FOTBAL  »  Superliga  »  PROPUNERE

Propunere drastică pentru FRF și LPF: „Să fie ca în NBA: nu te vaccinezi, nu joci!”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 08:32 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 11:53

Ionel Dănciulescu vine cu o propunere drastică pentru FRF și LPF: fotbaliștii nevaccinați împotriva coronavirusului să nu poată juca.

Fostul jucător și oficial de la Dinamo vrea ca vrea ca fotbaliștii nevaccinați împotriva COVID-19 să nu poată juca în Liga 1. Cere ca LPF și FRFsă impună un protocol sanitar mai dur, pe modelul celui din NBA, unde nevaccinați au restricții majore din acest sezon. Jucătorii nu pot evolua în sălile din orașele în care numai persoanele vaccinate pot participa la evenimente și nu vor fi plătiți de cluburi pentru meciurile ratate.

Ionel Dănciulescu, propunere drastică pentru FRF și LPF: „Nu ești vaccinat pentru COVID-19, nu joci!”

„Liga și Federația ar fi trebuit să facă o chestie de genul celei care s-a întâmplat în NBA. Kyrie Irving de la Brooklyn avea contract de 31 de milioane pe an și pierde banii aceștia dacă nu s-ar vaccina. Nu putea să joace în New York.

Aș fi vrut să se întâmple în fotbalul românesc ce s-a întâmplat și în NBA. Nu te vaccinezi, nu joci. Punct”, a spus Dănciulescu, citat de digisport.ro.

Kyrie Irving, interzis la Brooklyn Nets pentru că nu se vaccinează

Kyrie Irving, unul dintre numele importante de la Brooklyn Nets, nu este primit la echipă pentru că a decis să nu se vaccineze împotriva coronavirusului. În New York, persoanele nevaccinate nu pot participa la evenimentele sportive, astfel că Irving n-ar putea juca în toate cele 41 de meciuri de pe teren propriu din acest sezon!

„Nu va juca și nu se va antrena cu echipa până când nu poate fi un participat cu normă întreagă. Kyrie a luat o decizie personală și îi respectăm dreptul de a alege.  În acest moment, decizia restricționează capacitatea lui de a fi un membru full-time al echipei. Nu putem permite ca cineva din echipă să fie disponibil part-time. Este obligatoriu să rămânem consecvenți valorilor noastre”, a spus Sean Marks, managerul general al echipei, citat de CNN.

Gigi Becali: „FCSB nu se vaccinează!”

Contrast incredibil în strategia cluburilor care se bat la titlu: Gigi Becali anunță că aproape nimeni nu s-a imunizat la FCSB, care e puternică afectată acum de Covid-19, în frunte cu Edi Iordănescu, în vreme ce rivalele CS Universitatea Craiova și CFR Cluj sunt aproape de a atinge procentul de 100% în lot și în rândul staff-ului tehnic.

„FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine, îl iubesc și îl ascultă pe patron. Nici pe cei din familie nu i-am obligat să nu se vaccineze. Dar le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap. Atunci, s-au gândit că poate e ceva periculos și nu s-au vaccinat nici ei", a declarat Becali recent.

Procentul jucătorilor din lotul FCSB-ului, dar și din staff-ul tehnic care sunt vaccinați nu depășește 10%. 

Conform protocolului din acest moment, cine e vaccinat joacă fără niciun fel de altă condiție, iar cine nu e vaccinat trebuie să aibă un test negativ (PCR la fiecare 14 zile sau rapid la fiecare 7 zile). 

 NBA și-a permis să oblige jucătorii să se vaccineze fiindcă are o afacere de miliarde. Generează sume colosale, achită sume colosale. NBA nu-și permite să vină astăzi să anunțe că un meci e amânat, cum a fost la Farul - FCSB! Credeți că în NBA ar fi permisă o asemenea mangleală cum s-a întâmplat în Liga 1 cu acest meci? Niciodată! Oamenii de acolo au fost clari: avem o afacere, vă plătim regește, dacă vreți banii ăștia, astea sun regulile. Le acceptați, bine. Nu le acceptați, iarăși bine, la revedere, pa! La noi e amatorism, cum să ne comparăm cu NBA? 

Aici tu deja îți bați joc de jucători. După ce că nu-i plătești, după ce că îi amâni la comisii cu lunile, după ce că nu le oferi practic nimic decent, acum să mai vii și să-i mai și constrângi să se vaccineze, asta nu mi se pare în regulă. În NBA câștigi zeci, dacă nu sute de milioane, iar cel care te plătește regește te pune să alegi între vaccinare și a merge să faci altceva, mi se pare OK. 

La noi joci pe degeaba, e alt mediu, altă situație. Eu cred că tu, FRF, trebuie să oferi posibilitate și de testare jucătorilor, eventual să o suporți tu, ca federație, așa cum statul ar trebui să o facă în cazul populației. Dar cum nici Iohannis n-a făcut-o, nici Burleanu nu o va face. Dacă un fotbalist nu vrea să se vaccineze, trebuie să mergi să vorbești cu el, să-l întrebi de ce nu o face, să-i explici, să-i răspunzi la întrebări, să oferi justificări și dacă tot nu vrea și nu vrea, atunci oferă-i posibilitatea de a se testa. Dar smart, nu cu costurile de azi. Deci să uităm în fotbalul nostru de modelul NBA!
 – Dumitru Costin, șeful Blocului Național Sindical, dar și cel care conduce AFAN, sindicatul fotbaliștilor din România.

VIDEO Klaus Iohannis: „Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Dumitru Costin: „Cei care au decis să închidă porțile stadioanelor sunt niște idioți”

FRF, noi precizări despre situația selecționerului: „Rădoi hotărăște pe cât timp vrea noul contract”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
sibelius
sibelius  •  27 Octombrie 2021, 14:32
Postat de c23665 pe 27 Octombrie 2021, 12:35

Asa ar trebui sa fie!!! Nu te vaccinezi... stai cu Sosoaca si cu videochatista Lovin pe strazi!!

Teoretic da, practic daca tu Liga nu esti in stare nici macar sa obligi cluburile sa-si plateasca jucatorii si sa respecte contractele de vanzare-cumparare, e complicat sa impui alte masuri.

c23665
c23665  •  27 Octombrie 2021, 12:37
Postat de geogeo pe 27 Octombrie 2021, 12:08

Niciodata nu l-am suspectat pe Danciulescu de exces de inteligenta...se pare ca am avut mare dreptate.

Din fericire, desi ai capul mic, creierul tau are spatiu mare pentru plimbari!

c23665
c23665  •  27 Octombrie 2021, 12:35

Asa ar trebui sa fie!!! Nu te vaccinezi... stai cu Sosoaca si cu videochatista Lovin pe strazi!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează