar 70 de milioane de lei și e un real succes în Ardeal, acolo unde e utilizată la numeroase întreceri sportive și generează de fiecare dată profit pentru oficialitățile locale.Printre evenimentele importante găzduite acolo s-a numărat EuroBasket 2017, prilej cu care capacitatea s-a mărit la 9.300 de locuri. 

Citește și alte părți din interviul cu Ion Țiriac:

EXCLUSIV Ion Țiriac susține vaccinul lui Vladimir Putin, refuzat de România: „Suntem serioși sau vorbim prăpăstii?! V-aș întreba ceva”

EXCLUSIV Ion Țiriac aruncă „bomba”: „I-am zis lui Nasser de la PSG să luăm Dinamo!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (72)
blue_lion
blue_lion  •  05 Octombrie 2021, 22:08

Mai bine ar fi ca statul sa puna la bataie hectarele de pamant si 30 de milioane si sa vina la tine nea Ioane sa-ti ceara restul de 30 de milioane, daca tot esti tu un bun samaritean. Cata ipocrizie!

230929812059062
Vedinas Dumitru  •  21 Februarie 2021, 16:55

Dinamo parca e club privat cum sa puna guvernul bani sa construiasca ptr privati .Nea Ioane intreaba-i pe amaratii care vin la vinatoare la BALC daca sant dispusi sa sponsorizeze

853246084756615
Marcel Popa  •  21 Februarie 2021, 10:01

Lasa ca acuma este neputinciosul Nicusor Dan, matematician de top si sigur face .

Vezi toate comentariile (72)
Comentează